標題: 特衰必亡系列︰曾任權拒絕王丹入境 [打印本頁]

作者: 電梯男    時間: 2011-1-27 12:29 AM     標題: 特衰必亡系列︰曾任權拒絕王丹入境

將來必以其人之道還治其人之身
5 ]! S. o) ^' M$ h, |! \3 T1 ~0 `+ Z: }0 y' d& u% {4 ?
[youtube]bwUbYniT2RE[/youtube]
作者: 硬膠人    時間: 2011-1-27 01:29 AM

又唔系同巴菲特一齊黎,你擺明一早都知佢唔會批咖啦。8 n0 P7 c; W$ P2 i- B
真系有心黎,游水又好,插對翼又好,靜雞雞鞠完躬走人啦!
: a5 I1 |3 h2 e搞到洋曬,擺明字己落閘放9咬人
# Y# i! W/ C- N& @: h: n' @仲夠膽死走去接班!?真系唔能你都話9我懶* _$ P+ ?) N  @3 A1 o

/ g/ K4 B' E% F廢柴?!珍系醒過劉醒呀
8 [- X9 I. r2 j! a. B晃問,直投擺華粟尚台做擋戰牌7 q- g" f6 [5 {# L* N
唔會為華肅放棄自己自由!?4 |3 L4 E' @( ^8 a2 y- v# t
four邊個親字救奶嫁? zero of 柴!?
作者: 打狗棒    時間: 2011-1-27 12:36 PM

咁又唔好咁講, 香港特別解放區政府只不過係共 產黨嘅看門狗,沒有主人首肯, 隻狗邊有膽量放行? 將責任全推到看門狗身上, 唔係咁公平!!!
作者: KNY    時間: 2011-1-28 12:07 AM

根據茂利邏輯 ~ 邊個對特衰政府口誅筆伐 ~ 邊個就係心底裡對特衰政府最是愛慕      
作者: hamsubboy    時間: 2011-1-28 12:12 AM

一國兩制...... 五十年不變....... & Z1 M8 B, ^7 I4 C; @8 @
不一年五制......兩年十變
作者: hamsubboy    時間: 2011-1-28 12:16 AM

根據茂利邏輯 ~ 邊個對特衰政府口誅筆伐 ~ 邊個就係心底裡對特衰政府最是愛慕       
4 R) z, l; O( n4 L! ^8 f0 hKNY 發表於 2011-1-28 12:07 AM
0 C8 h1 \" V7 I% |& @

! C1 W' \0 f; m' t& M- J哈哈, 如果狗棍不是心裡對曾任權or王丹產生傾慕的話, 那麼人家拒絕拒絕關你撚事?
作者: KNY    時間: 2011-1-28 12:42 AM

0 ]4 {. H* E1 O
& G, w* H2 F1 r+ M5 ~. g: c9 B$ b哈哈, 如果狗棍不是心裡對曾任權or王丹產生傾慕的話, 那麼人家拒絕不拒絕關你撚事?
1 w  F$ b& M1 m1 F& |" Vhamsubboy 發表於 2011-1-28 12:16 AM
* r& e7 _' x2 l" b' N, R+ Z; `; X* b3 d1 [
乜都話關你撚事 ~ 不如叫壇主將成個吹水版摺左佢啦 ~ 改為盡訴心中情 ~ 只可以發表自己既事 ~ 咁就一定冇關你撚事呢樣野啦   
作者: 九萬    時間: 2011-1-28 03:06 AM

有無得來真係關人撚事囉
作者: 迦樓羅女王    時間: 2011-1-28 06:02 AM

根據茂利邏輯 ~ 邊個對特衰政府口誅筆伐 ~ 邊個就係心底裡對特衰政府最是愛慕       5 t7 V3 o# P( n, \) l, \
KNY 發表於 2011-1-28 12:07 AM
% q5 n; [5 t; E5 z無錯 ... 其實我們每個(包括黃毓民) , 都是愛國愛黨的好人呢~~
作者: KNY    時間: 2011-1-28 10:01 AM

