標題: 丐幫分裂, 26Fun拳民爭相發表偉論? [打印本頁]

作者: 打狗棒    時間: 2011-1-27 09:58 AM     標題: 丐幫分裂, 26Fun拳民爭相發表偉論?

一向對社民連(所謂丐幫)口誅筆伐的26Fun義和團拳民們, 突然對此幫發生濃厚興趣?一連開了幾個丐幫topic, 對幫中分裂爭相發表偉論, 繪影繪聲,  原來心底裡對丐幫最是愛慕!~!!# V" H1 c, k5 E% L. A
正所謂「事不關己, 己不勞心」, 丐幫一不是政策制定者, 二不是公營機構, 三不影響自身利益?/ D) i! x' E1 w1 i2 [
如果一眾拳民土共不是心裡對丐幫產生傾慕的話, 那麼人家分裂不分裂關你撚事?
3 Y; v" n8 B& ?9 z拳民們充分表現出中國人DNA裡「喧嘩八卦」、「人云亦云」的優良習慣,
& `+ C* P9 [! H; i! v5 i亦證實英國鬼對香港150年的統治絕對教化不了同是中國種的香港人成為文明人, 中國人始終都是中國人!!!
作者: 迦樓羅女王    時間: 2011-1-27 10:06 AM

我終於知道 ... 乞兒原來係咁打jj既~~
作者: andyho    時間: 2011-1-27 10:28 AM

一向對社民連(所謂丐幫)口誅筆伐的26Fun義和團拳民們, 突然對此幫發生濃厚興趣?一連開了幾個丐幫topic, 對幫中分裂爭相發表偉論, 繪影繪聲,  原來心底裡對丐幫最是愛慕!~!!
0 L3 z: |8 U$ E; T) b# x7 k* t, Q正所謂「事不關己, 己不勞心」, 丐幫一不 ...
3 B# u& _" t  B9 G0 u5 p打狗棒 發表於 2011-1-27 09:58 AM
: V( T7 M1 C/ G' F1 u1 O
- J5 ]: o- N# L: n/ }) }
狗哥開帖, 我點都要來湊下熱鬧, 但小弟今次要反下你了, 呵呵!
+ [+ R- G: [; ~3 h2 q1 h/ C香港仍未有全面民主,丐幫帶來新衝擊, 自然對呢個黨有d寄望,
# ^/ v$ _5 c% @8 F丐幫內鬥反裂, 參與評論好自然
0 U- T) B2 T& n% E/ }2 |況且上次選舉我本來投公民黨的一票都改投丐幫
0 K! O( l0 l' Q8 H6 j4 q1 \% A! Y2 Q$ M' N% r
我由丐幫成立至五區公投, 至倒閣事件, 至季詩傑退黨, . Q; R* F' j. W% P5 K
至花都夜總會指責, 至馬草泥涉案, 至丐幫前幫主退黨等, 件件清楚瞭然, , T, i7 l; O6 D' L8 \
講到呢度, 我係你所指中國式的諸事八卦, 抑或係文明人式的關心政治呢?# S% p; C6 k$ L" c, E+ _
我當然心中有數啦
作者: 大邪神    時間: 2011-1-27 10:58 AM

一向對社民連(所謂丐幫)口誅筆伐的26Fun義和團拳民們, 突然對此幫發生濃厚興趣?一連開了幾個丐幫topic, 對幫中分裂爭相發表偉論, 繪影繪聲,  原來心底裡對丐幫最是愛慕!~!!
: g4 z* k4 n" F- t) }正所謂「事不關己, 己不勞心」, 丐幫一不 ...
/ E% S- S1 @7 N+ h1 s: _; N打狗棒 發表於 2011-1-27 09:58 AM
太精彩啦狗哥!!!!!!!
作者: 打狗棒    時間: 2011-1-27 12:30 PM

