標題: 陳偉業不認識長毛!!!!! [打印本頁]

作者: 電梯男    時間: 2011-1-25 01:00 AM     標題: 陳偉業不認識長毛!!!!!

陌生人牙   1 P" u' x+ ]6 `/ w; j4 U

; ^% Z- ^( V# l" n1 o* U$ S[youtube]Qa0anRq5ANE[/youtube]
作者: hamsubboy    時間: 2011-1-25 06:36 PM

長毛 - 一個非常聰明而且利用人民心理去賺取政治收入過活的人/ S# U8 Z* n+ T; i
/ a) b9 H6 }! [  U+ }5 O
長毛絕對唔會冒險輕舉妄動, 從而令到自己既支持票流失....
作者: 迦樓羅女王    時間: 2011-1-25 07:13 PM

長毛 - 一個非常聰明而且利用人民心理去賺取政治收入過活的人( M' M$ b& N- w4 j/ S1 S( q  ?: m: ?
* f5 k- A( I6 U- n3 F1 A  B; C% n* g
長毛絕對唔會冒險輕舉妄動, 從而令到自己既支持票流失...." P( r" S( \, z( f1 [+ d0 ]
hamsubboy 發表於 2011-1-25 06:36 PM
0 R* D; i5 B3 o( ]6 Z對 !!! 不支持聖主毓民的 , 就是異端 !!!; \) F  z" M, \# I
打倒長毛 !!! 打倒陶君行 !!! 打倒民主 ............. 黨 !!!
1 \$ b% d' |# ^; l% _9 B
作者: infjlam    時間: 2011-1-25 08:36 PM

中國人有句說話:兄弟如手足,
% p& p. v8 S- t2 H% B$ _6 u手足都可以斷,唉...
作者: vv1668vv    時間: 2011-1-25 09:14 PM

/ v3 ~# ?2 H# ^9 t# z1 \8 I6 d" J  G, Q& `8 K
中國人有句說話:兄弟如手足,; H  a2 \( Q3 h. v- v, n; |) k% B
手足都可以斷,唉...
- y4 }' P2 d5 B* `) [* O- o9 c' rinfjlam 發表於 2011-1-25 08:36 PM
+ b- n- U1 i" A1 w

- [& X9 L+ a5 b6 i" S! [2 `& P& b3 l/ d
政所謂....1醬攻城漫骨敷
$ [8 L1 `) d8 O+ T- p+ F8 g6 f( P" ?4 R3 Q% ~; W2 j
E加 世界e學槍明,加裝 2肢或者 魔朮手魔朮腳 都唔系乜野新鮮事嚕....
: |1 I) b8 `  W9 U# |; G$ |% w* M! L0 t7 j7 @
其實,假聞煮黨,
2 y2 x$ d. o; U4 }9 y& U早排都 皮膚病 鴉,切割手朮都唔駛造,D死皮就自動甩曬...仲收埋添...: X  F2 \( f. j
& v( X4 s& H% K2 C
煮即話 D 死皮唔去,新皮唔生播.....
作者: hamsubboy    時間: 2011-1-25 10:30 PM

一幫講民主為針對, 一個講民主為生活
作者: 電梯男    時間: 2011-1-25 10:38 PM

一幫講民主為針對, 一個講民主為生活
9 l, \$ j! Y- I9 ]hamsubboy 發表於 2011-1-25 10:30 PM
7 |8 N; N$ }2 h. A+ e2 w3 e3 q3 M2 V; }, o8 Y! |% D4 b
共慘黨講民主就係十二億人食飯牙
作者: 迦樓羅女王    時間: 2011-1-25 10:54 PM

哈哈 , 才子新論 :
$ B+ s/ F$ U: m" h6 R反對我們的 , 都是失敗者 , 有人格障礙~~
+ g9 e' B+ L: S3 f
作者: KNY    時間: 2011-1-25 11:03 PM

中國人有句說話:兄弟如手足,
+ _! E* j; l/ @- v) Q' g" w手足都可以斷,唉...
  e. i* P0 ^7 b2 x" \infjlam 發表於 2011-1-25 08:36 PM
6 [( z2 n9 l# Q: R& E' ^4 M# j: Q' E# e) h
一齊打天下就係兄弟 ~ 意見不合就盡情將兄弟妖魔化 ~ 周圍唱衰抹黑 ~ 如果識著呢種人 ~ 簡直係不幸
作者: infjlam    時間: 2011-1-25 11:03 PM

