標題: 凸狗貪曾警世歌 [打印本頁]

作者: 七仔男    時間: 2012-6-2 11:30 PM     標題: 凸狗貪曾警世歌

[youtube]UejhC4R5pzc[/youtube]
作者: 費事高    時間: 2012-6-3 01:20 AM

呢隻低等動物不斷重覆犯著同一錯處,
牠究竟係有持無恐?定還是天生真係蠢鈍如豬?
呢個答案,我相信只有老廉先可以畀到我地!
作者: shehboy    時間: 2012-6-3 05:14 AM

成日死狗衰相扮委屈, 正契弟.
作者: urieal04    時間: 2012-6-3 03:44 PM

其實我地D香港人係咪窮到連間總統套房都比5起個特首住, 要特首住D CHEAP房呢? 身為香港代表的領導人,住間總統套房有咩問題?
作者: infjlam    時間: 2012-6-3 06:59 PM

其實我地D香港人係咪窮到連間總統套房都比5起個特首住, 要特首住D CHEAP房呢? 身為香港代表的領導人,住間總統套房有咩問題?
urieal04 發表於 2012-6-3 03:44 PM
最高領導人胡溫都未咁大牌,
區區特首,就話入住總統套房?
哈,大刑侍候呀
作者: 費事高    時間: 2012-6-3 07:11 PM

最高領導人胡溫都未咁大牌,
區區特首,就話入住總統套房?
哈,大刑侍候呀
infjlam 發表於 2012-6-3 06:59 PM
對!區區一個特區芝麻官就學人住總統套房,
胡,溫...應該住乜野?貪曾只管享受,但全不懂人情世故,
真係以為自己能夠與胡,溫平起平坐?
胡,溫有資格去入住,但都唔去住,
你隻曾狗...憑甚麼?憑你夠天真?
作者: 七仔男    時間: 2012-6-3 07:16 PM

對!區區一個特區芝麻官就學人住總統套房,
胡,溫...應該住乜野?貪曾只管享受,但全不懂人情世故,
真係以為自己能夠與胡,溫平起平坐?
胡,溫有資格去入住,但都唔去住,
你隻曾狗...憑甚麼?憑你夠天真? ...
費事高 發表於 2012-6-3 07:11 PM
凸狗變總統

水鬼變城王
作者: 七仔男    時間: 2012-6-3 10:09 PM

台灣有陳水扁家族

香港有貪曾家族
作者: 費事高    時間: 2012-6-3 11:19 PM

台灣有陳水扁家族

香港有貪曾家族
七仔男 發表於 2012-6-3 10:09 PM
喂...唔好侮辱陳屎片,
屎片陳係大貪特貪,雖然陳夫人都貪小恩小惠,
但人地係女人,完全符合邏輯,曾狗當當男人老狗,
貪婪程度只能及得上一個女人仔,枉阿爺畀個咁好既油水位你,
祖宗又唔知做過咩好事,積到咁既福氣畀子孫...
天時地理人和優勢集於一身...但都只係能做到貪威識食,
咁鍾意訓,將來合埋雙眼,大把時間你曾狗訓,
陳屎片好過呢兜曾狗九條街,起碼有真金白銀到手,
就算真係衰咗,台灣都大把粉絲撐佢,曾狗...過街老鼠一隻而已,佢點同屎片陳相比
作者: 七仔男    時間: 2012-6-3 11:28 PM

喂...唔好侮辱陳屎片,
屎片陳係大貪特貪,雖然陳夫人都貪小恩小惠,
但人地係女人,完全符合邏輯,曾狗當當男人老狗,
貪婪程度只能及得上一個女人仔,枉阿爺畀個咁好既油水位你,
祖宗又唔知做過咩好事,積到咁既福氣畀子 ...
費事高 發表於 2012-6-3 11:19 PM
陳屎片係一人一票選出黎牙  
作者: shehboy    時間: 2012-6-4 09:09 PM

5# infjlam
不是總統套房=CHEAP房 ??
你去啲六星級酒店(or web)睇吓啦, 啲房分好多級, 第二第三級既都好大好豪, 非一般人住得起, 估唔到比人話係cheap房.
幾萬銀既總統套房, 真係國家元首,油王,皇室成員之類先啱住, 一個見國家主席時要抄筆記既行政官係唔啱身份.
作者: infjlam    時間: 2012-6-4 10:55 PM

5# infjlam
不是總統套房=CHEAP房 ??
你去啲六星級酒店(or web)睇吓啦, 啲房分好多級, 第二第三級既都好大好豪, 非一般人住得起, 估唔到比人話係cheap房.
幾萬銀既總統套房, 真係國家元首,油王,皇室成員之類先啱住 ...
shehboy 發表於 2012-6-4 09:09 PM
可能回文o既師兄睇得太多周星馳 ,以為酒店房間只有兩種
[youtube]9WsjY4GwOFk[/youtube]
作者: shehboy    時間: 2012-6-5 07:37 AM

審計署 : 政府畀錢佢住好啲,我哋睇唔到原因

審計署報告發現,上述49晚住宿全部超出標準住宿上限。去年9月倫敦及6月澳州的總統套房房租,分別超出標準上限22倍及5倍。

審計署署長指出,特首辦未能就超豪住宿安排提供合理解釋,包括巴西的5萬元總統套房。審計署副署長伍梁慧芬說,曾蔭權在檀香山由單睡山景房改住雙睡海景總統套房,「香港政府畀錢佢住好啲,我哋睇唔到原因,冇一個充實嘅理據」。

連審計署都話無原因, 但呢度有人認為香港人俾得起就係原因, 貪曾一定話啱聽.
作者: infjlam    時間: 2012-6-5 07:57 AM

[youtube]WMG1EOoKKis[/youtube]
其實香港人早就好唔妥貪曾喇
作者: biarbiar    時間: 2012-6-5 10:36 AM

講多無謂,回水please.

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0