標題: 支持香港警察!有良心的市民入嚟支持 [打印本頁]

作者: tlkwan    時間: 2011-3-9 04:03 PM     標題: 支持香港警察!有良心的市民入嚟支持

支持香港警察!亷洁有禮!香港成為世界上犯罪率最低的城市之一,全靠警察努力!有良心的市民入嚟支持!+ [9 c, ?8 v; ?. D9 F

/ }5 Z( {  x9 k. w) r1 z7 O0 x( n3 e有些香港人不知何時開始盲目反警, 好令人反感,雖知香港警察和新加坡警察是世界上數一數二的守紀律,不黑暗,不貪污,不會亂來的好隊伍!真的希望佢地會在其他地方住吓,睇吓個分別在那? 香港警察克制禮貌,不會隨便使用暴力,凡事皆先採取勸喻的方式,絕對不會在不預警的情況下做行動!見到這次事件發生後,各方都有好多人支持警方,真是好令人鼓舞的!向所有辛勞維持今次示威秩序的警務人員致敬,向受傷的警員慰問,你們做得好對,有好多市民都支持你們的,加油呀!
, E0 A1 ]: d7 p6 [0 a. P
3 F% w. o8 M% l$ X- Z4 a8 e1 p每次見到班80後起勢咆哮挑釁警察,我都覺得d差人好慘,維持治安要俾你鬧,任你推任你拉,差人掂下班顛仔咩,就立即訓地叫救命,事後永遠話差人濫用暴力,好似完全忘記左係邊個導致班差人要企出黎做野! 今次差人做得好岩, 將犯事者拉返差館! 應該次次都咁做!唔可以縱容!示威遊行唔係大晒,攪到交通混亂就已經犯法,絕對有理由驅趕! 你睇下新聞...個班人連差館都敢包圍叫囂,同電影中黑社會迫差人放返d兄弟出黎有咩分別???? 再縱容佢地只會禍害下一代,8,90後好明顯係無腦的,以為咁做好型好岩好出位,再唔糾正,遲d一定惡過黑社會!!! 仲有d家長唔該花多d時間教下d仔女,唔好出左事先黎話:我個仔仲好細,我都唔知你叫佢黎做咩!!!! 你做人老豆都唔管,個仔學壞係遲早問題! 高太唔該收聲,你個仔受傷係你做成,呢d唔係叫公民教育,係叫豬事八掛抵x死!我同情你個仔因為佢咩都唔識任人擺佈,但阿高太你下下拎個仔出黎做武器,個仔有咩事你過意得去嗎?會有報應的!!!
作者: chenwan    時間: 2011-3-9 04:10 PM

Support!!!
作者: 電梯男    時間: 2011-3-9 05:26 PM

支持特衰曾狗權  
作者: 殺破狼    時間: 2011-3-9 06:32 PM

支持警權無限澎漲
作者: 電梯男    時間: 2011-3-9 10:07 PM

支持共慘黨繼續貪污腐敗牙  
作者: hamsubboy    時間: 2011-3-10 10:22 PM

站在這次事件上, 我支持那些沒有出拳頭打人的警察.
作者: K2K    時間: 2011-3-10 10:52 PM

站在這次事件上, 我支持那些沒有出拳頭打人的警察.3 b) F1 F0 U+ K: h% [4 M
hamsubboy 發表於 2011-3-10 10:22 PM
6 g9 g% T$ t4 O$ V! @, \
8 C4 X. V) a6 I& m. x$ G如果唔清場,  班友根本就唔肯走,  所以就算有冇警告都好,  結果都會係一樣,  呢樣野我相信正反兩方都應該好清楚,  指責警方呢樣嗰樣,  只係一個藉口.
作者: hamsubboy    時間: 2011-3-10 11:23 PM

如果唔係有警察出拳頭打人, 我100%支持 HK POLICE, 只在今次事件上.
作者: hamsubboy    時間: 2011-3-10 11:27 PM