0 F) V& q# x+ S! ?# D7 D, N
無錯 ... 其實我們每個(包括黃毓民) , 都是愛國愛黨的好人呢~~! P# q, m2 a& w3 o2 U- r5 _% @
迦樓羅女王 發表於 2011-1-28 06:02 AM
  X0 p7 L. \. ?3 j* g
+ G. D! c4 v) s
呢層毫無懷疑啦 ~ 如果唔係因為日日憂國憂民 ~ 點會大意到18萬都填錯78萬呀   
作者: 打狗棒    時間: 2011-1-29 02:02 AM

See!!! 又一次看到一眾小學程度的拳民們的德性, 七嘴八舌地抽水和攻擊異己, 發表完全與主題無關的廢話? 沒說錯了吧!!!
作者: 九萬    時間: 2011-1-29 03:34 AM

係呀, 真係見到條濕狗棒棒呀
作者: 九萬    時間: 2011-1-29 03:42 AM

三更半夜入黎都係呃下post, 抽下水姐.; |+ P  e5 A3 p9 s2 q3 a6 G  t5 g) [( H
( U8 ^/ d# u' w/ M1 q8 }
唔通入黎抽濕咩
作者: 打狗棒    時間: 2011-1-29 09:55 AM

本帖最後由 打狗棒 於 2011-1-29 09:56 AM 編輯 3 q$ S6 J: m; l  E) g: C

# y7 k$ M. v7 q$ z& R" N' [
# M2 J9 P: v6 }% h九萬 發表於 2011-1-29 03:34 AM
黑鬼阿差屌你老母九萬鑊.......(自衛還擊)
作者: 打狗棒    時間: 2011-1-29 09:58 AM

三更半夜入黎都係呃下post, 抽下水姐.( W+ o8 {8 p# G& ^2 {( \
* c! E+ F6 V: g6 K- t+ G
唔通入黎抽濕咩
  }/ u" h1 V8 \% Z6 K/ ?: r. p  [九萬 發表於 2011-1-29 03:42 AM
咁撚鍾意抽水? 幫你老 母抽囉, 佢咁撚多水.........(自衛還擊).
作者: BOYDWAN    時間: 2011-1-29 05:36 PM

好喇好喇, 大家適可以止ok?8 P: ~4 X0 S' F3 f
你地每位嘅用字同個人見解都有趣獨特, 小弟極為欣賞; 有時侯離題抽吓水搵對方笨開對方玩笑確實無傷大雅, 只希望大家識放識收.( K) m# L5 _8 ^" i$ {3 r( _
多謝合作, 唔該晒~
作者: KNY    時間: 2011-1-29 08:46 PM

好喇好喇, 大家適可以止ok?8 G, A+ Z2 l/ d6 H$ m8 r/ E
你地每位嘅用字同個人見解都有趣獨特, 小弟極為欣賞; 有時侯離題抽吓水搵對方笨開對方玩笑確實無傷大雅, 只希望大家識放識收.
4 B& n; A) z. s# ~4 A# `, @, d多謝合作, 唔該晒~ ...# {+ B6 c) c2 d, I3 ]
BOYDWAN 發表於 2011-1-29 05:36 PM
9 E3 E, {5 g5 t: ^( `' R3 s! M: R& {9 V# c& |0 R( L4 m  V
原來x人地老母都可以叫做適可而止 ~ 叫做無傷大雅 ~ 仲得到版主極為欣賞 ~ 真係大開眼界!   
作者: infjlam    時間: 2011-1-29 10:38 PM

" g  e& M( F5 T! P9 \( t5 G* ~, @

5 n7 A* ^  D: S4 ^3 X& l# d原來x人地老母都可以叫做適可而止 ~ 叫做無傷大雅 ~ 仲得到版主極為欣賞 ~ 真係大開眼界!    + j' P8 _8 L1 l
KNY 發表於 2011-1-29 08:46 PM
4 C, L6 w" l* M8 o
. }; I7 Q% j+ }5 ~0 e/ x狗棍係26fun's Amina,你唔恨得咁多o架喇
作者: hamsubboy    時間: 2011-1-29 10:44 PM

