標題: 梁思浩發誓以後就算乞食都不再拍星爺的戲!!!!!! [打印本頁]

作者: 七仔男    時間: 2012-9-15 12:56 AM     標題: 梁思浩發誓以後就算乞食都不再拍星爺的戲!!!!!!

無家教敗類  

http://hk.apple.nextmedia.com/entertainment/art/20120914/18015227

周星馳貴為香港影壇一哥,幾乎人人對他俯首稱臣,不過他出名得罪人多,梁思浩昨日接受now訪問,大爆當年拍戲曾被星爺虐待,不但問他:「死過老竇未呀?」更要他喊足17次卻只roll一次機,思浩發誓以後就算乞食,都不再拍星爺的戲。

周星馳最近被舊愛于文鳳追討7,000萬佣金,昨日梁思浩接受now的《娛樂審死官》錄影訪問踩多腳,大爆94年拍《國產凌凌漆》時被星爺虐待,他說:「98年喺無綫已經識佢,當時大家都係TVB藝員同事,我哋合作拍劇集《大都會》,佢做我哥哥,之後大家做咗朋友,佢第一架車都係我賣畀佢,大家感情幾好。」

寧做乞兒唔再拍

94年,星爺開拍電影《國產凌凌漆》,當時思浩在天津拍劇,收到星爺劇組人員的電話,基於兩人交情,他特地返港助星爺,講明是一萬元一組戲,他說:「去到片場見到周星馳,以為我哋係好朋友,就叫佢做星仔,點知佢冇理我,工作人員話要叫佢導演,我走埋去問佢:『導演,你要我點拍呢場槍斃打靶戲?』佢好大聲答:『喊呀,你識唔識喊呀做演員?』」
當時思浩不以為意,還指自己在圈中出名喊得,星爺聞言即說:「咁勁呀!哦,好呀,家講你打靶,拍啦!」思浩再問他要點喊?星爺竟說:「死老竇呀,死過老竇未呀?死老竇咁喊俾我睇,唔使對白,1、2、3、4咁數數到100。」結果思浩喊到聲嘶力竭,怎知星爺都不收貨,還發火勁鬧:「唔得呀,我要你死老竇呀,死兩次嗰隻呀!」結果他喊足17次,由朝早10點喊到凌晨5點。
拍完後,導演李力持走過來跟思浩說:「除咗第一take外,之後都冇roll機。」思浩才知被星爺當馬騮玩,他眼泛淚光說:「雖然喊咗成晚,但收工我都喊住走,我同自己講,就算將來做乞兒,我都唔會再拍周星馳啲戲。」故幾年後有製片找他拍《食神》,思浩都寧願推掉。

圖片附件: 梁.jpg (2012-9-15 12:56 AM, 192.2 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=2472251&k=d166a56547e773fa01c5e7382cdf93b7&t=1727043889&sid=8dDDze

作者: d228216    時間: 2012-9-15 01:04 AM

周星馳最近被舊愛于文鳳追討7,000萬佣金,昨日梁思浩接受now的《娛樂審死官》錄影訪問踩多腳,大爆94年拍《國產凌凌漆》時被星爺虐待,他說:「98年喺無綫已經識佢,當時大家都係TVB藝員同事,我哋合作拍劇集《大都會》,佢做我哥哥,之後大家做咗朋友,佢第一架車都係我賣畀佢,大家感情幾好。」
作者: 七仔男    時間: 2012-9-15 01:13 AM

李修賢都話佢反骨仔  
作者: d228216    時間: 2012-9-15 01:16 AM

李修賢都話佢反骨仔  
七仔男 發表於 2012-9-15 01:13 AM
李修賢/梁思浩都唔係咩好人.
作者: 七仔男    時間: 2012-9-15 01:21 AM

人緣差,無禮貌,係讀書少之過。所謂讀書少,唔係講學歷
低,係真係讀書少。咁樣玩梁思浩,除了是讀書少兼無家教
,真想不出甚麼理由。李力持現場都唔勸星仔唔好咁玩人,
佢都唔好得去邊。唉,真係以為有錢大晒,讀書少,無家教

作者: 七仔男    時間: 2012-9-15 01:23 AM

周星馳三個字已Out呢,上次長江七號可與復仇者、變型
金剛比嗎?今時今日拍戲是講科技,不再可能用一二個爛 gag 握飯食,時代轉變了,一剎那光輝唔代表永恆,你看佢最近
幾年有無新戲出就知。

至於佢為人,塲內塲外都玩人,朋友、女友、藝員、觀眾、
員工、甚至買佢公司股票的股民都一一比佢玩死,真已為自
己是食神、賭聖,全不顧別人感受,對舊女友羅慧娟的簿情
、朱筃的不忠、于文鳯的不義,可說是男人之恥,希望大家
不要再支持這種賤人。
作者: shehboy    時間: 2012-9-15 04:03 AM

梁思浩周星馳李力持都唔係好人
作者: Unfair    時間: 2012-9-15 04:58 AM

正一抽水王,次次娛圈有乜都有佢份。你睇下佢個衰樣, 成個太監噤。
作者: arsenal520    時間: 2012-9-15 10:15 AM

周星馳為人真的有問題
作者: 七仔男    時間: 2012-9-15 10:23 AM

周星馳為人真的有問題
arsenal520 發表於 2012-9-15 10:15 AM

作者: HKblood    時間: 2012-9-15 10:41 AM

梁思浩周星馳李力持都唔係好人
shehboy 發表於 2012-9-15 04:03 AM
同意! 周星馳正PK. 梁思浩成日扮可憐抽人水. 李力持正一搞屎棍.
作者: 七仔男    時間: 2012-9-15 10:41 AM

善有善報

惡有惡報

時辰一到

必定會報
作者: fupkc2    時間: 2012-9-15 12:24 PM

至曾梁思浩成日扮神弄鬼,叫佢快啲摺埋啦!
作者: easoncyh    時間: 2012-9-15 01:08 PM

周星馳個格都好衰,應該好難相處
作者: bbzhu    時間: 2012-9-15 03:48 PM

我覺得周星馳拍果 D戲,越黎越垃圾,根本唔知佢想做咩。
作者: c475    時間: 2012-9-15 04:08 PM

原來以前周生都有問題....
作者: freeboy108    時間: 2012-9-16 07:48 AM

孤獨精, 有錢都冇用
作者: kyun_wooo    時間: 2012-9-17 02:53 AM

thanks your sharing
作者: iverson2011    時間: 2012-9-17 08:46 AM

唉,何必搞成咁樣啊?!
作者: impreza    時間: 2012-9-17 09:08 AM

無一個係好人

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0