標題: 禾終於明白點解這裡人氣越來越差 [打印本頁]

作者: limited-too    時間: 2015-4-16 02:30 PM     標題: 禾終於明白點解這裡人氣越來越差

為什麼人氣越來越差, 好簡單, 好多人好喜歡將上一年今日的貼全部從新回覆, 不是一兩個貼, 而是頭一版全部貼子都是上一年的, 那麼新人來到, 見到發貼日期, 吓, 上年2014年4月16日的, 那麼到2015年4月16日之間原來沒有人發貼及回貼的,
這裡是一個鬼論壇, 吓死人咩...., 都是早走早著囉...
作者: Winters    時間: 2015-4-16 02:33 PM

1# limited-too
個條76 sarmsan 呀嘛

不過76頂盡只可以reply一個月前o既帖
作者: Winters    時間: 2015-4-16 02:35 PM

26fun 四大76撚人:

sarmsan
wxj醉虎
Philipli
madinggou

作者: limited-too    時間: 2015-4-16 02:36 PM

個條76 sarmsan 呀嘛

不過76頂盡只可以reply一個月前o既帖
Winters 發表於 2015-4-16 02:33 PM
吾止一個76架, 還有幾個呀, 前一兩星期, 見到一個76將一年前的貼回了整都是

禾不理一個月又好, 一年又好, 總之最大原因是這些76搞到新人不敢來這裡, 甚至令到某些不是時常來的也放棄來,
因為最新貼子要在第3甚至第4頁才看到
作者: 66630    時間: 2015-4-16 04:07 PM

我e個76求工做,有沒人有好介紹
作者: 地溝男    時間: 2015-4-16 04:29 PM

sarmsan
wxj醉虎
Philipli
madinggou

Winters 發表於 2015-4-16 02:35 PM
費城76撚人牙    

圖片附件: 01300000242726123700503140371_950.jpg (2015-4-16 04:29 PM, 175 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=2741084&k=8e8420d02a327c79e926f7d3e9d02012&t=1727662943&sid=glIlJx

作者: madinggou    時間: 2015-4-16 08:31 PM

sarmsan
wxj醉虎
Philipli
madinggou

Winters 發表於 2015-4-16 02:35 PM
我都係學XX男貼廢話,貼廢相...
支持Winters雙重標準...
作者: (~^o^~)    時間: 2015-4-17 06:13 AM

我e個76求工做,有沒人有好介紹
66630 發表於 2015-4-16 04:07 PM
褔田水記 $600 日呀!  (~^o^~)
作者: limited-too    時間: 2015-4-17 02:49 PM

我都係學XX男貼廢話,貼廢相...
支持Winters雙重標準...
madinggou 發表於 2015-4-16 08:31 PM
有一樣不同, 他是開新貼, 你是回舊貼呀, 你回1年前的舊貼, 這點就不同啦
作者: madinggou    時間: 2015-4-17 05:34 PM

有一樣不同, 他是開新貼, 你是回舊貼呀, 你回1年前的舊貼, 這點就不同啦
limited-too 發表於 2015-4-17 02:49 PM
版規冇話唔俾回舊貼, 你係邊度見我回1年前的舊貼呀?你睇清楚未?
就算係度回1年前的舊貼,咁又關你咩事,版規冇話唔俾回舊貼!!
這裡人氣越來越差是之因為攝影樂園主唔俾分超過大半年,冇分加,揾鬼貼相..