, Z, G7 V& r: X; |, g+ C/ s' ~! X6 y) o5 B, J% V) s# ]
狗哥開帖, 我點都要來湊下熱鬧, 但小弟今次要反下你了, 呵呵!2 T2 H0 u8 H  i
香港仍未有全面民主,丐幫帶來新衝擊, 自然對呢個黨有d寄望,9 s' j/ x8 ~0 E+ {" t7 H# N" ^
丐幫內鬥反裂, 參與評論好自然
: [; B4 L3 ]- U* k況且上次選舉我本來投公民黨的一票都改投丐幫
& J' E/ T$ w+ D4 |- S% r0 |' q) G9 n2 F+ G: I3 l9 k
我由丐幫成 ...
0 K5 c% ~$ \5 a# Y. Eandyho 發表於 2011-1-27 10:28 AM
哈, andy哥, 一...你又唔係拳民土共, 二...你係曾經有投票給丐幫的選民, 當然有資格討論批評丐幫內亂!!!0 Y7 W3 V. R9 h
我上文所指嘅係一眾平日對丐幫中人持反對意見嘅拳民土共, 佢哋其實內心深處不知幾咁崇拜和關心丐幫事情,
4 w* t1 H- E$ f渴望成為他們一份子, 正所謂"打者愛也", 如果你對一些人或事不關心, 根本唔會花時間去討論, 是嗎?
% `1 I" j" q) \! J% M我本人唔係丐幫, 亦從來冇投過任何丐幫中人一票, 「太平天國式內亂」我冇興趣知, 亦冇資格下評語討論,
. ]* t$ I) a. ]1 `因為就算佢哋死晒, 亦都對我生活冇影響, 中國人爭取民主只不過是口號, 再過5000年都唔會有西方式民主;
0 b1 h  ^8 \( H' P我唔會好似一眾天生鍾意睇「溏心風暴式 」吵鬧喧嘩劇嘅低智商拳民般七嘴八舌, 始終果句: "事不關己, 己不勞心"。
作者: infjlam    時間: 2011-1-27 04:06 PM

我沒看錯了罷? 打狗工具語氣點解十足十中國外交部發言人?7 F7 S& m# l. ^- T* O/ Y9 I
版友只係開個topic,等大家吹下水,講下香港社運o者?原來咁就叫做愛慕?
: f- T; @9 ]3 s2 u討論下時事,就叫做「喧嘩八卦」? + h7 J8 T3 F: A8 R4 l0 J
- S" P/ [5 u8 x, V; k& p5 i. `, J, F7 _0 m
看來打狗工具的腦退化和思覺失調病症,越來越嚴重呀 , l4 }+ \1 F+ N, x' D0 ^1 l
唔該入廠修修佢喇
作者: hamsubboy    時間: 2011-1-27 06:00 PM

* l. w( k% A0 ~( \- [5 a8 L" D/ I
一向對社民連(所謂丐幫)口誅筆伐的26Fun義和團拳民們, 突然對此幫發生濃厚興趣?一連開了幾個丐幫topic, 對幫中分裂爭相發表偉論, 繪影繪聲,  原來心底裡對丐幫最是愛慕!~!!& a3 \$ v8 ^8 e9 \7 ]1 o$ B. Z. ^% E- C# h: d  A7 b8 x  \$ p
正所謂「事不關己, 己不勞心」, 丐幫一不是政策制定者, 二不是公營機構, 三不影響自身利益?
. M/ g' ?) [; ]  g- O如果一眾拳民土共不是心裡對丐幫產生傾慕的話, 那麼人家分裂不分裂關你撚事?# j4 {/ r( ~% t
拳民們充分表現出中國人DNA裡「喧嘩八卦」、「人云亦云」的優良習慣,
+ C7 j% R+ G  f  q8 G2 D~亦證實英國鬼對香港150年的統治絕對教化不了同是中國種的香港人成為文明人, 中國人始終都是中國人!!!.
5 r# r: W/ y$ G" ]0 M4 L, o打狗棒 發表於 2011-1-27 09:58 AM
5 _: d; N5 {) i5 S

$ F3 _& Z- S% L! g& Y  p如果一眾拳民土共不是心裡對丐幫產生傾慕的話, 那麼人家分裂不分裂關你撚事?
- v0 Y/ C, `- M2 l0 Y狗哥, 你呢句話.....日後將會成為金句
2 o7 N/ Y# i/ d' B# J
. L5 Q0 K  W, R8 z9 N仲有狗哥請問你係咩國籍?$ e3 N' K, A4 H

; M% r4 q+ ^0 \* B4 u! P

0 C2 G0 I4 H7 Z' ?- [, H# b4 s0 x9 }6 s) ]

作者: hamsubboy    時間: 2011-1-27 06:12 PM

哈, andy哥, 一...你又唔係拳民土共, 二...你係曾經有投票給丐幫的選民, 當然有資格討論批評丐幫內亂!!!
, H) \/ ^# w4 g我上文所指嘅係一眾平日對丐幫中人持反對意見嘅拳民土共, 佢哋其實內心深處不知幾咁崇拜和關心丐幫事情 ...
' ]1 Z) m9 b' B0 F" I  M, b+ B' O打狗棒 發表於 2011-1-27 12:30 PM
+ L4 q/ u8 U; n/ B$ i
! ]- u" |! W1 O+ V" P- L+ @狗哥, 請問9 M3 {. c, G# w8 f  }% b/ c
1) 我五區公投有投票給他們, 我是否可以討論?
& M& ]9 O2 }% U( a" ~, k2) 如果一個17歲半未投過票的人.....可否討論?
4 b6 z. _* _' V( z) k' W6 B3) 唔討論過....又點知好唔好呢?..... 你其實係唔係幫社民燒票? 幫黃民偉業拉票?
作者: KNY    時間: 2011-1-27 11:51 PM