哈哈 , 才子新論 :
- C  Y/ m( v  p0 u' Z5 W0 v反對我們的 , 都是失敗者 , 有人格障礙~~1 Y9 y. X  r; Z

* q7 X6 h1 K) X  `- G9 \迦樓羅女王 發表於 2011-1-25 10:54 PM
9 f' L" `% `6 w7 r( j( f- `

' D1 b- D  U# M5 c) {* v( ]原註?
作者: 迦樓羅女王    時間: 2011-1-25 11:05 PM

. c3 c4 Z$ p& c7 P2 n6 M* k0 j) X
, w- d9 d" S- K1 @! z% O# D
原註?( O3 Y5 P- T! e6 y/ ^# U$ m5 L
infjlam 發表於 2011-1-25 11:03 PM
) L' h5 X& p( i+ q3 p8 [1 q  _你聽星期一既節目拉
作者: KNY    時間: 2011-1-25 11:07 PM

哈哈 , 才子新論 :
0 M- R8 r6 r8 |) L6 V反對我們的 , 都是失敗者 , 有人格障礙~~
( ]5 Z- G6 ^& a5 F
* m6 p7 h; h0 o" n迦樓羅女王 發表於 2011-1-25 10:54 PM
9 k; W8 y' Q* D5 X8 u* |- @

( m! P, X7 I4 Q4 N( o呢d言論係同佢班奴隸講既 ~ 好似狗哥果d聽完一定即刻抄低佢當大道理      
作者: infjlam    時間: 2011-1-25 11:32 PM

: i7 [7 k4 z% w, r  v% o1 \6 I
你聽星期一既節目拉
' b! J7 g  C+ {# Q# s+ z3 _' O8 X迦樓羅女王 發表於 2011-1-25 11:05 PM
. o" q# Z4 k5 K0 ?. z; @" d8 ^4 L- Q
. e% @0 U9 ]- h* j, w你係講第一節,開頭講那些嗎?- W+ }, t3 ~( I' u/ x  Z- N8 H4 ?
唔係喎...
* f7 g) o( @" B6 G單就呢次,我又覺得蕭某就分析兩類社運人士,
( ^- H3 ^' Q+ n( c5 c講得幾中肯,幾有道理喎
作者: 迦樓羅女王    時間: 2011-1-25 11:34 PM

( q7 J# E: ~1 x+ A# u/ V7 H- |( g0 n  U
你係講第一節,開頭講那些嗎?
4 }% s8 @  P1 M  e5 r' A6 d4 b唔係喎...- L5 J6 C8 O# R! r7 M3 b6 D
單就呢次,我又覺得蕭某就分析兩類社運人士,4 Y1 P; y+ K  v7 u
講得幾中肯,幾有道理喎
4 J2 X2 I; h$ b) N* [infjlam 發表於 2011-1-25 11:32 PM
% [* R( f* v% r( \呀 ... 如果你覺得佢講得岩 , 咁無野勒 , 係我幻左妄想症姐
作者: infjlam    時間: 2011-1-25 11:40 PM

5 r5 M' H% Q9 Q  {
呀 ... 如果你覺得佢講得岩 , 咁無野勒 , 係我幻左妄想症姐! Y" ]  ^$ m; R& M% E
迦樓羅女王 發表於 2011-1-25 11:34 PM
2 C  d" H7 v2 {6 U+ A  c" h" l; k* H+ x3 R
不如你講出佢錯係邊
6 u8 c( i$ ~* G以我理解,蕭某好似冇講過:
0 `( T  S% I  V5 |/ H" K( N「反對我們的 , 都是失敗者 , 有人格障礙~~」喎
作者: infjlam    時間: 2011-1-25 11:51 PM

原來星期一《風也蕭蕭》第一節中段,慢必有向蕭生提到小弟那個問題:
- f" I% o# Z6 [- P/ x$ D( c/ I
  b+ p* G+ y  O8 R
誰是誰非也好,只以事論事,
: U1 p, p$ B" Y4 j5 q) \) Y( R陶連立會都未選入,咁快交棒,接班做社民連主席,
5 J8 S& M# }5 ~, n) q- `策略上亦唔太明智,4 `& A2 j, u: v% w
有那個必要,非那麼快交棒不可嗎?
& D, X" L: w8 Q/ i+ g' ?7 }1 |5 H+ J( H7 Z& c( H/ d4 y
唉...不過一切已成事實,也成過去... ...: d; E+ W8 z& n, E% l1 x
infjlam 發表於 2011-1-22 01:49 AM
* A; \9 ~; m7 e9 d& G: `) I
http://www.26fun.com/bbs/thread-242127-3-1.html; O# M# {/ S2 h& [