一句 .........(自衛還擊).....
8 _4 r6 g! _2 N) t
. z$ A: I, ?- o- P9 {或者 BOYDAWN兄 覺得:/ U; J( z5 g7 u+ K% I
(黑鬼阿差屌你老母九萬鑊)
+ V" j7 i% v- X: v6 _' D- ~and: E/ @: w7 i0 ]9 S- l* S
(咁撚鍾意抽水? 幫你老 母抽囉, 佢咁撚多水)( v+ Q5 W& u% P
屬於 --->有趣獨特, 小弟極為欣賞; 有時侯離題抽吓水搵對方笨開對方玩笑確實無傷大雅- w$ p9 m7 Z: L1 q6 T& t

; g# U, @# D! Q' z我都抽吓BOYDAWN水先
作者: hamsubboy    時間: 2011-1-29 10:51 PM

4 j3 I" `  w: S( C
$ D/ f/ f, _+ i; K% V6 u! A8 Z狗棍係26fun's Amina,你唔恨得咁多o架喇, w% U: p3 Z; R2 }
infjlam 發表於 2011-1-29 10:38 PM
$ K- R; i3 M( x( m4 O9 _3 f3 S! u2 a3 k. a
只有俾錢睇相(打JJ) = 權貴
作者: KNY    時間: 2011-1-29 11:00 PM

9 n1 F" {9 a. ^7 N# q6 V% B- J/ T* w* H
狗棍係26fun's Amina,你唔恨得咁多o架喇
+ i% u. w2 I! [1 u2 r2 A0 x2 Finfjlam 發表於 2011-1-29 10:38 PM
0 Q, z2 T* C  y  x

+ P  x- Y& `) R  O1 m唔怪得我之前入版務區見到有會員踩26fun班版主踩得咁盡啦 ~ 原來如此   
作者: KNY    時間: 2011-1-29 11:04 PM

一句 .........(自衛還擊)..... 3 |* N) ^9 t" b) v

6 B8 v& i7 o! E3 A1 {* {或者 BOYDAWN兄 覺得:
# t/ c- ~6 ?! c# ^$ p(黑鬼阿差屌你老母九萬鑊)4 V& t+ D* k. L4 ]1 m9 Z
and' c8 W' l+ d( B' @
(咁撚鍾意抽水? 幫你老 母抽囉, 佢咁撚多水)8 x$ P# R2 I( Z$ Q
屬於 --->有趣獨特, 小弟極為欣賞; 有時侯離題抽吓水搵對方笨開對方玩笑確實 ...9 x- l4 c' h" k! k
hamsubboy 發表於 2011-1-29 10:44 PM
% e6 R  Z* H/ g) j* H" u3 m0 @* V

5 S4 `  D2 ]$ @  O; I, w乜兄台唔知香港法律 ~ 人打狗會被控瘧畜坐監 ~ 但狗咬人就未必有仇報咩?   
作者: infjlam    時間: 2011-1-29 11:06 PM

@& J- w; V6 G6 f: ~! z9 Y! ^  U5 P" j( A+ z
唔怪得我之前入版務區見到有會員踩26fun班版主踩得咁盡啦 ~ 原來如此   
( L5 J4 k$ o. }7 a- o9 bKNY 發表於 2011-1-29 11:00 PM
& V1 s; y' X4 G2 a- o( O$ o5 @
0 T9 u- i( \* I
小兄弟,睇路呀
作者: hamsubboy    時間: 2011-1-29 11:25 PM

) H1 v. D- I& i2 \+ P

3 T0 M0 Z9 c0 Q  y2 i9 K8 B( ?# x乜兄台唔知香港法律 ~ 人打狗會被控瘧畜坐監 ~ 但狗咬人就未必有仇報咩?   ! |' z, V# \* o: E; |
KNY 發表於 2011-1-29 11:04 PM
3 v0 u" N  c% n& t5 {% E/ _3 n4 \( h0 E5 d
用棒打物件, 在廣東俗語說可以用"仆",  狗扑野係用狗陽具, 狗陽具 在廣東俗語中稱為"狗能"....  SO....唔會咬人
作者: KNY    時間: 2011-1-29 11:40 PM

