標題: [時事] 女版黃金寶 黃蘊瑤 [打印本頁]

作者: lollypod    時間: 2010-11-17 06:36 PM     標題: 女版黃金寶 黃蘊瑤

黃蘊瑤年前既專訪~ 覺得佢好有毅力~
* V, {. y3 u! p( ^" w希望佢快d復原, o係亞運再戰!
' `6 W5 ?% t9 _/ u3 w  p3 D$ ?4 t7 v
; G: Y" {- W2 n5 ~2 \' m, \' e. Y1 D% p

7 |: O8 j& g; L: t1 T; j2 o數香港運動精英,風帆代表有李麗珊,單車必屬黃金寶。
8 Y! e* Y* q" c7 k, g7 g" F) g! K- E; h. w! T3 I  g( d, I( L3 H
黃蘊瑤是阿寶(黃金寶)的師妹,去年贏得世界盃丹麥站記分賽金牌,今年在香港傑出運動員選舉中獲頒最具潛質運動員獎,人人稱她「女版阿寶」。「初期學單車,有教練同我講香港有好多個黃金寶呀?我中五都未畢業就去踩單車,我只能回應佢一句,我就係要做黃金寶。」
2 q+ z9 y4 p1 @7 P
' U+ M' U+ m5 y# R當了運動員七年,黃蘊瑤未享受過三日以上的假期,每天埋首在廣東龍崗國際自行車賽場練習,風雨不改,「早上七點起身,九點練到十二點,之後食午飯,三點到六點又練習,七點食晚飯,八點按摩,九點返宿舍。」生活規律到不得了。3 {$ ^- y; ~' y  w( a6 B! C* K. F2 C

; c* l: F$ z, l& e6 n+ P% @http://alturl.com/ygi2g
作者: 迦樓羅女王    時間: 2010-11-17 07:13 PM

我想提醒一點 ... 在她的失誤下 , 三位車手傷至無法比賽
+ {. l- V+ Q6 m真是一將功成萬骨枯嗎???
作者: lollypod    時間: 2010-11-17 07:18 PM

意外大家都唔想..
作者: mnbvc    時間: 2010-11-17 07:29 PM

我想提醒一點 ... 在她的失誤下 , 三位車手傷至無法比賽 ; \: n9 ?" R  L6 c$ u
真是一將功成萬骨枯嗎???( G' ~  E9 x0 @+ o. H& J4 g
迦樓羅女王 發表於 2010-11-17 07:13 PM
- t8 q7 A, I% u/ U, k- F自己有限度失誤米可以p晒威脅到佢既對手
$ P& D0 x) {8 s, t呢下高招黎架
作者: vv1668vv    時間: 2010-11-17 09:33 PM

目睹喱一跌..痛在我心...但又贏盡我心....

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0