. x% R/ i: ^  }' t* |8 n: y不過蕭生好似掛住講第二D,冇答到
作者: 迦樓羅女王    時間: 2011-1-25 11:54 PM

# w6 x! ~9 U4 ]3 R! ^  m) N2 {) f
4 i: m2 \) w' K% w
不如你講出佢錯係邊 4 ~* g, D1 S7 _0 i6 m, c
以我理解,蕭某好似冇講過:$ L- K; K& Z5 k6 ?& ?; E
「反對我們的 , 都是失敗者 , 有人格障礙~~」喎
" p+ o1 B! _7 linfjlam 發表於 2011-1-25 11:40 PM
2 U8 |1 n) L6 [( V
每人聽每一個 "另一個" 講野 , 必然有不同的理解
' C6 N7 ?7 Q! h4 w1 H1 {1 [一個聽出來的道理 , 好多時對另一個人而言係妄想 ..." r$ |$ l6 x) m; A7 A) V
根本上沒有對錯 , 所以 ... 不打緊拉~~  S6 S/ n  h& o  e/ P- l$ t! X

作者: infjlam    時間: 2011-1-26 12:06 AM

$ c- h: x5 w+ X6 _7 g' C每人聽每一個 "另一個" 講野 , 必然有不同的理解
9 C; @4 t+ E) i/ H* i5 \; m7 N" r一個聽出來的道理 , 好多時對另一個人而言係妄想 ...
2 [# y8 P; J& @7 \4 n$ Z根本上沒有對錯 , 所以 ... 不打緊拉~~: V0 a5 ~! s" g% S1 R
...
7 x6 E. Z; u4 F1 G% A) |) f迦樓羅女王 發表於 2011-1-25 11:54 PM
, J6 @/ A# e  o
0 y+ s2 g. l! o  `+ N吹下水,好淺白咁,交流下意見都唔得? ( `* T5 o" f2 y- ]" u# G. p( [
不過點都好喇,吹水o者,講唔講冇乜所謂喇
作者: 迦樓羅女王    時間: 2011-1-26 12:11 AM

, a# m# G6 Q  h2 R2 ?/ V8 j& W: N) h* f/ e. }# @/ a
吹下水,好淺白咁,交流下意見都唔得? ( \" L" D% ~7 A3 _
不過點都好喇,吹水o者,講唔講冇乜所謂喇
$ i) L* k5 l8 F% I# ninfjlam 發表於 2011-1-26 12:06 AM
+ ^' Y! J4 D% a8 I" f& A: ?唔係架 ... 我係facebook度吹下水 , 都得罪左個學運頭子 ...
9 h7 g, s' P! s) j" C" I2 i1 p- @都係小心d好~~
作者: infjlam    時間: 2011-1-26 12:18 AM

( q9 O4 q: A& n5 U8 z+ o) O& R4 X* N, C7 E* t7 f
8 d8 Z- Z* s, Y  A1 g
唔係架 ... 我係facebook度吹下水 , 都得罪左個學運頭子 ...9 n9 T+ P& f  ~
都係小心d好~~
- b$ N9 g3 ^% p迦樓羅女王 發表於 2011-1-26 12:11 AM
: {: }5 C* h! I. ]
, d, `) {. S$ `  N8 RFacebook裡面好多人,有名有姓,根本就唔應該用黎吹水,
5 E& w2 l/ `" q/ K* r5 E; a4 k2 f唔同政見o既所謂「討論」就更加冇得好傾,
: p6 ?; C9 t& E4 L4 `! L1 {但講到圍威喂,集體自濁,打飛機就一流o既 7 }4 d2 D. R2 L

8 W4 y) h+ L( r; u討論區裡面的吹水版就唔同,你唔識我,我又唔識你,; o; e+ v/ [; L+ J
吹下水,交流下唔同意見,反而冇所謂喎
作者: andyho    時間: 2011-1-26 09:38 AM

哈哈 , 才子新論 :
  r& h, v$ T+ h9 n7 ~! i6 w反對我們的 , 都是失敗者 , 有人格障礙~~
! `' b/ f3 V" z ; j# h1 X; N! g$ P: M
迦樓羅女王 發表於 2011-1-25 10:54 PM
7 \1 x. K  S- W& n