& C; F- a+ I. J/ ~/ L/ p' ~& C3 s1 a0 s( b3 m' n8 Y
小兄弟,睇路呀& X0 P0 v, \6 m4 z# ^% s
infjlam 發表於 2011-1-29 11:06 PM
1 F1 Z1 [4 q, k% S5 e8 \& }* o5 |3 k
上網吹水娛樂下 ~ 睇唔睇路都係咁話啦   
作者: KNY    時間: 2011-1-29 11:42 PM

2 A" I7 a- y  l" G( {0 U  C; ~
% P2 X+ s- S/ b+ J用棒打物件, 在廣東俗語說可以用"仆",  狗扑野係用狗陽具, 狗陽具 在廣東俗語中稱為"狗能"....  SO....唔會咬人9 s3 o( P0 ], t' P9 z! H
hamsubboy 發表於 2011-1-29 11:25 PM
4 S) A. [0 o8 I: H* X
9 {# @. U+ ]/ h5 J4 Z6 e棒都有好多種 ~ 有種叫棉花棒 ~ 軟"謝""謝"   
作者: BOYDWAN    時間: 2011-1-30 11:24 PM

一句 .........(自衛還擊)..... 8 G+ N0 b' T8 P% J
$ M1 V) k" G" ^; S" A5 @7 H
或者 BOYDAWN兄 覺得:
; ^, o# P2 K1 p1 Q(黑鬼阿差屌你老母九萬鑊). O% |/ S, A$ x  S' S4 N8 Y
and8 X7 B2 l1 P, B' x
(咁撚鍾意抽水? 幫你老 母抽囉, 佢咁撚多水)# H4 O) D" c) O  B1 @/ o# W* ?
屬於 --->有趣獨特, 小弟極為欣賞; 有時侯離題抽吓水搵對方笨開對方玩笑確實 ...$ L; n8 a4 ?" u
hamsubboy 發表於 2011-1-29 22:44
9 a  m. q6 n: l' l5 {4 P

1 }" J& b) o' }3 a# @可惜多年來, 朋友你全無進步.........我呢番說話亦包含對你嘅忍讓.
作者: KNY    時間: 2011-1-30 11:38 PM

本帖最後由 KNY 於 2011-1-30 11:40 PM 編輯 2 d! J: S& s7 O2 G* o8 I/ F

+ M7 Q& k% [8 p, w& `# W, c
3 S+ Y% \( z& x: R7 S% g1 S: @
4 y% F4 {  A$ i& c( h可惜多年來, 朋友你全無進步.........我呢番說話亦包含對你嘅忍讓.
& Y; A# y# r) B( mBOYDWAN 發表於 2011-1-30 11:24 PM
6 f: Q3 B1 l, G. a; }5 V6 z  F6 i% Y- K+ [
見到版主出現 ~ 都好想問問版主 ~ 究竟版主你對x人老母呢d說話 ~ 係咪真係認為係無傷大雅呢? ~ 好想從閣下既回應中了解貴網對會員言論既底線準則 ~ 好讓會員知道假如日後輪到自己受到呢種言論辱罵之後 ~ 應該如何作出反應
作者: 自由神    時間: 2011-1-30 11:45 PM

w2 I+ ]- _: F5 O( z

' Y, ?+ f: Y$ ?0 V3 i" s5 \1 H可惜多年來, 朋友你全無進步.........我呢番說話亦包含對你嘅忍讓.
+ R! ?6 V5 h1 v# d3 l" Z. iBOYDWAN 發表於 2011-1-30 11:24 PM
本帖隱藏的內容需要積分高於 18000 才可瀏覽

作者: BOYDWAN    時間: 2011-1-31 12:10 AM

從來對你地, 我都抱三分忍讓, 七分尊重.
  @9 z$ w6 G( }' q  o7 W$ X. K: C4 X但如果你地覺得三五成群一唱一和就等如好有本事, 咁我只有用可惜去形容.
& u+ n5 X% |  u6 c2 w- v  F自問從來唔干預你地嘅討論話題, 只有不斷鼓勵去令你地盡情暢所欲言, 但你地唔領情只覺理所當然.
% ~% ]' @: N( {. G# ?4 C+ ~何謂理所當然?0 I' X/ F  c; t; X* l; O
你要話人問侯家人唔合理, 咁你地三番四次聯群結黨針對性人身攻擊, 又係唔係合理?
' h# S5 G2 X" K: b' P: `! P你要將斷章取義合理化, 咁人地嘅就係歪理? 你嘅就係真理?
. X3 F+ \' ~7 ~7 h. u人地過份, 你地就唔過份? 咁請問以下嘅說話:% V6 B: e8 r+ f5 k: N

