標題: 覺唔覺香港人好煩? 咩都話唔好, 淨係識踩人? [打印本頁]

作者: tlkwan    時間: 2011-3-22 06:32 PM     標題: 覺唔覺香港人好煩? 咩都話唔好, 淨係識踩人?

成日都話呢樣唔好果樣唔好, 呢個衰果個衰.... ]3 ~: {+ j% r3 u. M/ p- t2 g
# @+ a# j( b6 [, u/ y4 ?& u
人地做左好野又話人假, 做衰野又話人衰....
; |3 E& q8 p# J
0 _1 R$ q# d' W4 E根本政府做咩都係錯既, 大陸人又係做咩都係錯.2 H( S& u0 B- H% O
9 K" w; ^% ?5 e: m* S% @8 c9 n% s
個個都為反而反既...; u7 l" j2 u3 F& W, S
9 @1 m0 z) y6 [+ r- q, v. p
好少人可以識欣賞人地D好野既...
作者: 兩腳一伸    時間: 2011-3-22 11:11 PM

一部份一部份咁睇/ v- g9 B; {7 c& b  n
係有班人為左選票,借d意搞事
$ }- Z4 O: C6 i7 v/ p; V: ^8 ^另一方面睇,政府有時又真係出快發點係好! b- E2 f2 m2 }2 `
但係好心做壞事. j7 H2 o& |) W% [5 U+ E
施政手法考慮得唔周全" G+ T7 t& [) g" Q, p' I
先有位俾人入到
作者: infjlam    時間: 2011-3-23 12:39 AM

一部份一部份咁睇1 W6 N4 F( V9 Y4 `
係有班人為左選票,借d意搞事8 k$ L7 d4 K8 M
另一方面睇,政府有時又真係出快發點係好# r5 u. B" U3 Y( p4 g9 Y
但係好心做壞事
# O; }' m) Y: m4 u1 I9 z' C% |/ e施政手法考慮得唔周全
* r" S: K8 _/ ?& s先有位俾人入到1 A5 M: C- P* a: y, u! K1 w
兩腳一伸 發表於 2011-3-22 11:11 PM
' J1 \1 B0 X7 b
( s5 o2 ~! ]  z& f中肯
7 b" R) d( V: Z: f# q# ]# n4 i) M* ~" C: K8 n1 C
反對派:為反而反,唔抵幫$ l0 X% {" E5 T- G6 `5 g: C5 ?2 N% L
政府:脫離群眾,抵插
作者: 沙田少年    時間: 2011-4-11 08:55 PM

& s' w1 h" }. x& o' g# A+ c

3 |8 J7 V5 q9 j5 |& L香港小小的地方,心胸狹窄的人,又吵又鬧,也不知道自己的實力,還SB的要死在那裏優越。當爭論從問題轉向人身的時候,其實觀眾的身份也發生了變化,我們每每遇到爭吵場合出現後大街上的人群趨而觀之,那個是抱著評判當事者的是非——是去看一場笑話。
作者: hamsubboy    時間: 2011-4-11 10:37 PM

5 K" z- J( x4 G9 I$ G) C香港小小的地方,心胸狹窄的人,又吵又鬧,也不知道自己的實力,還SB的要死在那裏優越。當爭論從問題轉向人身的時候,其實觀眾的身份也發生了變化,我們每每遇到爭吵場合出現後大街上的人群趨而觀之,那個是 ...; V* E4 P; t% C  t- Z% g; K
沙田少年 發表於 2011-4-11 08:55 PM
6 ~5 T7 M6 m' \8 I
8 O! g7 w. v1 i0 j, ^
你知道自己在說什麼嗎? 你自己明白嗎?
作者: 打狗棒    時間: 2011-4-11 11:23 PM

- M4 c8 a6 W; g- V& T1 X
" C9 Q  k9 |% ~
成日都話呢樣唔好果樣唔好, 呢個衰果個衰...1 e, z3 |) A) X% w% l
9 f2 K- J4 `5 {9 J1 y
人地做左好野又話人假, 做衰野又話人衰...." x! n3 C) ?' Z+ e

; C6 W* |  S  L* k7 q9 j根本政府做咩都係錯既, 大陸人又係做咩都係錯.
0 [  \+ f  F2 C$ H$ ^- K+ \
6 I' g0 i) a: w$ Y! N2 ~, @個個都為反而反既...- {' T/ W# L6 C( ^8 h6 T" M
  ~/ P* E9 H( v. M" ?0 k% i
好少人可以識欣賞人地D好野既... ...
7 x) A+ a5 c5 [! V& Itlkwan 發表於 2011-3-22 06:32 PM
上文好有道理, 而且可以套用於一位被遠東某農業強國稱為「國父」的偉人身上, 如下:8 K, B$ P% h9 z  g' {

$ V* [. m4 J; N' C; s/ C9 [
覺唔覺孫中山好煩? 咩都話唔好, 淨係識搞革命?
( j% t0 \, C9 ^7 s; Y
成日都話清政府呢樣唔好果樣唔好, 呢個衰果個衰...
0 r$ U: u% J# }( a! F# v1 N人地做左好野又話人假, 做衰野又話人衰....
4 P& H" [5 g# i3 W2 b根本清政府做咩都係錯既, 慈禧太后又係做咩都係錯
  R9 X' g  [% s* r" N8 B0 P; }1 j個個都為反而反既...5 I/ x+ c( z# X8 Y# R9 x) |
好少人可以識欣賞人地D好野既...

作者: Winters    時間: 2011-4-12 02:08 AM

http://hk.kpost.yahoo.com/t?en=v ... 8edfe4cb8aa&forumID=c64d9566-4e3b-494c-9785-88a7f04dd3292 k- w/ J$ q+ C1 H' ?% b
; f0 J. n: D& L, z: ^
cofilter-138
作者: yutik    時間: 2011-4-12 02:49 AM

上文好有道理, 而且可以套用於一位被遠東某農業強國稱為「國父」的偉人身上, 如下:! o4 `: T$ S& B' B, t- @, f1 T
% c  E# a7 \  w
覺唔覺孫中山好煩? 咩都話唔好, 淨係識搞革命?
. Y! Y) C# L% `0 y) p1 {8 `, K  Y成日都話清政府呢樣唔好果樣唔好, 呢個衰果個衰...2 z0 C- }* ^' ]
人地做左好野又話人假,  ...
( L0 s/ o  W% e; [1 X打狗棒 發表於 2011-4-11 11:23 PM
) E% z' W4 L. U

作者: summer夏    時間: 2011-4-12 09:44 PM

香港人最叻咪係complain囉實用文中我諗最勁係寫投訴信呀
作者: 兩腳一伸    時間: 2011-4-13 12:43 AM

香港幾時先有一個真係愛香港,肯為香港出發既黨派同政府!?
作者: 12d3    時間: 2011-4-14 03:17 AM

"覺唔覺香港人好煩? 咩都話唔好, 淨係識踩人?"你呢個heading好似都踩緊人, 踩返自己香港人.

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0