標題: 大家覺得大家樂點? [打印本頁]

作者: kch123    時間: 2010-11-5 04:04 AM     標題: 大家覺得大家樂點?

細個覺得大家樂D野價錢合理,味道OK....
. v! Y$ W2 ~; f' |" q: l' }. E大個覺得又貴又唔好食
5 _/ O; I# c, ^E+仲要咁PK...都唔知點解仲咁多人去???8 }/ }) T: C2 q8 G- |, c5 o
又唔係冇地方選擇!
作者: 打狗棒    時間: 2010-11-5 09:16 AM

6 P7 w- c' m8 x; E
( D- u/ o0 U1 h我好多年都冇食過甚麼大家樂、大快活、美心......呢d連鎖快餐店;
( V3 `  n: e$ d3 a4 I6 V" L' D2 qd嘢又細碟, 價錢又唔係平, 仲要好似輪街症咁排隊自己捧食物埋位?
3 {/ [% @/ A  N$ g# }+ P一d service 都冇, 所以出街食嘢從來唔考慮呢類食肆。
8 o) ~3 \9 X6 i+ j至於剥削員工嘅企業, 又點只大家樂一間? 罷食得幾多?! L8 \$ u" H; D5 R( r
香港人思維三分鐘熱度, 又唔團結, 就算有少數人有心搞抗爭, 都徒勞無功,# @+ [$ S, n' I: \, ]# n' e
仲會俾人評為滋事份子?
3 W. n3 |+ j' [& Z6 A- ?9 ]所以在「吃飽飯就是最大的人權」的前提下, 大家有得食就食, 唔好搞咁多嘢,0 m# i* d4 A+ A1 l! Z" X
乖乖的做個順民, 去大家樂叫一客「河蟹火煱套餐」品嚐, 享受「具中國特色的人權」一番。
作者: mnbvc    時間: 2010-11-5 10:50 AM

0 X2 O4 ?: x. Y6 Y5 G; L9 |大個覺得又貴又唔好食
. E3 I- S; \  DE+仲要咁PK...都唔知點解仲咁多人去???. J2 B5 D5 ^2 B7 ~$ Q- e( N- G4 s3 `
又唔係冇地方選擇!
/ x) C# r, [( I0 _/ C1 ?7 S1 gkch123 發表於 2010-11-5 04:04 AM
( i* W7 b: x1 [- b
幾年前37蚊個牛排有湯有汽水有雪糕
! {; }1 Z: S5 i* m$ Y& A加下冇汽水冇雪糕仲要賣40幾仲細件左
2 l6 r  \8 G9 d+ b/ `) t6 b9 q而加多數食西多先會買% Q1 @7 j7 ~( d1 ]' F
$15外賣刀一樣外面茶餐廳刀唔止
  u# }; `' `# ^  a# ?8 h, |- e要平又周圍有有幾多間
* t8 f, C3 n8 v8 p好似上月去排王之王食牛排
! S5 X0 }" o) H7 |9 K1 a8 m而加加到最平件排刀80-90  |2 H' V* o6 C0 X! M& u2 v! p* j
未計加一添
3 M: T  A* {- W  ?6 |- q% n0 l2 V甘對比下米平 0 Z3 g' P) }7 D
你有地方選擇就介紹下拉
. N& `/ Y2 \* X+ T: r5 ^我刀想要又平又好食既牛排
作者: hamsubboy    時間: 2010-11-5 01:52 PM

當你賭完馬, 洗晒袋, 人又肚餓, 搵個大銀刮沙都無,: ?4 o& ^$ i/ p
只得八達通有一豪子, 大家樂係其中一間, 可以令你有飯到肚既食品店.
作者: infjlam    時間: 2010-11-5 06:14 PM

至於剥削員工嘅企業, 又點只大家樂一間? 罷食得幾多?, }9 d4 f! @$ m/ E7 X% R8 ~7 j* e" `7 d5 |  \9 ?3 r. T+ |
香港人思維三分鐘熱度, 又唔團結, 就算有少數人有心搞抗爭, 都徒勞無功,5 r' m5 p- N: f! d" m0 A
1 N2 \/ _& @6 z9 i2 u2 ?8 o, b' H) V仲會俾人評為滋事份子? 2 r: [7 D( {7 I( a- G, W
打狗棒 發表於 2010-11-5 09:16 AM
) c1 C8 M. z- o& n
! t0 V# n/ I# J6 n- s
神又係你,鬼又係你,收皮喇,( V2 y  B: {3 J
已經有22個組織團體罷食呀 $ Q. X. A# H; }# Q

) F  u* J( ], G$ p* |9 ^4 ]職工盟秘書長李卓人指罷食行動屬道德勸阻,他們會尊重個人選擇自由,但相信市民會選擇持續罷食,「令大家樂空空如也」。( S3 J* z6 S/ q
他希望大家樂回頭是岸,又警告將會對其他同樣刻薄員工的食肆有所行動。% N: l* B$ P( `0 w" V' R1 s. u$ B

1 t6 m( B2 F; \4 E4 C# u2 m- ?
% i6 W; y0 j; l8 \# I' ahttp://hk.news.yahoo.com/article/101104/4/l32g.html
作者: infjlam    時間: 2010-11-5 06:18 PM