7 h/ B( `& I* E5 r* F
, p: F3 q) P4 C+ _# }& A
/ P2 [* }7 ~, N8 y7 i1 ?& v哈哈, 如果狗棍不是心裡對曾任權or王丹產生傾慕的話, 那麼人家拒絕拒絕關你撚事?
/ u# P" Y2 W) l4 i0 Y" W& `0 K[url=redirect.php?goto=findpost&pid=3549187&ptid=242427]hamsubboy 發表於 2011-1-28 00:16[/url]
) I2 P3 z% Z& G% `) B

+ K, Y3 V( q/ V! M7 N" t( }乜嘢係狗棍? "關你撚事"呢句說話係唔係斯文有禮?* ~6 ~- O/ Q$ e5 y) g  A

6 o! Q3 u/ E4 R6 G, h! L, m1 O0 N% ^
. F$ }1 N) B/ Z- }5 m) r# j
+ Z+ z, c& b7 f4 R9 [九萬 發表於 2011-1-29 03:34
' o: D+ _/ e2 x$ f" F* S

0 W4 F& y- t+ t& M$ N* \+ S人地一個回應出言不遜, 就立刻講"見到條濕狗棒棒", 何謂"濕狗"? 如果唔係意指諧音粗口, 請列明出處.
8 l9 }. O" u8 t: C: v! l+ E7 a& M* f+ w# i8 f9 b$ t
5 t. X( \2 `0 h! C4 m
$ m+ s3 l# ]1 s+ q9 e4 T- q7 [
狗棍係26fun's Amina,你唔恨得咁多o架喇
! k" Y9 \/ z6 h' X4 W; yinfjlam 發表於 2011-1-29 22:38
3 L. I% o. y0 a; O. }2 ]; F+ X& T: O$ \1 _/ n+ l
與其話人地係26fun's Amina, 倒不如問問自己又係邊個? 煽風點火你真認為火喉十足?
1 f* ?0 C& K' x: J2 L
& }, ~$ ~" e- O3 v: S+ ^4 u0 l( Q
$ y6 d/ M! r" F8 P

8 s+ X$ k6 V- P+ `) C0 {. N唔怪得我之前入版務區見到有會員踩26fun班版主踩得咁盡啦 ~ 原來如此    " a# i9 @& H9 ~- l/ f( _$ A  f
KNY 發表於 2011-1-29 23:00
# e; _0 U1 u2 [: D& H9 d1 `  @  p6 c2 d% l  ^- J; H" D  W
會員踩26fun班版主踩得盡, 只係基於26fun版主希望會員自重, 以論壇運作為重下凡事儘量免傷和氣, 並唔係表示26fun版主無能, 更唔係意味版主唔識反唇相稽; 若非版主們容忍, 你認為你可以放肆到如斯地步?- T# u' ^& X; b" b: u& R" X$ E
  F" j7 s+ w: f# K' F  c' f
9 V' E( K& p$ I- T  f0 M0 p7 o" h; `" B
小兄弟,睇路呀6 N5 \) ^* G% N! P2 Q
infjlam 發表於 2011-1-29 23:06
7 b: ~% F: Q) }4 G: c) X) O' K
# x' M2 ^: T0 [& b0 X7 Y4 q假忠告? 真撥火? 要向人宣諸於口倒不如先對自己告誡. % Z! n! [$ S8 N0 d" g/ n/ g6 Y4 h: R

, f/ e; Z6 k- o! C0 F0 V
( n0 Q. P% k! ]2 n
- f+ D+ _4 w' R& K, b! Q3 a% p- Y4 Q8 N
上網吹水娛樂下 ~ 睇唔睇路都係咁話啦   
( H1 Z% F/ h4 ^* Y& d  I$ i) s) VKNY 發表於 2011-1-29 23:40
. y2 q0 W! p& s2 V! q3 _4 z' t% }
( j  h/ x( l% A+ A7 k4 A. n
既然你識得講上網吹水為娛樂, 咁唔知你嘅娛樂係以攻擊傷害人為主? 抑或以輕鬆享受為重? 人地就要上網比你攻擊受氣?! d; z2 V. p- ]+ ]