8 S+ l% A1 \# b/ s2 z$ t# X" ], z
* K1 w, f# f4 Y  I1 D( C
如果唔清場,  班友根本就唔肯走,  所以就算有冇警告都好,  結果都會係一樣,  呢樣野我相信正反兩方都應該好清楚,  指責警方呢樣嗰樣,  只係一個藉口. ...! K* d; Z. l0 @! l% b& H) ]
K2K 發表於 2011-3-10 10:52 PM
8 [$ D! k: P. [
* g) z+ \& I) C; D0 M  A
一定要清, 阻塞交通. 想撼亞SIR於不義
作者: 打狗棒    時間: 2011-3-11 12:55 AM

香港人可以唔要公義、民主, 但係一定要交通暢通!!!
作者: hamsubboy    時間: 2011-3-11 04:50 PM

難道阻塞交通, 令到其他市民不便, 就可以得到所謂的"公義、民主"?
作者: andyho    時間: 2011-3-11 07:14 PM

香港人可以唔要公義、民主, 但係一定要交通暢通!!!& K/ m: a: ^6 A9 t. ~
打狗棒 發表於 2011-3-11 12:55 AM
$ v* Y) x  p! h, }
- F6 s0 {2 L6 Y# A9 {. P在中國人社會, 食飯, 交通暢通及大便暢通最重要
作者: infjlam    時間: 2011-3-11 07:22 PM

呢單野,有好多方面值得討論,
, i4 b/ Z% |6 X0 @2 T8 K# N# n依家要出去食飯,幾個鐘後返黎再同大家chat過
作者: hamsubboy    時間: 2011-3-12 01:27 AM

可能有人因為當時塞車, 搭唔到尾班車, 要搭幾十蚊的士,..... 因為d錢用左, 第二日無錢開飯, 因為無食飯無力, 以致發生意外......
1 f* s$ R$ [) z4 R  M4 S5 j4 W& k& X+ n4 i# @' ?9 q2 m
爭取自己的理想 並不代表你可以剝奪其他人的時間、空間、準時回家休息的機會......0 O+ x& U& }/ y. i1 o. G" [8 ]# e. R
) V2 Q$ B7 V7 B, C3 r& x) o7 `
呢種自私的想法和行為, 如果成為執政黨...... 比紅衛兵更可怕......
作者: 打狗棒    時間: 2011-3-12 10:28 AM

$ n4 `# Z: A1 ]+ j- A. T
, S2 x" J( L+ h" h4 E' p' w: m$ {
在中國人社會, 食飯, 交通暢通及大便暢通最重要
: {8 U" ^# x4 Z# E& A+ t4 \andyho 發表於 2011-3-11 07:14 PM

圖片附件: 001中國的人權是最好的.jpg (2011-3-12 10:28 AM, 48.9 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=1820072&k=85168d675a81c6010598bcc2519591a4&t=1726932264&sid=f1FO7J

作者: 電梯男    時間: 2011-3-12 10:31 AM

0 J8 h& l! l: k9 x打狗棒 發表於 2011-3-12 10:28 AM
2 T- }; j6 C8 Q% g3 f* n' |. W5 |! G) f6 a. s/ y
消滅共慘黨最重要
作者: 打狗棒    時間: 2011-3-12 10:36 AM

; s/ v- h1 [" c8 z8 A; e: X+ Z

0 W7 ~* S! a! f消滅共慘黨最重要
) k+ M4 Q# G: @9 e6 a# ~0 t1 |電梯男 發表於 2011-3-12 10:31 AM
好難, 因為中國人/香港人並不追求民主公義, 只追求大便和交通暢順。
作者: andyho    時間: 2011-3-12 11:08 AM