* {8 ?9 d! Q. }5 ^  j2 c3 T$ l我有聽, 過氣才子用「有人格障礙, 在社會撈唔掂的失敗者」形容批評佢的陶派青年
+ X9 e8 c( M0 ]- v( @# H& `+ R但細心想一想就會覺得好搞笑, 去睇睇佢個網撐黃毓民的死硬派支持者
: \5 c  L; u5 w2 B7 S$ u! ^思想同樣極端, 大把人上網時數累積數千小時, 如果是有正職的專業人士或在社會上撈得掂的人,
* Q4 {' L( j4 Q& x; \( W得閒花咁多時間日日玩批鬥? 才子又唔覺得那班是社會的失敗者, 講到底因為撐佢撐黃毓民
8 T8 A9 h, h, V4 J- L& e5 o; c( `
難怪golden形容人網討論區是讓一班雙失青年利用滑鼠進行遊行示威, 靠鬧政府尋回自信的平台
作者: KNY    時間: 2011-1-26 10:30 AM

) \* T0 W1 ?% L; _0 E& _, e" X, b7 a% B2 X9 N! Y# k' M  s! e; Z
我有聽, 過氣才子用「有人格障礙, 在社會撈唔掂的失敗者」形容批評佢的陶派青年
0 o+ \3 H) E! m) \但細心想一想就會覺得好搞笑, 去睇睇佢個網撐黃毓民的死硬派支持者
% S0 G& t/ m3 b* b) {  e/ s# E4 j思想同樣極端, 大把人上網時數累積數千小時, 如果是有正職的專業人士或在社會上撈得掂的人,
1 o8 p$ l. S/ Y9 g( ?. D得閒花咁多時間日日玩批鬥? 才子又唔覺得那班是社會的失敗者, 講到底因為撐佢撐黃毓民  o$ h' d1 C; M1 O- p
6 F. l9 D3 B. L; y( h5 \2 g. I  n: y難怪golden形容人網討論區是讓一班雙失青年利用滑鼠進行遊行示威, 靠鬧政府尋回自信的平台...
# u) K6 @) e  v3 W9 y: eandyho 發表於 2011-1-26 09:38 AM
$ j. E0 b0 O* x/ u% \
/ {7 r2 i" j0 G* f/ b3 M1 M! K$ y/ @
' R2 p5 Y6 u6 U- s& K- }
過氣才子用「有人格障礙, 在社會撈唔掂的失敗者」形容批評佢的陶派青年
% h9 i" d- A6 {* h7 F2 w% n

+ s2 X: ~# T: B2 C6 Y( Y2 ]社民連4年來都係靠呢班"失敗者"造勢上位 ~ 而家癲狗走左佢先講? ~ 唔知嗰班鈍胎丐奴聽完會唔會有種不是味兒既感覺呢?
作者: infjlam    時間: 2011-1-26 11:47 AM

- Z! n: K6 H( O
( L" ^% _+ t1 u. r& F. g我有聽, 過氣才子用「有人格障礙, 在社會撈唔掂的失敗者」形容批評佢的陶派青年0 D9 P8 R2 A$ I+ Q1 f7 a- S
但細心想一想就會覺得好搞笑, 去睇睇佢個網撐黃毓民的死硬派支持者. @$ L/ D! k5 T& W
思想同樣極端, 大把人上網時數累積數千小時, 如果是有正職的專業 ...$ m$ M2 w; f3 F  l
andyho 發表於 2011-1-26 09:38 AM
' b  p3 O' P. A& t. s: F. q

( U1 [0 ~; W; E; _! ~' T若唔熄電腦,唔離開該網頁,一兩年累積過萬都唔難 % U% X: A$ L+ c& b
上網多寡同係咪雙失,未必有關聯,1 T7 s* }+ R" R" H3 o  `" Z
廿一世紀,流動上網盛行,
5 ?3 z/ N' O1 x9 k( ^' v更何況各行各業靠上網搵食既人士,大有人在 1 A4 b# C& N& T$ I; g, c8 Q
- U. f6 Z: c( s) h( E, M6 f
不過大致上,我都同意你所講,
0 t! v' F( \; U" ~4 Q+ d' t! }Facebook,微博,twitter,大小討論區,
3 ~" O( |: j% p. G  t- r& G沉迷上網的,有唔少騎呢怪,思想極端,
# Y1 j& B( ?/ k& p& t或多或少亦可能是有人格障礙,在社會撈唔掂的失敗者
作者: tungtung2046    時間: 2011-1-26 12:27 PM