; Y0 G) Q! M* x, D2 a2 F* F* l2 W$ y! \5 g3 D2 j

. V* U  T2 |: R" ], g& i小弟向來唔覺得版主高高在上, 只係希望以一己綿力協助admin 去令論壇運作暢順, 並令各會員可以各得其所; 但今日所見只覺部份會員全無自律, 言行更屬狂妄目空之流, 既然幾位對小弟向對大家尊重珍惜之心哧之以鼻只以言惡言相向, 小弟亦不勉強, 不飲敬酒就請罰酒好了.
# Y$ e$ \, P- d' v/ ]6 a9 s" n0 W"人必自侮而後人侮之", 呢句係小弟最後一句要同你地幾位講嘅說話.2 p' {$ l/ l& y+ \+ @
- [) N! ~. l& w
以上幾位會員即ban, 打狗棒雖只因受挑釁而出言不遜, 但亦須禁言一星期.
; `8 p& h& V; i* S

作者: Winters    時間: 2011-1-31 01:16 AM

一國兩制從未實行,何來滅亡?
* R* _- C2 A" u: ?# a$ z! E" Z# X2 D5 T
另外,唉,可惜各位巴打並無以史鑑今
& E: e, h# S. R希望第日仲有機會係度同你地暢談風花雪月,至於家事國事就免啦
作者: 盤神    時間: 2011-1-31 12:33 PM

一國兩制從未實行,何來滅亡?1 f: S' v8 m4 G7 F& p+ \5 i/ p3 q
Winters 發表於 2011-1-31 01:16 AM
十分認同, 從來沒生存過, 何以稱滅亡?, F, o7 v5 N0 I% A, @
表面上, 大家可以找到很多所謂"兩制"的例子, 但是只局限於民生範疇, ! l2 ~+ a% Q9 Q5 `3 K! s
但政府施政和制定政策方面, 自1997年7月1日起, 已經和中國大陸沒兩樣;- o  D0 Z( l& J( q! W% t
兩制之說, 不過是香港可以公開賭馬賭波、經營夜總會等可以名正言順罷了(所謂馬照跑、舞照跳),  }, q% ^& r. I$ y2 Q8 _
其他較大的政策施行, 哪有一種是不按「一國」前提下辦事?
" u9 l! e' X6 v4 L, i不過, 此未嘗不是一個好的反面教材!! 香港淪陷於赤共, 可是偏安一隅的台灣還沒有!!! # v7 h$ i* \( S8 q
台灣人, 請看清香港被解放後的情況, 再慢慢思考所謂「一國兩制」是否適用於你們?
作者: K2K    時間: 2011-2-1 12:49 PM

