標題: 2012年,釣魚台開打的機會 [打印本頁]

作者: 新經濟學巨人    時間: 2012-9-12 06:53 PM     標題: 2012年,釣魚台開打的機會

近日中國的行為及媒體的報導,
中國應該會亮劍
作者: 160212    時間: 2012-9-13 01:16 AM

如果保鈎人仕再次登島唔知會點呢
作者: infjlam    時間: 2012-9-13 07:13 PM

講就凶狠,做就毓民
作者: skyhookii    時間: 2012-9-15 11:19 AM

如果保鈎人仕再次登島唔知會點呢
160212 發表於 2012-9-13 01:16 AM
將阿牛遣返大陸唔知會點呢
作者: c475    時間: 2012-9-15 04:02 PM

今年開打機會幾高。
作者: 160212    時間: 2012-9-16 05:10 PM

今年開打機會幾高。
c475 發表於 2012-9-15 04:02 PM
唔知會唔會變成新版九一八事變呢?
作者: skyhookii    時間: 2012-9-17 08:48 AM

中國佬邊敢同美國開火?
作者: 160212    時間: 2012-9-17 02:25 PM

中國佬邊敢同美國開火?
skyhookii 發表於 2012-9-17 08:48 AM
好多人覺得中國唔敢打日本,因為有美國撐腰,所以中國唔會打扙 但唔代表日本唔會打中國喎! 開打嘅機會係高嘅係時問題姐
作者: infjlam    時間: 2012-9-17 02:52 PM

好多人覺得中國唔敢打日本,因為有美國撐腰,所以中國唔會打扙 但唔代表日本唔會打中國喎! 開打嘅機會係高嘅係時問題姐
160212 發表於 2012-9-17 02:25 PM
誰開第一槍,第一炮,就係傻仔,俾位人入,令他國出師有名,好蝕,中日都唔會咁蠢開第一槍
作者: 160212    時間: 2012-9-17 06:30 PM

誰開第一槍,第一炮,就係傻仔,俾位人入,令他國出師有名,好蝕,中日都唔會咁蠢開第一槍
infjlam 發表於 2012-9-17 02:52 PM
會唔會打不在於誰出師有名,而在於誰想開戰,俾中國出師有名都没用,佢都唔想打, 日本唔同仲好有野心,過去兩次世界大戰主戰嘅都係經濟差就趁機打丈, 依家美,日經濟衰到貼地, 真係咩事都會發生! 出師有名真係好死, 欲加之罪何患無辭, 你睇2003年美國打伊拉克就知啦! 幾時打係好睇美國, 而美國今年大選所以今年開戰機會唔大 出年就........
作者: 新經濟學巨人    時間: 2012-9-17 08:24 PM

中國政府已俾迫入死胡同裡。
日本人,想利用中國領導人換屆渾水摸魚。

由於民間抗爭日益,中國政府必會有所行動。
近日抗日活動,是我咁大個人見到最利害的。

我其實支持中國政府打,打的方法好多,
最好,學南韓,佔了釣魚台後駐兵

美國佬,不會咁傻,為了一個島與中國對抗。
作者: skyhookii    時間: 2012-9-17 08:26 PM

160212 發表於 2012-9-17 02:25 PM
日本得鬼閒同你打… 尖閣諸島根本係日本土地。我相信中國政府都知,所以先乜都唔做。又驚自己啲暴民反自己,又驚同美國打,進退兩難。
作者: 160212    時間: 2012-9-17 09:23 PM

日本得鬼閒同你打… 尖閣諸島根本係日本土地。我相信中國政府都知,所以先乜都唔做。又驚自己啲暴民反自己,又驚同美國打,進退兩難。
skyhookii 發表於 2012-9-17 08:26 PM
你連釣魚台係日本嘅都講得出囗! 你一定係俾日本文化洗左腦!
作者: 160212    時間: 2012-9-17 09:51 PM

中國政府已俾迫入死胡同裡。
日本人,想利用中國領導人換屆渾水摸魚。

由於民間抗爭日益,中國政府必會有所行動。
近日抗日活動,是我咁大個人見到最利害的。

我其實支持中國政府打,打的方法好多,
最好,學南 ...
新經濟學巨人 發表於 2012-9-17 08:24 PM
我都支持中國政府打
美國佬,當然不會為左一個島與中國對抗啦!
但係為左一萬億美債就好難講! 打丈可以乘機唔還錢
作者: 新經濟學巨人    時間: 2012-9-17 09:58 PM

14# 160212

我俾中國領導人胆,大X佢,show hand.....
公佈:大舉拋售美債,買黃金。

美息急爆,破美聯儲局金身。
作者: infjlam    時間: 2012-9-17 10:07 PM

打唔打,主權爭議,我冇意見,唯一條件,係唔好煽動D無辜平民做盾牌,保衛國土,打仗係軍人o既事,同平民無直接關係
作者: 新經濟學巨人    時間: 2012-9-17 10:11 PM

16# infjlam

釣魚台,冇人的,有山羊。
作者: 新經濟學巨人    時間: 2012-9-17 10:16 PM

我的口號:

攻釣魚,破野田;拋美債,滅聯儲
作者: infjlam    時間: 2012-9-17 10:19 PM

16# infjlam  

釣魚台,冇人的,有山羊。
新經濟學巨人 發表於 2012-9-17 10:11 PM
我指保釣船,民間漁船
作者: infjlam    時間: 2012-9-17 10:23 PM

我的口號:

攻釣魚,破野田;拋美債,滅聯儲。
新經濟學巨人 發表於 2012-9-17 10:16 PM
開戰若無法避免,痛痛快快打一場,OK!
問題係,打得贏嗎?
作者: 新經濟學巨人    時間: 2012-9-17 10:33 PM

20# infjlam

海空一體戰,中國最大武器,二炮

中國應利用現時世局,如日俄,
日韓關係,及美國歐洲經濟問題,
反客為主,一舉收回釣魚台。

圖片附件: 20120828_202039_0.jpg (2012-9-17 10:33 PM, 123 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=2473246&k=4d35851704a11009e74b90f7a777e11a&t=1727649261&sid=k6S0x6

作者: 160212    時間: 2012-9-17 10:51 PM

14# 160212  

我俾中國領導人胆,大X佢,show hand.....
公佈:大舉拋售美債,買黃金。

美息急爆,破美聯儲局金身。
新經濟學巨人 發表於 2012-9-17 09:58 PM
講得好 不過分批拋售美債安全D, 大舉拋售,美國分分鐘破產唔還錢
網上流傳中國領導人投資左好多錢係日本, 所以唔敢打 唔知真定假?
作者: skyhookii    時間: 2012-9-17 10:57 PM

其實一直都冇問題,係發覺原來尖閣諸島附近有油先至爭。
作者: 新經濟學巨人    時間: 2012-9-17 11:19 PM

22# 160212

頭痛,不一定要醫頭的。

捉美國最痛的,就是大舉拋售美債。
對的,自己有損失,自損800,傷你1,000.

美股一夜可大瀉4000點。美金一晚跌25%。

中日之爭,使我想起一個人,看圖。
鄧世昌

當年讀中史,老師講起他的往事令我難忘,
現在,香港一眾所謂老師 ,以洗腦曰曰,
反對國民教育,真使人唏噓!

圖片附件: dsc.jpg (2012-9-17 11:24 PM, 33.4 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=2473635&k=2fa711a9080d9bbcd1dffbefd5db71c3&t=1727649261&sid=k6S0x6

作者: 160212    時間: 2012-9-18 12:39 AM

22# 160212

頭痛,不一定要醫頭的。

捉美國最痛的,就是大舉拋售美債。
對的,自己有損失,自損800,傷你1,000.

美股一夜可大瀉4000點。美金一晚跌25%。

中日之爭,使我想起一個人,看圖。
鄧世昌。
...
新經濟學巨人 發表於 2012-9-17 11:19 PM
如果玩到美股一夜可大瀉4000點, 分分鐘第三次世界大戰, 你睇第一次世界大戰就知啦!
對付美國只要俾武器佢D仇家就夠! 來一招借刀殺人!
話時話香港人反對國民教育,但又冇民族精神, 中日大戰分分鐘自己人反自己人
作者: infjlam    時間: 2012-9-18 12:48 AM

民族精神?
[youtube]mnwg7EBGHCs[/youtube]
作者: infjlam    時間: 2012-9-18 12:51 AM

不用洗腦, 每當我看到五星紅旗升起我都想哭, 為我們的民族而哭, 為中華民族的命運而哭

[youtube3]xhDlGnim8nE[/youtube3]
作者: 奇    時間: 2012-9-19 07:51 PM

如果玩到美股一夜可大瀉4000點, 分分鐘第三次世界大戰, 你睇第一次世界大戰就知啦!
對付美國只要俾武器佢D仇家就夠! 來一招借刀殺人!
話時話香港人反對國民教育,但又冇民族精神, 中日大戰分分鐘自己人 ...
160212 發表於 2012-9-18 12:39 AM[/c
olor]
高登唔少filter_197想同中國劃清界線,阿牛上釣魚台唔少人屌,不過阿 牛點解突然咁熱血為filter_199侵略人地?
作者: 奇    時間: 2012-9-19 07:56 PM

民族精神?
mnwg7EBGHCs
infjlam 發表於 2012-9-18 12:48 AM
廣州人都話呢班憤青乘機搞事,全部都講普通話既
(包括深圳廣州搞事者)
作者: 新經濟學巨人    時間: 2012-9-22 06:55 PM

中日釣魚台爭議繼續升級!兩岸在主權上同仇敵愾,加緊軍演。
內地傳媒引述軍事專家稱,一旦中日開戰,二炮部隊部署的上千枚
東風系列導彈,將由對台轉為鎖定日本,日本空軍基地將面臨「滅頂之災」。

若真開打,建議中港台應立即關押日本橋民
美國人於二次大戰時,在珍珠港事件後,都是採取這種做法,
以免這些僑民,收取情報。
作者: 160212    時間: 2012-9-23 11:30 PM

若真開打,建議中港台應立即關押日本橋民- U# @/ }: [# [3 F3 d$ z! L
新經濟學巨人 發表於 2012-9-22 06:55 PM
講得好 但係二十三條仲未立法,點關押日本橋民??
作者: 新經濟學巨人    時間: 2012-9-24 08:39 AM

講得好 但係二十三條仲未立法,點關押日本橋民??
160212 發表於 2012-9-23 11:30 PM
參考以往歷史,在緊急時,國憲法會被終止。
香港乃中國一部分。
殖民地時代,英國與阿根庭因福克蘭群島開戰時,
香港都有向阿根庭宣戰。
作者: lyy1314    時間: 2012-9-30 03:25 AM

...................................
作者: 奇    時間: 2012-10-2 12:46 AM

呢家降晒溫

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0