政治就是................咁

作者: andyho    時間: 2011-1-26 12:44 PM

. M) a* T' F. S! n5 e1 |. ], M( n' a4 ^8 t
8 e  X8 R8 t. p1 w! |/ c7 w; {2 s+ o6 s. ^
若唔熄電腦,唔離開該網頁,一兩年累積過萬都唔難
$ Q8 f/ m/ q0 l5 W$ s上網多寡同係咪雙失,未必有關聯,$ t9 ?2 X( {8 t0 R) t- Y6 y
廿一世紀,流動上網盛行,9 `1 ]* j2 [0 R8 D
更何況各行各業靠上網搵食既人士,大有人在   u. T; q8 U: k, O- A- g. X
: [6 X0 ]( J  ?1 Y* _$ e
不過大致上,我都同意你所講,
. A- ?9 n& q  u* W* cFacebook,微 ...* R1 q- J, }& ?8 Z' X; i
infjlam 發表於 2011-1-26 11:47 AM
8 u7 l1 H: A0 ]6 U2 B- }+ h+ R) E( Y7 e9 G

% W% a, y3 l& k0 ^) \我指累積1千幾百小時, 係單單在人網討論區的活躍時間喎( `2 \6 B4 w- b( V3 l
那邊論壇好頂癮的, 如有新手開帖反黃毓民, " \: ?- c2 c. L
就有人批評:「你個新手, 累積在線得幾小時, 你有資格評嗎?」
; w' Z; H' o0 `$ ?同樣係新手如開帖讚黃, 就有人加分讚好, : H$ E. j& d# n, T' E5 F  m
有理性到呢個地步. 我身為旁觀者, 真係覺得勁好笑, % V3 s( u3 d* B- e/ x5 y
忍唔住定期要去睇下d發言娛樂下自己
2 l! x9 N0 H" W, y1 e# U8 o1 X* L
5 y0 b: B. @3 D" \) r  v! z關於facebook, 微博, 見到唔少人無厘頭自言自語:
# B( M8 }; x. s* \  e* ?9 C2 m「唉~好悶」 「點解會咁架?」 「無mood, 有無人理下我?」
, U. z& A# r  F* J, c' ~) _# \如你在街上見有人自言自語, 絕對懷疑佢精神有問題吧?
, L7 Y" v2 h- h5 B. I青山病院應加建大房或設兩人房, 至可收留得晒有需要人士囉
作者: andyho    時間: 2011-1-26 12:51 PM

我發覺自己離晒題, 回應主題,
2 u: w7 ?2 _4 w: w, A( a曾經係戰友, 理念亦相同, 只因長毛唔退黨就當長毛是陌路人, . X' X* y' H) q
對陳偉業都幾失望, 分手也可以好言相向的
作者: infjlam    時間: 2011-1-26 01:06 PM

( U9 Q) ~* o2 D& R* w/ Q: Q7 Z, l" O& k
我指累積1千幾百小時, 係單單在人網討論區的活躍時間喎9 d' b1 s5 r1 u* F* x7 }
andyho 發表於 2011-1-26 12:44 PM
0 p4 w( p0 J0 W5 @
累積在線時間≠活躍時間
3 N4 P1 h# ?4 U本身唔熟,亦唔識計6 u4 D/ E( d( e4 D
anyway冇關重要
1 U! ^3 w( S$ L; L6 m0 U
4 H# d* B1 R7 e% [- h: C
; O2 o( I. `8 z$ Q! {) F那邊論壇好頂癮的, 如有新手開帖反黃毓民, ; ]" r) A( D2 W& j- _# u5 v. E
就有人批評:「你個新手, 累積在線得幾小時, 你有資格評嗎?」' andyho 發表於 2011-1-26 12:44 PM
2 f# ^2 K$ M" f! c! U唔同級數,根本溝通都成問題
7 O# P( Z9 t$ N: ^: n0 Q網上垃圾何奇多,又何苦去和他們計較?
1 `+ W5 B9 p' `9 ~2 [; k2 O3 a& v$ U- e; E+ W+ C8 U2 b* U2 U
. W9 t' n, W3 h( y7 i7 r
有理性到呢個地步. 我身為旁觀者, 真係覺得勁好笑, % Y) e% g1 u# b( J8 g" x0 [* W0 e! i5 g, c0 j9 U, c. [
忍唔住定期要去睇下d發言娛樂下自己
0 x" B/ d8 s- Q4 D% w: U5 andyho 發表於 2011-1-26 12:44 PM
6 w8 L0 Q% n$ {9 {3 S9 d
無聊時想打發下時間,我都有咁做
4 A3 [# v0 c0 |, c8 ~
9 h, h+ Q1 L/ b- T; [6 e
) H' v+ y- A3 R/ [% L
2 w4 J; j+ U, m- j( z
關於facebook, 微博, 見到唔少人無厘頭自言自語:0 `& y3 e3 Z- R6 f+ I- u# O3 O/ P- z& `1 t9 c* L
「唉~好悶」 「點解會咁架?」 「無mood, 有無人理下我?」' H/ t, G! {8 [% M! R
如你在街上見有人自言自語, 絕對懷疑佢精神有問題吧?2 f/ v+ B# q. s; Q* }
/ t5 V" z9 |' v% n! i青山病院應加建大房或設兩人房, 至可收留得晒有需要人士囉andyho 發表於 2011-1-26 12:44 PM
- Y0 [& k" q' P- R6 }
2 D0 }( N0 k" X! [  h' K9 P. T
[youtube]50sgKrr2WcQ[/youtube]
# O4 i" a/ c$ b/ Q+ p2 W; B2 O) r! S0 e6 o2 X7 o! l# k
% Y5 D! i$ M/ P' J
[youtube]sL-TEfk2vVk[/youtube]
5 g3 A: H7 I! d7 a. ^9 f! O5 F( W$ T
" {& Q* H7 U) Q( Q$ j+ MIphoneman(Lou記)近期hit爆,唔係冇原因架
作者: andyho    時間: 2011-1-26 01:10 PM

