標題: 葉嘉寶︰一人一萬蚊救亞視,香港人係好X有愛心 [打印本頁]

作者: 自首男    時間: 2015-2-11 09:34 PM     標題: 葉嘉寶︰一人一萬蚊救亞視,香港人係好X有愛心

一萬蚊買3T牙   

亞視經理人德勤證實,接獲三名投資者入標,包括內地及本港人,部分人有傳媒背景,但因為出價低過主要投資者王征要求,暫未達成協議。

亞視現於總台開記招,宣佈舉行一個名為「香港人的電視台。香港人投。香港人幫。香港人救」活動,喺大門口有個佈景版上面寫住上述口號,出席嘉賓包括亞視執董葉家寶、趙曾學韞、劉詩昆、藍鴻震、劉建成、亞洲會會長魏秋樺同亞洲會理事長王文漢。今次呢個行動,原來係呼籲港人,一人一股救亞視。

葉家寶表示,亞視係香港人嘅電視台,屬於香港人,亦已經有58年歷史:「依家亞視喺困難時,希望香港人都可以嚟投亞視、幫亞視、救亞視,故發起呢個記招,其實成個行動亦由趙太(趙曾學韞)倡起,每人一股投亞視。」呼籲亞視的支持者投股認購10.75%股權,拯救亞視。

今次發起呢個「一人一股救亞視」嘅趙曾學韞,原來於六十年代後期曾於亞視新聞部任職三年。佢話今次計劃呢次行動非常倉卒,事前亦已徵求法律意見。佢話構思動機係出於關心亞視員工:「一人出一分力,鼓勵員工,佢哋咁幫手,需要鼓勵,而且亞視亦都係香港人第一家電視台。」講講下就開始講番佢六十年代效力亞視前身麗的嗰陣,喺廣播道嘅日子,當時得兩個台,就係麗的同港台,趙曾學韞憶述當年收工感到鬼影幢幢etc.

趙曾學韞表示:「好多香港人對亞視有感情,你叫人買幾億股份,好難,所以我希望可以發起港人,支持亞視員工,一人一萬蚊,我相信好多人支持,甚至乎學生,我司機都支持,將訊息傳出去。我相信香港人係好有愛心同情心,係咪?希望可以發起更多人鼓勵亞視,更多人支持佢哋。」

圖片附件: 1423628762_9978.jpg (2015-2-11 09:34 PM, 610.7 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=2726852&k=b13f2b7107ff5757aa8f102f353eeebd&t=1727670186&sid=4M7qf4

作者: 66630    時間: 2015-2-11 09:39 PM

一人一拳打沉亞視
作者: Winters    時間: 2015-2-12 01:09 AM

學DBC鄭大奸??
作者: 潮吹男    時間: 2015-2-12 08:53 AM

學DBC鄭大奸??
Winters 發表於 2015-2-12 01:09 AM
大陸人投、大陸人幫、大陸人救
作者: 殺破狼    時間: 2015-2-12 08:59 AM

捐一蚊帛金俾佢
作者: kinz    時間: 2015-2-12 09:26 AM

沉迷亞視,倒錢落海。

圖片附件: image.jpg (2015-2-12 09:26 AM, 15.3 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=2726976&k=5f904f09adf3caaea4dcedebc8f019b3&t=1727670186&sid=4M7qf4

作者: 潮吹男    時間: 2015-2-12 09:31 AM

捐一蚊帛金俾佢
殺破狼 發表於 2015-2-12 08:59 AM
一人一蚊帛金打鳩亞視
作者: Winters    時間: 2015-2-12 07:23 PM

捐一蚊帛金俾佢
殺破狼 發表於 2015-2-12 08:59 AM
一YEN都唔撚值!
作者: yahoo33    時間: 2015-2-13 10:22 PM

我好有愛心 我捐十億陰司紙
作者: cxzcxz    時間: 2015-2-14 12:09 AM

葉嘉寶︰一人一萬蚊救亞視
救翻都晒藥費!!!
作者: 潮吹男    時間: 2015-2-14 02:11 AM

我好有愛心 我捐十億陰司紙
yahoo33 發表於 2015-2-13 10:22 PM

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0