作者: ckyckk    時間: 2015-4-18 04:50 AM

版規冇話唔俾回舊貼, 你係邊度見我回1年前的舊貼呀?你睇清楚未?
就算係度回1年前的舊貼,咁又關你咩事,版規冇話唔俾回舊貼!!
這裡人氣越來越差是之因為攝影樂園版主唔俾分超過大半年,冇分加,揾鬼貼相.: ...
madinggou 發表於 2015-4-17 05:34 PM
小弟一直堅持以1分1相作出對所有無私分享作品的影師致謝
但由於論壇設定所限
評分方式及每日評分上限皆有限制
大概因而導至另兩位樂園版主倍添勞累而減少參與
因此闢於攝影樂園評分責任我實在責無旁貸
小弟先向所有無私分享影師致以萬分歉意

而鑑於小弟去年因工作上的調配及被搬遷裝修等鎖事所困
能抽空上網時間着實少之又少
至近月才算安定下來
恢復正常上網後小弟會盡力維持正常評分

多謝支持 26fun 及 攝影樂園
作者: ckyckk    時間: 2015-4-18 05:48 AM

為什麼人氣越來越差, 好簡單, 好多人好喜歡將上一年今日的貼全部從新回覆, 不是一兩個貼, 而是頭一版全部貼子都是上一年的, 那麼新人來到, 見到發貼日期, 吓, 上年2014年4月16日的, 那麼到2015年4月16日之間原來沒有 ...
limited-too 發表於 2015-4-16 02:30 PM
首先多謝閣下對論壇熱心闕注
但抱歉,對於閣下標準我有以下睇法
當然,我唔敢講推舊帖對論壇人氣全無影響
不過 26 作為一個有 13 年歷史論壇
所儲下的資深會員一定有相當數目 ( 資深的新手上路也不少 )
而作為資深會員或資深新手
對 Discuz 設定冇理由會陌生到論壇有排序方式按扭也不懂使用
所以如果話推舊帖係致命傷
小弟真係不敢苟同

不過,論壇人氣下滑確係鐵一般事實
原因我反而覺得係近數年出現的一堆如 fb、instagram、twitter 及 weibo 等社交工具所致
佢地嘅興起令一斑玩開論壇嘅會員多咗交流平台
相信所有大眾化論壇會員也有所流失
而 26 係一個以男性向為主軸論壇
女性會員可以話近乎零
再加上之前推出邀請註冊
七除八扣下人氣不如前乃大勢所趨

圖片附件: 圖片1.JPG (2015-4-18 05:48 AM, 116.8 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=2741308&k=5345a921a47fb69e723737091f1d8e2b&t=1727662943&sid=glIlJx

作者: madinggou    時間: 2015-4-18 08:42 AM

小弟一直堅持以1分1相作出對所有無私分享作品的影師致謝
但由於論壇設定所限
評分方式及每日評分上限皆有限制
大概因而導至另兩位樂園版主倍添勞累而減少參與
因此闢於攝影樂園評分責任我實在責無旁貸
小弟先向所 ...
ckyckk 發表於 2015-4-18 04:50 AM

作者: 地溝男    時間: 2015-4-18 11:06 AM

首先多謝閣下對論壇熱心闕注
但抱歉,對於閣下標準我有以下睇法
當然,我唔敢講推舊帖對論壇人氣全無影響
不過 26 作為一個有 13 年歷史論壇
所儲下的資深會員一定有相當數目 ( 資深的新手上路也不少 )
...
ckyckk 發表於 2015-4-18 05:48 AM
支持阿爺全面接管26fun牙
作者: lv123    時間: 2015-4-18 11:18 AM

最大問題是現在無什麼娛聞好討論,歌影視,乏善可陳,電視台現在得返無記呢個老人台。女又無什麼吸引CAP 圖都費事。
作者: Philipli    時間: 2015-4-18 03:29 PM

希望好好理下!
作者: 地溝男    時間: 2015-4-18 03:55 PM

希望好好理下!
Philipli 發表於 2015-4-18 03:29 PM
支持Philipi仔做版主牙
作者: bt新之助    時間: 2015-4-18 04:05 PM

其實人氣愈來愈差我覺得係D相個水印太大本來我都會download左D相收藏,但依個個網頁logo大到呢
全身相都還好,大頭相直情成個面有個水印,我有時連開大黎睇都無興趣
久而久之就連網頁都少黎
作者: (~^o^~)    時間: 2015-4-19 03:46 AM

我想Post相,但e度上傳唔到,係e道係咁。

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0