從來對你地, 我都抱三分忍讓, 七分尊重.
1 ~, F5 {5 x! x但如果你地覺得三五成群一唱一和就等如好有本事, 咁我只有用可惜去形容.( F1 D, S* Y4 g
自問從來唔干預你地嘅討論話題, 只有不斷鼓勵去令你地盡情暢所欲言, 但你地唔領情只覺理所當然.( s' T8 D3 Z0 U" s
何謂 ...3 W: E8 \1 j( @( q. v$ \. Z
BOYDWAN 發表於 2011-1-31 12:10 AM
4 {. u0 P7 K% ?) L2 X) I1 ]0 e# g! W0 p% @* N/ W* S
版主哥哥,
( h% g; r  U6 W得罪講句, 如果你覺得將咁多會員一次過ban走, 以為等如好有本事咁將個問題解決左 咁我只有用可惜去形容, 因為你呢個做法, 只會俾人睇到你根本冇能力去handle個版面, 冇能力去handle一件事, 唯有利用自己唯一可以使用既本事, 就係斬腳指避沙虫, 似隻鴕鳥咁去處理, 既可以幫自己避開問題, 又可以將事情淡化, 如果你懂得站離版主崗位去睇, 我諗你都會覺得自己既處理係幾失敗.
7 T7 |- G! l: f# X
% d9 Z8 c& W' G) a你所管理既係一個吹水版, 話明吹水, 就係讓會員之間可以暢所欲言, 而版主既職責就係要注意有冇會員犯規, 有就要制止, 而唔係你所講既三分忍讓, 有會員唔止一次用粗口問候其他會員家人, 你做版主視而不見, 甚至無稽到用適可而止來形容, 就係你既所謂三分忍讓, 令到被問候既會員選擇用自己方法去還擊, 久而久之咪出現你唔想見到既針鋒相對局面囉.
7 M  f* b& ?+ F: u8 } & R2 P4 G( `9 O% x' p
如果你懂得在適當時候控制, 你就係一個大公無私, 受人尊重既版主, 但而家睇到既, 只係因為版主既處事能力被會員既質問, 無言以答, 關係到自己應變能力, 先唯有出手制止, 大家睇到你既處理方法, 就係事不關己, 得過且過, 但當有會員”辣”到自己既處理能力問題, 以免越講越出醜, 唯有美其名好有權威地大喝”唔發火當我病貓”, 但其實就係乘機切斷個問題唔俾其他會員再追問你而令自己難堪, 你既處理能力之差, 完全表露無遺, 你所能使出既, 就只限於利用版主權力去壓倒問題, 而唔係真正以理解決, 容我得罪講句, 其實真係幾無能.1 s2 }( W6 ~, L( ]

% ?0 B# ^1 c* s( d4 Q/ V: }你認為會員唔自律, 狂妄, 其實你認為自己做版主既有冇責任? 枉你仲話希望以一己綿力去令論壇運作暢順, 你根本就冇呢個能力, 幸好每個論壇版主都有ban會員既能力, 你先可以草草率率咁解決問題, 唔俾個問題糾纏落去, 唔怕再暴露到你自己既處理能力.4 l4 z/ ^( m) y5 r
/ v0 U2 A" R& t$ D0 g
任何論壇既吹水區都唔可能冇紛爭出現, 你根本冇一套方法去平衡會員各方面聲音, 唔係話版主自己分身開個新a/c扮新人, 出個打招呼主題, 就可以引得起其他會員出聲, 除非你有好特別既話題, 否則呢個方法係相當低能.. X; X  [. `0 e6 |. {

6 C% q" G0 x0 A, O% W9 b0 b5 v最後, 奉勸版主們, 唔好再咁天真, 一廂情願咁旨意會員之間所謂”自律”, 和和氣氣來幫你搞到個吹水版熱熱鬧鬧, 只求會員唔好令你難做, 亦好向壇主交代, 抱住呢種不求功但求無過既想法, 永遠唔會有進步.$ K, t* u' M& y) B/ O$ H" y
6 f3 a4 d1 Z: P7 a  J0 V3 w/ o
祝大家新年快樂!!
作者: BOYDWAN    時間: 2011-2-1 10:29 PM

版友弟弟, 1 h3 m+ n7 \7 C! [8 v- @
一直唔鎖呢個帖, 只為等你再開個a/c 24小時後再發言, 以示最後嘅尊重.
* K: T  Y5 }+ Q2 X5 j  q( Q服你地當然唔會服, 我更唔期望你地會; 但既然覺得心中有氣, 我亦唔介意你地要衝住我而嚟去宣洩.$ Y+ O* e) P; q
你嘅批評我會以多謝作為回應; 至於其他, 永遠都唔會有絕對嘅答案, 就由其他人心中去判斷好了.7 I( |, y6 J' @% Q
若要人似我, 除非兩個我; 大家道不同自然不相為謀, 無謂浪費大家時間去執抝喇.  
  j5 z. j% w" h$ y總之, 我樂於承擔所做嘅一切, 亦無愧於心./ n4 S2 D# l* @3 S) E" E* f0 ^! O

* @7 k7 z, b% C5 t兔年將至, 祝你身體健康, 新年進步.# E1 ]& w* |! {) w
" Y* O/ u* A. F8 p
4 ~. n5 f0 r; T: o
主題關閉.2 J9 c4 V- H0 B  c

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0