好難, 因為中國人/香港人並不追求民主公義, 只追求大便和交通暢順。
8 M$ x3 o! R" Q; j  \打狗棒 發表於 2011-3-12 10:36 AM
  v9 o5 A- K( j# C9 N3 [
' A7 W# P  C% G; h! P% K" v交通暢通好重要架, 你睇北韓日日交通暢通, 從來唔見有紅衛兵模樣的示威者搞事, 所以人地國民生活得幸福: i$ v; m7 X% y! `$ K% X4 ~
歐美國家人民成日示威阻塞交通, 班示威者似足紅衛兵搞亂檔, 所以歐美人士生活唔及北韓人咁平靜同安定囉
作者: 打狗棒    時間: 2011-3-12 11:10 AM

本帖最後由 打狗棒 於 2011-3-12 11:12 AM 編輯 9 v( \4 t& p$ p- C2 G; o
+ e! m* j3 [+ p6 ]! U
媽: 衰仔, 做乜咁遲返? 你知唔知d飯凍晒?5 {9 m0 e+ P" M: N
仔: 阿媽, 最衰都係果班民主派, 搞乜春抗議示威, 搞到交通擠塞, 餓到我肚仔都打鼓!!!0 P8 T$ f! g+ p7 L
9 Q/ w/ R2 `/ V6 Z0 z. |
媽: 果班正一搞屎棍, 爭民主關我地乜事? 阻住我地開飯就唔X得......( d8 S) Q7 t/ f+ O6 b5 I

& L  h4 |  J0 U1 E) O仔: 咪係, 萬一餓親我, 咁我冇晒力做野, 跟住出意外, 搞到我死咗, 之後阿媽妳又傷心過度死埋, 之後老豆就走去同班民主派理論, 途中心臟病發送入醫院, 搞到急症室手忙腳亂, 又影響到其他病人, 跟住前線醫務人員因為壓力大增而紛紛辭職, 繼而影響香港醫療架構, 然後又引致市民抗議示威, 跟住中央出手鎮壓, 之後外國勢力紛紛借機起哄鬧事, 美英等國制裁中國和香港, 跟住中國連同盟友北韓、古巴、越南、非洲等國組成第三世界聯盟向美英等國宣戰, 而北韓金正日就乘機揮軍過三八線攻擊首爾, 美日韓聯軍亦不甘示弱, 向平壤發射超過三千發導彈, 呢一刻, 中國當然唔會坐視不理, 1000萬抗美援朝人民志願軍再次開過鴨綠江, 第三次世界大戰正式爆發, 核戰一觸即發, 地政毀滅在即......
. K) j" l8 v( b2 h  Y  R+ p! Z, m' d5 @) }* U% e- ]
媽: 講得真有道理, 你爭民主咪留喺自己屋企廁所爭到夠囉, 總之阻住我地搭車食飯就天理不容!!!' ^- U+ Q3 W9 j- |
5 U4 ^1 v2 W5 ~! {
仔: 阿媽, 好少同妳咁啱Key, 一家人和和諧諧, 要民主把托咩?& b4 o2 m9 T! [# R' d0 m
0 p) {# g+ J+ F5 C: u: y: b% q  j) L7 K
媽: 叻仔, 食飯啦!!!
作者: 屎勇    時間: 2011-3-12 04:12 PM

媽: 衰仔, 做乜咁遲返? 你知唔知d飯凍晒?' D9 q2 g' C) b& g2 t
仔: 阿媽, 最衰都係果班民主派, 搞乜春抗議示威, 搞到交通擠塞, 餓到我肚仔都打鼓!!!
# r; Q4 ]1 V* l, q! H4 V
* R7 f9 g& L# c  p9 b! t; p& n6 g媽: 果班正一搞屎棍, 爭民主關我地乜事? 阻住我地開飯就唔X得......
1 U0 v6 v6 p) z% t6 q
6 o: G1 w4 I1 c: C' \仔: 咪係, 萬一 ...
2 }0 B  N  K' A# F0 m$ S% ]% s打狗棒 發表於 2011-3-12 11:10 AM
; _6 T) a  L7 d) [2 T- Z1 d/ g) X2 [$ D
笑爆咀
作者: mnbvc    時間: 2011-3-12 04:35 PM

