標題: 杜如瘋,發嗡瘋 [打印本頁]

作者: goonejp    時間: 2015-1-8 12:12 PM     標題: 杜如瘋,發嗡瘋

講野技巧奇差
講野一舊舊亦有d廢話
估唔到 以前幾中意睇佢寫既專欄
睇佢做節目好辛苦

呢條臭x不嬲都係垃圾中既渣滓
同E神嗰條廢柴老婆死埋一堆
佢屋企有幾個$ 唔使憂 成9日扮潮扮有品味識嘆
不務正業 —大堆名牌堆上身 著到九唔搭七 不知所謂 衰過強國人
當年日本地震 居然係自己社交網站話地震好得意

0後咪成4X歳睇様唔似喎
見另一報到話佢80後的

美女作家杜如風

杜如風PROFILE

生日: 1988年5月16日
語言: 英語, 廣東話, 國語,日語
地區: 香港 , Japan
血型: B

身高170

體重:36KG(83磅)
簡歷

又醜樣又臭格, 肉麻當有趣, 毫無品味, cheap!

睇佢講野 行為 都知係弱智....
唔明點解搵條弱智拍旅遊節目
我都唔知佢乜水 不過第一眼 就好X唔順眼
講野 白痴  行為弱智  唔知比左咩著數TVB
TVB播呢個旅行節目 廣告都幾密

我個人認為佢唔識做旅遊主持!
作者: 地溝男    時間: 2015-1-8 12:22 PM

成日分唔清佢兩個

圖片附件: U1345P28DT20101231142912.jpg (2015-1-8 12:22 PM, 170.1 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=2718766&k=59206c0d02c7afd393301b4a23c6cc1c&t=1727612936&sid=xLM711

作者: 160212    時間: 2015-1-8 12:25 PM

當年日本地震 居然係自己社交網站話地震好得意
...
goonejp 發表於 2015-1-8 12:12 PM
講得好 冇問題喎
作者: 地溝男    時間: 2015-1-8 12:35 PM

講得好 冇問題喎
160212 發表於 2015-1-8 12:25 PM
乜水牙

圖片附件: KMO_5989.jpg (2015-1-8 12:35 PM, 118 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=2718767&k=2ef47d3ba6e0f8040d1da670d513fc9a&t=1727612936&sid=xLM711

作者: 66630    時間: 2015-1-8 12:51 PM

佢成日係度囇命
作者: 160212    時間: 2015-1-8 12:52 PM

乜水牙
地溝男 發表於 2015-1-8 12:35 PM
杜如風

國籍 加拿大

出生 1979年5月16日

職業 節目主持人、製作人

語言 粵語、英語、日語

教育程度 大學
作者: 浪子    時間: 2015-1-8 01:10 PM

第一次見到佢個樣幾順眼, 可惜一講野就扣晒分
作者: Winters    時間: 2015-1-8 03:15 PM

1988年5月16日? 1978?

以前佢係now個風行全世界我覺得幾好睇, 依家TBB新節目就未睇, 點解咁多負評?

作者: limited-too    時間: 2015-1-8 03:17 PM

當初看到什麼東張西望宣傳, 見到佢同E神嗰條廢柴老婆死埋一堆
已經由想看變成不想看, 就算佢真的是好主持, 好生鬼, 什麼的
都不想看, 這三晚一到2230, 其實應該是說, 自從沒有免費電費津貼開始,
晚上2000開始都不會開電視, 轉為打機上網看4仔了. 而這3晚更加早訓

作者: 地溝男    時間: 2015-1-8 03:23 PM

第一次見到佢個樣幾順眼, 可惜一講野就扣晒分
浪子 發表於 2015-1-8 01:10 PM
十足陳慧琳,一開口講野成個八婆仔
作者: 地溝男    時間: 2015-1-8 03:24 PM

杜如風

國籍 加拿大

出生 1979年5月16日

職業 節目主持人、製作人

語言 粵語、英語、日語

教育程度 大學
160212 發表於 2015-1-8 12:52 PM
教育程度︰野雞大學
作者: 160212    時間: 2015-1-8 03:30 PM