% }" W/ c" w$ E5 p; y9 S/ |累積在線時間≠活躍時間 ) c* J+ v6 m/ G4 L7 [! t0 ^
本身唔熟,亦唔識計
4 v$ a" x7 V# x3 _anyway冇關重要
+ c: S) u" \# i) ]4 m, d0 m6 C2 n* |7 v; ^' `1 p

! w7 H7 [5 P8 S/ O4 N. _唔同級數,根本溝通都成問題 8 N" n' H- t7 |
網上垃圾何奇多,又何苦去和他們計較?
" k) ~) e/ H7 k4 p+ ?& P
; Q8 t1 R/ R0 c3 u: B) d% K8 E8 G( l) u9 j
無聊時想打發下時間,我都有咁做  ...( T- ]3 a0 s2 o$ h% Q+ z2 m
infjlam 發表於 2011-1-26 01:06 PM
7 c* m2 Y9 D, j. f
( k" \  c) ^2 {# h
呵呵, 我無你咁靚仔嘛, 我只係比里安納度有型少少, 3 K$ ~+ I, X. p
有D自卑, 點敢公開露個樣見人呢?
作者: infjlam    時間: 2011-1-26 01:16 PM

我發覺自己離晒題, 回應主題, ) F& k" L. K+ i$ _) t! p
曾經係戰友, 理念亦相同, 只因長毛唔退黨就當長毛是陌路人, # o1 ?7 K' U  n: N" C/ V
對陳偉業都幾失望, 分手也可以好言相向的9 p' F+ ^* w9 \1 O
andyho 發表於 2011-1-26 12:51 PM
  }' s1 j7 k' _: E  j4 i& v
+ t8 i. a: t- C7 c* g* ^- S4 x某程度上我都有同樣疑惑,7 L9 j/ |- O. h0 t
但我地唔係當時人,又唔太清楚前因後果,
6 o+ ~/ J0 ~$ n& ]5 w" [5 T* y但就我睇法而言,; Y  K" a# }. \* j
較傾向理解陳黃多於長毛,2 j! R' H. Q# @8 y1 `
依家個LSD,醫返都晒藥費(班所謂行委、支部,垃圾太多)
: @2 D2 h; ?- g# j, ]/ N要唔要都罷4 z" u; x5 J; F+ L  c7 H0 k; q4 v. j" P, s( q
( @$ @! [% }6 v; Q5 `+ y3 T; v
睇完以下片段,你就會明我講乜; {% Y  f1 C& ?4 G3 e8 G
[youtube]DgvMQPAt1lQ[/youtube]
作者: KNY    時間: 2011-1-26 01:17 PM