' {1 F9 `) S7 \1 |" A

- V0 q6 O" C* Z笑爆咀
- e& y- T1 \) x% m5 d& C/ P& S. h屎勇 發表於 2011-3-12 04:12 PM
( l( ?. |; S9 v5 k
作者: aerodusty    時間: 2011-3-13 02:20 PM

媽: 衰仔, 做乜咁遲返? 你知唔知d飯凍晒?& Q4 }! T1 }' ~' c8 l9 \/ U
仔: 阿媽, 最衰都係果班民主派, 搞乜春抗議示威, 搞到交通擠塞, 餓到我肚仔都打鼓!!!
& i2 i! z+ H- D$ u
$ E: U/ E+ ?4 a4 X媽: 果班正一搞屎棍, 爭民主關我地乜事? 阻住我地開飯就唔X得......) f/ ]/ ?! t7 U# F* h8 B. @# m1 ~8 a

, B% ~1 u( h0 L6 P0 |7 D! {仔: 咪係, 萬一 ...
9 D5 V) e+ E2 R" K打狗棒 發表於 2011-3-12 11:10 AM
6 {, i& N% u3 A# Q/ H7 J0 {$ A; N
( V7 t9 D9 X! G9 W* ?( p8 ?/ q* C6 H) W, v$ a5 @
还有~2 R$ r. q, [5 a9 E- s
叫香港那些要反警来 马来西亚, 见识下我们的没文化的 警察, 他们就知道你们的警察 好好了~
作者: 呀傑    時間: 2011-3-24 12:33 AM

拎正牌古惑仔!!黑暗一面又點呢??硬食!!!!
作者: deathboys    時間: 2011-3-25 01:19 PM

yes!!!bingo1!!!!!
作者: 硬膠人    時間: 2011-3-26 05:43 PM

本帖最後由 硬膠人 於 2011-3-26 06:04 PM 編輯 $ ^5 b# [; D7 w, C7 o3 _& C6 }5 d
6 H$ `+ z% Y4 r# L( L; N
警處内非禮強姦報案人事件,爛賭借高利貸搞唔掂自殺,上一樓一鳳食霸王餐,軍裝上天台蛇王斷正
! A6 c9 s3 x: c" u: U7 J& P/ _4 f' ?; S' R' @7 f4 ~
兩三年形象插水跌入谷底,突然有件事有位可以撑得下,仲唔借位借到盡?!
作者: cifukaw168    時間: 2011-4-5 09:19 PM

可能有人因為當時塞車, 搭唔到尾班車, 要搭幾十蚊的士,..... 因為d錢用左, 第二日無錢開飯, 因為無食飯無力, 以致發生意外......
8 @0 I4 v% W. {* A8 y
0 U1 R' k- b  p. I2 D) U爭取自己的理想 並不代表你可以剝奪其他人的時間、空間、準時回家休息的機會......- A5 a) F- o' D
...
* i: H+ G9 b2 R! s8 H$ Jhamsubboy 發表於 2011-3-12 01:27 AM
衷心支持
作者: 打狗棒    時間: 2011-4-6 11:18 AM

解放後的香港公安可分為三類:1. 助紂為虐, 淪為當權者打壓普世價值觀的打手;1 ?. h+ O* ]+ o3 q' b
2. 得過且過, 返工等收工, 車頭寧願轉返做黑腳, 等退休心態;$ g2 c/ `' V" ]1 z  }
3. 柒撚到爆, 打壓社運人士就係威武之師, 俾古惑仔當面屌就龜縮Lup水!!!
) f' N, m1 ]$ H% k( b0 F7 S% |
$ p; s7 k0 u3 |, M) S, x[youtube]ZT6xTKibViU&feature=channel_video_title[/youtube]
作者: hamsubboy    時間: 2011-4-6 05:02 PM

[youtube6]DnSSI6tDOE0[/youtube6]

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0