教育程度︰野雞大學
地溝男 發表於 2015-1-8 03:24 PM
加拿大McMaster University及東京御茶水女子大學
作者: limited-too    時間: 2015-1-8 04:03 PM

加拿大McMaster University及東京御茶水女子大學
160212 發表於 2015-1-8 03:30 PM
東京御茶水女子大學, 這間大學, 有錢便入到, 哂9氣
作者: 160212    時間: 2015-1-8 04:12 PM

東京御茶水女子大學, 這間大學, 有錢便入到, 哂9氣
limited-too 發表於 2015-1-8 04:03 PM
修讀日本藝妓牙
作者: limited-too    時間: 2015-1-8 04:14 PM

修讀日本藝妓牙
160212 發表於 2015-1-8 04:12 PM
那要問佢囉, 不過佢的出現真是影響這間大學的聲響
作者: (~^o^~)    時間: 2015-1-8 04:18 PM

160212 發表於 2015-1-8 03:30 PM
讀乜架?茶道?
作者: limited-too    時間: 2015-1-8 04:42 PM

讀乜架?茶道?
(~^o^~) 發表於 2015-1-8 04:18 PM
咪又係普通過吾普通的大學一間, 學茶道吾會在大學學的, 是在專門學校學的
識日文但走去介紹韓國嘢, 真的哂9氣
作者: 160212    時間: 2015-1-8 04:44 PM

1988年5月16日? 1978呀?

以前佢係now個風行全世界我覺得幾好睇, 依家TBB新節目就未睇, 點解咁多負評?

Winters 發表於 2015-1-8 03:15 PM
好明顯係1979年啦

圖片附件: 66c57e8ejw1dt35yzr0ytj.jpg (2015-1-8 04:44 PM, 66.1 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=2718781&k=cbbb04362d576f5a7b106e08ebcce39f&t=1727612936&sid=xLM711

作者: goonejp    時間: 2015-1-9 09:38 AM

今日下午,我烽煙訪問了杜如風,問佢:你想人唔睇唔鬧你個節目,抑或一路睇一路鬧?答案你估到啦!網民的批評,隨時只是幫個節目推高收視!
第一次接觸,杜如風真係好直,隨時「得罪」晒大台聽眾、now...忍不住替佢揑一把汗。
收費電視、免費電視的分別,她的金句一句接一句。
但有一個人比杜如風更值得鬧。
【杜如風回應網民圍插,金句一籮籮】
- 我唔係港女,我係洗自己啲錢!
- 睇now嘅都係中上階層嘅人。
- 佢哋(睇TVB嘅人)唔知道佢哋睇乜嘢,因為畀錢嘅人好知自己想睇乜嘢。
- 我唔係好知咩係「流動鳩嗚」,邊個「嗚」?污點個「污」?

https://www.facebook.com/video.php?v=807346732666127&fref=nf
作者: limited-too    時間: 2015-1-9 11:02 AM

我會這樣寫囉

我吾能係港女, 我駛能駛別人的錢    原句是- 我唔係港女,我係洗自己啲錢!

去睇now既都全能部係有錢人    原句是- 睇now嘅都係中上階層嘅人。
佢地都吾能知道睇乜9嘢, 因為俾錢既人好知自己想睇乜9嘢     原句是- 佢哋(睇TVB嘅人)唔知道佢哋睇乜嘢,因為畀錢嘅人好知自己想睇乜嘢。

作者: 浪子    時間: 2015-1-9 11:02 AM

有冇黑絲杜如風
作者: 自首男    時間: 2015-1-9 12:14 PM

圖片附件: 10728980_783248615068966_1229635675_n.jpg (2015-1-9 12:14 PM, 173.9 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=2718846&k=666af1cc554347bf8cae94519855ba67&t=1727612936&sid=xLM711

作者: 812694    時間: 2015-1-9 02:19 PM

獲封世界級港女   杜如風:我不嬲物質主義   

杜如風主持的旅遊節目《流行首爾》本周一(5日)在無綫播出後,網上評語毀譽參半,有網民封她為「世界級港女」,全因為她一句「屋企有過千對高踭鞋」,又批評她講說話沒語調而且扮相騎呢。