我發覺自己離晒題, 回應主題, ; g* ?% _# m, U& P- W( ?$ F
曾經係戰友, 理念亦相同, 只因長毛唔退黨就當長毛是陌路人,
6 Z& {: s/ T- o% H對陳偉業都幾失望, 分手也可以好言相向的
( F4 B- K3 J2 H) M1 iandyho 發表於 2011-1-26 12:51 PM
5 E1 {7 b& P1 m5 u: x
% z8 i% s9 T0 G1 I# `4 o2 @% T0 \凡意見同佢地不同 ~ 都例必被佢地妖魔化
% r  p2 S/ ?4 h5 f# W" n+ }9 |
. q: a# v% q* N2 T$ }9 ^! K0 x選舉時將公民黨妖魔化 ~ 政改問題將民主黨妖魔化
7 |5 }$ ^5 e" S) G/ a( Q5 K
' [6 @# @+ b& |& o0 w6 x今日離開社民連 ~ 連昔日共同進退既兄弟都要妖魔化
作者: andyho    時間: 2011-1-26 01:22 PM

本帖最後由 andyho 於 2011-1-26 01:25 PM 編輯 $ m5 G" |+ Q6 Y* s2 q

8 W; D0 P* ~1 l4 Z$ m
$ i7 T; h9 k# A$ I! S3 {5 o
' g4 c( h- L6 R某程度上我都有同樣疑惑,, [& F% J4 u  _1 B- w* b6 ?1 R' D
但我地唔係當時人,又唔太清楚前因後果,  J% @% T) C# Z8 f0 n1 y
但就我睇法而言,/ K( i! A/ ~7 L. D/ X  }% o
較傾向理解陳黃多於長毛,: x: B1 f3 _  V$ E4 C
依家個LSD,醫返都晒藥費(班所謂行委、支部,垃圾太多)  c$ E/ ~9 G0 s1 |1 e& t
要唔要都罷+ ]. `0 @- ?( i; \
) c6 Z  W: Z- b' j
睇完以下片段,你就會明我講 ...
" l$ G+ D, o5 O) Minfjlam 發表於 2011-1-26 01:16 PM
5 b9 D( ^4 c* A4 h6 k

. M, j" r$ \2 W6 x( ?你提開內鬥, 我又發表多幾句, 你傾向支持黃, & Q' k) z! x! [- L
但我無法接受黃身為前主席在節目公開抨擊新主席,
' {# \) M+ \' |' L如覺得呢種行為無問題, 那我地唔好再批評曾特首,
! e$ Y7 ^$ b7 r$ l# M0 r因為佢都要聽北京話, 就好似好多人認為陶應該聽黃指揮一樣' e. Z2 G- J9 G- `

# D2 m0 u2 f8 f; J3 L短片之前已睇過, 行為確有問題, 但陶管促不嚴都未至於搞到決裂及退黨吧?6 A& @* E# W1 s7 l" j
如果講行為不檢, 黃點解又唔批評馬草泥呢? 佢反過來批擊陶為何不保住馬
4 }1 n5 T5 u5 F7 k4 W+ c+ C已是講立場講敵我, 而非中肯去講道理了0 u/ F! Q8 [5 [( }+ A  F

7 f( A/ F( J$ l% L& D! o/ i+ o我跟你看法不會相同, 唔緊要, 放長雙眼睇未來的選舉結果, 就知公眾支持哪一邊
作者: infjlam    時間: 2011-1-26 01:26 PM

( s" _$ H4 c: u# S# G5 c凡意見同佢地不同 ~ 都例必被佢地妖魔化
: D- S! Y- y# ]# o/ I* v7 w選舉時將公民黨妖魔化 ~ 政改問題將民主黨妖魔化8 F0 E8 a/ |- k; s
今日離開社民連 ~ 連昔日共同進退既兄弟都要妖魔化 ...
& |& X5 E. [7 D1 L' t9 K8 E: `. ~KNY 發表於 2011-1-26 01:17 PM
- \4 V5 @: q. Z) v* g' n  C就我理解,  S4 Q# E7 C  A( l( h0 ?
毓民很多時太直,講野over左,得罪太多人,係事實,
+ E- r# @7 ?: ^& e& I! A公道講,佢本質心地唔壞,愛國,有情有義,有理想,呢個都係事實,  I' B% D3 P- k4 a& U
9 u9 }( r: C. E  k% e* i' T' m/ t
長毛可能有佢打算,我唔評論
* O4 ~" B* Y. ]0 X- q1 q但黃陳感到surprise,亦屬正常反應
作者: infjlam    時間: 2011-1-26 01:40 PM