終於有鈍胎丐奴忍唔住要爆發內心悲憤喇     
作者: KNY    時間: 2011-1-27 11:54 PM

我沒看錯了罷? 打狗工具語氣點解十足十中國外交部發言人?
, L6 p8 r4 V% c2 r; t2 t# {版友只係開個topic,等大家吹下水,講下香港社運o者?原來咁就叫做愛慕? " W# ]* {; L3 ~# N1 B, i
討論下時事,就叫做「喧嘩八卦」? % F+ D1 J: ]" I1 i

1 s3 K! h; @0 z看來打狗工具的 ...: v& s( K1 k) s9 p+ l" g  X7 X
infjlam 發表於 2011-1-27 04:06 PM
# m- A) v4 X( G% n: Y
: P% t9 `* j; {呢D咪叫報喜不報憂囉 ~ 咁多人講丐幫D醜事 ~ 丐奴梗係食唔安瞓唔落啦 ~ 所以你話丐幫同土共有咩分別?   
作者: KNY    時間: 2011-1-27 11:59 PM

, @+ b! r( p7 w# X" E0 _% l2 s7 {
/ i& s( M6 p9 x  ~4 I9 P) D4 O; [狗哥開帖, 我點都要來湊下熱鬧, 但小弟今次要反下你了, 呵呵!: ~# p, l+ g4 N/ U! M) j2 w( L' ?
香港仍未有全面民主,丐幫帶來新衝擊, 自然對呢個黨有d寄望,
/ M2 @% E" ]' p8 D, H! X4 O" i丐幫內鬥反裂, 參與評論好自然
! ?: |3 s' L& t況且上次選舉我本來投公民黨的一票都改投丐幫
: N* v/ I: o) A4 c  v% U
0 c7 T% N, n5 t, [) w0 t4 E我由丐幫成 ...) Z1 W, j4 h& }' I
andyho 發表於 2011-1-27 10:28 AM
: w% m, D# w* L0 G7 S: Y, B2 B/ L% p5 P. r' d2 f* \
癲狗大舊長毛都係立法會議員 ~ 出糧係出公帑 ~ 對於立法會議員既道德問題 ~ 只要係香港既納稅人都有資格批評啦   
作者: KNY    時間: 2011-1-28 12:04 AM

原來發表丐幫偉論就等如心底裡對丐幫最是愛慕 ~ 根據呢個邏輯 ~ 咁我知道呢度有邊幾條茂利先係filter_199養既狗咯      
作者: 打狗棒    時間: 2011-1-28 02:51 AM

本帖最後由 打狗棒 於 2011-1-28 02:52 AM 編輯 6 _& ~5 g6 i. a7 V$ m7 K0 x
; J% L3 y3 r: ?& |9 q
See!!! 看到甚麼叫「一眾天生鍾意睇「溏心風暴式 」吵鬧喧嘩劇嘅低智商拳民般七嘴八舌」了沒?.....
作者: 九萬    時間: 2011-1-28 03:01 AM

自以為是
+ ]/ g; v* v4 Q( T0 k8 Q. ?3 G& Y& W( D8 R8 b
濕九棉花棒
作者: infjlam    時間: 2011-1-28 07:19 AM

See!!! 看到甚麼叫「一眾天生鍾意睇「溏心風暴式 」吵鬧喧嘩劇嘅低智商拳民般七嘴八舌」了沒?..... * Y  d) ~- K- i9 Y
打狗棒 發表於 2011-1-28 02:51 AM
  A7 e8 w( W- M& h, q/ |% W* p  s% ]
閣下讓我諗起魯迅的《阿Q正傳》中的阿Q,在任何時候都認為自己是勝利的,別人則是失敗的。& c% j) J, I' o3 C# J
自己輸到貼地,還以為贏開巷,好一個精神勝利法  
* u1 ^% W4 z1 w1 x1 t, a9 k3 `% ^# z8 i  X, s  V
阿Q──小說主人公,社會中的小人物,一窮二白,但自尊心很重。每次遭遇到不幸的事,都會找些似是而非的理由為自己安慰。
作者: KNY    時間: 2011-1-28 09:55 AM

吵鬧喧嘩劇 ~ 又係丐幫最拿手既好戲 ~ 點解丐奴最鍾意批評他人既事 ~ 幾乎都係丐幫最拿手表演既項目?   
作者: KNY    時間: 2011-1-28 09:56 AM