負評班底要磨合向來給人印象大癲大肺的杜如風昨日接受電話訪問時,解釋是做回自己:「做咗咁多年都係咁風格,儍儍哋、癲癲哋,即場爆肚都係我嘅style,同埋旅行梗係使錢,唔通賺錢咩。識我嘅人都知我係shopping queen,都明白冇可能討好全世界。」
對於有網民質疑杜如風拍攝時反應慢,她解釋說:「拍嘅時候係夏天成30幾度,因為要就番播出時間着冬天衫,次次拍完入面件背心都濕晒。最後焗到重感冒加體力透支,試過要叫白車瞓擔架去急症室,所以拍到後期都好似烏雲蓋頂咁。」之前在nowTV播出的《風行全世界》,拍攝連製作都是杜如風跟導演二人組一腳踢,想不到今日工作人員多了,效果還不如先前,她說:「畫面係靚咗,可能新班底未合作過,要啲時間磨合,大家睇埋落去先啦,同埋我不嬲都物質主義啦。」

「不懂,與我無關」一向「大唔透」兼爛玩的杜如風是嘉禾前宣傳大員杜惠東的獨生女,07年在無綫收費台主持《流行東京》,憑搞鬼、癲狂風格闖出名堂,後來替nowTV主持《風行全世界》也有很好評價,想不到新節目未能在師奶林立的無綫立足,難怪杜如風在fb說:「懂我的人,就自然會懂我,不懂我的人,就與我無關!」

http://hk.apple.nextmedia.com/entertainment/art/20150109/18996041?top=4h
作者: hamsubboy    時間: 2015-1-10 02:12 AM

1988年5月16日? 1978呀?

Winters 發表於 2015-1-8 03:15 PM
似乎得冬哥你 同我覺醒好睇
作者: Winters    時間: 2015-1-10 03:30 AM

似乎得冬哥你 同我覺醒好睇
hamsubboy 發表於 2015-1-10 02:12 AM
我以前用now on demand睇返佢D節目, 真心唔錯, 我會話好過黃翠如好多囉, 雖然兩個英文都唔係幾好.

點解咁講? 杜如風雖然把聲幾X煩, 不過佢D節目得意得o黎, 獨特得o黎, 有時仲幾有實用性.

好似有一集, 係法國定意大利, 佢食完野話肚痛, 跟住個段就講佢係當地點搵診所or醫院搞返掂, 真係唔錯, 因為呢種情況實有機會發生係我地身上
作者: shehboy    時間: 2015-1-10 03:39 AM

我以前用now on demand睇返佢D節目, 真心唔錯, 我會話好過黃翠如好多囉, 雖然兩個英文都唔係幾好.

點解咁講? 杜如風雖然把聲幾X煩, 不過佢D節目得意得o黎, 獨特得o黎, 有時仲幾有實用性.

好似有一集, 係法國定意 ...
Winters 發表於 2015-1-10 03:30 AM
魚風英文屎係為搞gag, 脆魚係真心錯grammar (仲話浸大major傳理)
作者: Winters    時間: 2015-1-10 03:41 AM

魚風英文屎係為搞gag, 脆魚係真心錯grammar (仲話浸大major傳理)
shehboy 發表於 2015-1-10 03:39 AM
係, 如風英文唔係native speaker, 不過都好過脆魚.

我個時係CABLE睇佢講都O嘴, 唔怪得依家香港班記者水平咁差
作者: shehboy    時間: 2015-1-10 03:57 AM

係, 如風英文唔係native speaker, 不過都好過脆魚.

我個時係CABLE睇佢講都O嘴, 唔怪得依家香港班記者水平咁差
Winters 發表於 2015-1-10 03:41 AM
其實佢响”那些人”系列中低低地既風格都係抄杜如瘋
作者: hamsubboy    時間: 2015-1-10 04:11 AM

好似有一集, 係法國定意 ...
Winters 發表於 2015-1-10 03:30 AM
我就覺得翠如同洪永城就好似佢哋唔多有真正介紹,
仲好似個節目睇佢兩個玩咁,
反而如風好似認屎認屁,
但就好似你話齋 實用啲。

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0