幾年前那時,還未有冇咁多間分店,那時食品水準還叫做可以,
" e5 O$ O: U4 z- T" |依家?唔掂囉!
" P6 N) h) A5 {; e: q* J+ ~1 k& S/ ]係個下午茶相對地叫做抵食之外,9 T- _' c- B% N. B% O. U
晚餐真係又貴又唔好食
作者: 電梯男    時間: 2010-11-6 09:14 AM

80年代18蚊個鐘; ?1 F7 M. _9 g/ b! r

3 Z. _6 l# h; O衣家竟然仲係差5多
作者: mnbvc    時間: 2010-11-6 10:36 AM

冇食一排m雞翼原來由10加到14.5
% O# @8 _) L! {7 m人工又唔見加甘多坡
. v7 C/ a+ ^: `+ G: E* R有次買野食問條友話得23乍
作者: andyho    時間: 2010-11-6 11:11 AM

講貴, 度度都差唔多, 老麥都唔平啦, 茶餐廳都30幾蚊一碟野, 沙士時有10蚊雲吞麵, 而家無可能啦
* p) V$ t4 c, ~0 [7 e, Q7 R樓主話唔明點解咁多人仲要食大家樂, 香港人成日鬧而家D樓呃呎兼偷工減料, 一樣大把人排隊買, 何況大家樂?9 r) h! j9 D6 |' e! E- h- M4 v* C/ K
香港人習慣犯賤, 正如entfun唔少兄弟鬧港產劇廢, 但又日日追, 日日講劇情0 r* K1 G! u$ s. ^. U8 }
思想要有d扭曲, 至可以在香港生活架
作者: mnbvc    時間: 2010-11-6 03:48 PM

講貴, 度度都差唔多, 老麥都唔平啦, 茶餐廳都30幾蚊一碟野, 沙士時有10蚊雲吞麵, 而家無可能啦# b7 x- C' C  Q5 O
樓主話唔明點解咁多人仲要食大家樂, 香港人成日鬧而家D樓呃呎兼偷工減料, 一樣大把人排隊買, 何況大家樂?$ g4 C8 d- i3 y# @
香港人習慣犯 ...% R  t' q  U  Q
andyho 發表於 2010-11-6 11:11 AM
4 D- S& _  {8 I強烈支持沙士降臨西九
  P  u: i9 g# W& m9 X7 d樓價跌物價跌
作者: infjlam    時間: 2010-11-6 04:09 PM

4 Q9 z- O3 m$ J
強烈支持沙士降臨西九
  |' r0 y" l& |9 j樓價跌物價跌
, u) r9 z: w# [+ W0 d5 jmnbvc 發表於 2010-11-6 03:48 PM
) h+ r5 {* \) [' x8 {
9 z7 L5 `# b6 z0 }
* T7 U" q, d* y, @沙士死好多人架  e8 s, D9 ~; k  S/ P
經濟差,工都冇你做呀
作者: 電梯男    時間: 2010-11-6 05:41 PM

人在做天在看
; H! V5 C+ {  y% }4 S& a
8 b6 s7 c% L6 d* `2 Z7 }時辰一到必定會報   
作者: bobo21    時間: 2010-11-6 07:27 PM

啱啱去咗大家樂食下午茶, 墨西哥熱狗+奶茶只係$17 olny, 好飽, 好好食, 好鬼低, 問番個店員阿姐啲人工, 佢話公司已經計番嗰個鐘頭食飯時間的工時畀大家, ok啦.
作者: KNY    時間: 2010-11-11 05:34 PM

4 _' Q5 e0 R% w9 \, S, R& m大個覺得又貴又唔好食
* h4 P6 I: [& j; Q6 Y) vE+仲要咁PK...都唔知點解仲咁多人去???
1 g. s$ S% L2 M' g& ]又唔係冇地方選擇!) ^2 C, G8 B% Z. b, _3 G
kch123 發表於 2010-11-5 04:04 AM
( X, l! @4 z4 D+ E6 I) e3 k3 f* l" v% s9 @7 I6 b7 \
可能係你以前細個先會有咁既感覺 ~ 當你長大左 ~ 食既野多左 ~ 自然會識得分辨味道既好與壞
作者: KNY    時間: 2010-11-11 05:36 PM

0 e7 L6 w" V3 Z( i
強烈支持沙士降臨西九 3 R9 q( ~4 ]$ p# u2 {
樓價跌物價跌
& S- e0 Y1 D- R# P# Y/ Mmnbvc 發表於 2010-11-6 03:48 PM
4 m- G  p1 E6 m1 a) u0 j' B
0 E; @, W6 h" f' X/ Y+ w
係囉 ~ 到時連你既收入都會隨之而下跌   
作者: KNY    時間: 2010-11-11 05:41 PM

香港人習慣犯賤, 正如entfun唔少兄弟鬧港產劇廢, 但又日日追, 日日講劇情5 L. L$ I1 i2 x  {/ N# j. `; j) u# C. U4 h1 E& ]
思想要有d扭曲, 至可以在香港生活架...
! L  D* a  m5 N! W4 x3 Landyho 發表於 2010-11-6 11:11 AM
7 y6 b: I8 ]) N5 Y% v
: u: Q/ C) S) y其實睇得最投入既就係佢地呢班傻仔   

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0