標題: 想買二手lv/burberry等名牌既人請諗清楚 [打印本頁]

作者: hkcitywong    時間: 2005-3-22 10:53 AM     標題: 想買二手lv/burberry等名牌既人請諗清楚

相信大家都好疑惑點解而家咁多女仔有lv,burberry,gucci等名牌手袋,一個新既都差不多要4k以上,lv更加要7k以上,莫非個個女仔都月入幾萬?聰明的你一定估到她們是去巴x站買2手吧,但你們有冇想過米x站的名牌是假的?
  s% b; a# x' w3 d9 b
/ U! K. S3 `' N( W我朋友的朋友的親身經歷就告訴我們,米x站是有假貨的,話說有一日我朋友的朋友買了一個仿真度極高的lv,有一日行過巴x站睇袋,個sales一見到佢個袋就雙眼發光咁講,”小姐,你個lv係絕版喎,有冇興趣賣?” 搞到個朋友啼笑皆非,當然最後都冇賣到,但可想然之班sales的product knowledge有幾高,其實而家a貨既質素非常之高,唔好話一般人,一般junior o的sales都唔係好識分,所以其實係呢d兩手散貨中心有唔少都係假野,如果你真係要買lv,就一定要去lv專門店,如果死慳死抵都係買2手,咁不如唔好買,收皮啦,唔係o個個level既人,點扮都唔係
作者: fing86    時間: 2005-3-22 12:10 PM

唔會買二手...-.-"' p9 V4 A! q- v5 {$ k
更加唔會買A貨~
作者: 心冷之戀*行    時間: 2005-3-22 12:25 PM

-_-二手??垃圾
8 V, y3 K) |) v" iA貨??人渣
& R, \, Q# O' ?; M9 w3 B4 g! q" N4 G+ J
唔該用下個腦啦*執二攤-_-...無用.
作者: iluvit666    時間: 2005-3-22 01:50 PM

If even LV sales cannot tell the difference, then I will buy A because A = Original ( If people can't tell the difference, then there is no difference!)
作者: robertchai    時間: 2005-3-22 05:12 PM

講得好,d女人就係咁
: p2 ]% |' Q/ M  N4 g3 p# G4 J$ H8 f我仲見過有d靘妹仔,走去買個都用到爛哂既舊lv返學哂命,有病...
作者: inpennhouse    時間: 2005-3-23 03:55 AM

d靚仔靚好係咁ga la
作者: zatoichi    時間: 2005-3-24 10:25 AM

many (not all) ppl buy brands doesn't mean they like or understand the brands, only because is "LV" or whatever
0 n/ S, x+ k7 J) v# |" ]5 C( S$ n
) [" d3 f2 o& j" ]* Lthey'll eat shit if it's "潮" to eat shit, they'll go naked if the magazine say is "潮' to go naked.. ]+ H) o# t6 y$ L7 g. Y* g& a# a
btw, i hate this word "潮"" Y$ Y- x" J3 s9 J* _+ x" s

" H3 t# g/ U4 y# _2 F, G"唔係o個個level既人,點扮都唔係" .......totally agree
作者: Warhammer    時間: 2005-3-24 10:45 AM

唔係o個個level既人,點扮都唔係
  E' @$ |6 e* g. f% z% y' {) C0 ?! }1 P* F) v) D! {- f
簡直係金句4 X: G( Z& a& E7 M) R

0 n) p& I4 ]1 w- ^" H& X* @3 h攞個幾千銀嘅袋,但個袋裹面就得幾条嘢,窮咪窮囉,扮咩嘢上等人吖
作者: aaman    時間: 2005-12-10 11:27 PM

我都覺得無錢咪用d 平d 架囉...可必買2 手...更加唔應該買a 貨.
作者: kakeidevil    時間: 2005-12-11 12:26 AM

攞個幾千銀嘅袋,但個袋裹面就得幾條嘢,窮咪窮囉,扮咩嘢上等人吖' |4 w% n* ]$ |/ l
金句金句!!!!" x. c; k" T; m" s1 K% T: G- _- r7 @

/ u6 g" B5 j& n) r% b# J! r有d連番學既o靚妹都用~~
. l5 z/ ~* w6 m# h% N0 l; q+ `香港既女仔竟然可以虛榮度咁...
5 l& ?. U' ^, g+ i1 ^  ~呢個簡直咩世界!!!
/ ?4 N/ |9 m. z; I; {
' W' N+ Y$ ?7 D
) j6 o! I+ t) k' g= ="bbbb
8 w- `9 G* l0 z! r" o吹漲...
作者: sing888    時間: 2005-12-11 01:16 AM

香港d女仔就係咁" f  Q% o! W1 r
你有錢?多多女都有

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0