& l( {: A; {4 U, j( F3 L$ L8 T9 C8 I6 W
; d- x& i. f( R! g4 ~$ m0 H! W
% F' r) b8 V. t% z  r1 y
) e1 F5 G* X1 j
你提開內鬥, 我又發表多幾句, 你傾向支持黃, - V+ A' {% D* |* ]6 w/ [1 d9 }) x9 \
andyho 發表於 2011-1-26 01:22 PM
" Z6 G4 C! }; h% Z3 K; P! @2 @! Z
+ W2 D# ], D3 }2 f  ~/ K$ U看清楚,我是說,我傾向理解黃而已,
# G' j* g1 g* m黃身為前主席在節目公開抨擊新主席,時間點上我不清楚,大家各說各的,又是羅生門,
# o( P. `, I( T5 @% C5 i5 X我只能理解,黃陶彼此之間的認知、理念、期望和行事作風,落差都頗大,
/ }' V# K/ H8 I& ?* j事件發展至此,實屬不幸,; P; S7 f. D5 g  l2 t( b
本人對馬草泥其實也談不上什麼好感,為人太輕浮唔夠踏實,上位也未免太急太快,造成反彈,
5 m( ?) _) P( G4 d* x1 [. T+ T某方面來說,因馬較像黃,所以黃一心想栽培馬,繼承他的衣缽,但馬唔生性,自招官非,怪不得人
作者: infjlam    時間: 2011-1-26 01:49 PM

* n8 W  D7 l5 |4 [, }9 {
但我無法接受黃身為前主席在節目公開抨擊新主席,andyho 發表於 2011-1-26 01:22 PM
1 Q- f- H( ^! A, T* T" [3 u無論從推理或事後看來,
+ p  j1 y& X" |- J我或多或少都感覺到,其實黃直至決定離開LSD前,都係擁陶的,
0 v* U6 L* M" `: P0 q只係黃的表達方式,唔係人人接受到
. ~  b/ f  G& f, C誰是誰非,唔到我判斷,
( G8 R& c2 Q* Z: u! Z# l9 j再講多次,事已至此,實屬不幸
作者: andyho    時間: 2011-1-26 01:49 PM

& p' A4 }9 @: m& [7 J  h. r) N3 b
' J# {3 |3 E( X" S, V0 c2 M% U! i
看清楚,我是說,我傾向理解黃而已,# G$ b1 R  C4 W1 {4 }4 P* G* }" J
黃身為前主席在節目公開抨擊新主席,時間點上我不清楚,大家各說各的,又是羅生門,
! H+ x  E9 v! X5 [& e" \8 K  f我只能理解,黃陶彼此之間的認知、理念、期望和行事作風,落差都頗大,  C6 h3 E6 s; u, b" C2 M
事件發展至此,實 ...% r8 D6 q% Q6 B: E
infjlam 發表於 2011-1-26 01:40 PM
+ }6 H8 Q+ o+ }4 f# f2 X
- Y& j! w. C. Q  `, F聽你最後幾句, 真感到高興, 你傾向理解黃, 但仍中肯地去睇馬呢個人
8 V8 H4 H: h: n& \6 D/ {6 L* {我見太多人一邊批評陶去夜總會, 但覺得馬溝女無問題, 完全是雙重標準; x% K$ ?& k# C
下次同你再talk過
作者: 迦樓羅女王    時間: 2011-1-26 02:19 PM

35# andyho asje nili 最強最強理論係 "上得樓就唔叫強姦"
作者: infjlam    時間: 2011-1-26 10:30 PM

% c, N3 b; }& x% @. \% h, n! x  Z5 v9 r  K
' o$ t7 P9 Q& [2 e2 i. w$ c% M& ?
我見太多人一邊批評陶去夜總會, 但覺得馬溝女無問題, 完全是雙重標準" [2 v3 C7 _& N2 W
下次同你再talk過 ...
4 o% L. W! H0 N8 ?andyho 發表於 2011-1-26 01:49 PM
$ q* L  p* l5 Z7 n! b  s: s# i( L# W# u/ d5 E7 E- L* i
唉...怎樣說呢,綜觀香港人(其實全世界都是),7 N! D* d; x+ k9 M# |; K1 N
冇自己思考和批判能力的盲目死忠派何奇多,* D9 V- O  ?4 b: J2 q$ o
能理性客觀分析事物的人,相對地少很多,
: X* P: Y5 j+ C) K9 h+ D那些死忠派,礙於頭腦資質和性格所限,
+ e1 a& ]; z# Q6 i! |2 z! m: V無謂對他們要求過高,那是死症~
; K( O/ d) b, r9 Q0 t
+ x) J* O( B* W  h和閣下交談,獲益良多,先謝過

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0