! z' V# i0 u- l  t: n0 p0 l
$ j1 I5 P" \) T8 t& M$ J8 j5 z1 `
閣下讓我諗起魯迅的《阿Q正傳》中的阿Q,在任何時候都認為自己是勝利的,別人則是失敗的。
/ l8 ~. y+ V/ o自己輸到貼地,還以為贏開巷,好一個精神勝利法  . k7 c( o3 W: B. ~
: i0 }, H: f# s, D, z& g. a3 A
阿Q──小說主人公,社會中的小人物,一窮二白,但自尊心很重。每次 ...
& J! r, a9 A1 V9 y/ @infjlam 發表於 2011-1-28 07:19 AM
3 n7 r1 u% x* ~, @" j

' w( D" j( U4 D, m$ x1 N阿Q好似好早死喎 ~ 你咁比喻咩意思?   
作者: KNY    時間: 2011-1-28 10:05 AM

( h( [- V$ d' m+ ~9 A
: O9 }$ g3 I$ U' x
閣下讓我諗起魯迅的《阿Q正傳》中的阿Q,在任何時候都認為自己是勝利的,別人則是失敗的。! H8 V, H# D; V& i
自己輸到貼地,還以為贏開巷,好一個精神勝利法  + c% s9 X0 K' u) ?1 l. k

Q0 M- p; _- {阿Q──小說主人公,社會中的小人物,一窮二白,但自尊心很重。每次 ...
6 P9 e6 Z" A9 O1 [. \infjlam 發表於 2011-1-28 07:19 AM
0 m9 l" M1 N4 I/ p, G6 M1 \" c0 {; w3 ]1 W# P
呢輪大家都討論緊丐幫既醜行 ~ 搞到班丐奴一個二個縮埋晒個龜頭 ~ 難得狗哥"終於"肯現身 ~ 都係唔想呢度變成一言堂 ~ 你竟然咁樣形容佢   
作者: infjlam    時間: 2011-1-28 10:33 AM

1 {6 S+ ]6 h6 ?3 @. }$ N

4 B2 a. ^" r0 U2 G$ {; Y" g; q/ l( S呢輪大家都討論緊丐幫既醜行 ~ 搞到班丐奴一個二個縮埋晒個龜頭 ~ 難得狗哥"終於"肯現身 ~ 都係唔想呢度變成一言堂 ~ 你竟然咁樣形容佢    * z4 i3 Y6 x" L/ }0 m1 b
KNY 發表於 2011-1-28 10:05 AM
% \# _/ @' R' i8 Q4 h* F
! U* v% e8 r- Z1 d& G8 i小兄弟,狗哥那不知所云的說法,固然可笑,' W9 Y( P4 o0 |7 ]7 O; c/ g2 R/ ]
但你那無不帶有嘲笑和強烈仇恨心的言詞,大家也看在眼裡,, i, Z. l4 v* D! e
希望你說話留一線,不要太過份
作者: KNY    時間: 2011-1-28 07:19 PM

3 b( k! y2 k9 i- c4 O, S$ w* E

! l3 p  Y$ b+ L5 D; k) k9 t小兄弟,狗哥那不知所云的說法,固然可笑,& J% A' Y* _) Z1 {4 X* R
但你那無不帶有嘲笑和強烈仇恨心的言詞,大家也看在眼裡,
* ~8 f5 `2 C9 T9 a8 ^" p希望你說話留一線,不要太過份
  ?- E- q! o# E/ ?$ qinfjlam 發表於 2011-1-28 10:33 AM
% ~# }/ g# T4 X& w* X2 w' c( b
; b: a& L- [& g; i: o% h
你鍾意用你既嚴肅方法討論 ~ 我鍾意用我既方法吹水 ~ 如果我有邊d留言你認為反對既 ~ 歡迎提出 ~ 但請閣下不要以自己既尺度去要求他人跟隨   
作者: 迦樓羅女王    時間: 2011-1-28 08:16 PM

. l! P, e9 ]' c6 F: ^: X4 O: A
點解無人嚴肅討論茉莉花革命???
作者: 打狗棒    時間: 2011-1-29 01:36 AM

點解無人嚴肅討論茉莉花革命???
$ ~9 u* s/ N2 w  K7 O3 T迦樓羅女王 發表於 2011-1-28 08:16 PM
因為本版拳民們只會對同宗同種的「溏心風暴式」的胡鬧政治感興趣!!! + m+ ~) C! D' Y7 ?8 h) k7 X
如果你想有人捧場? 快開一個"賭王家族爭產風暴"topic, 包保他們爛熟於胸, 連綿不絕發表偉論, 信否?

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0