標題: 新華社:中國要晉級只剩理論上的可能 [打印本頁]

作者: 地溝男    時間: 2015-11-18 08:59 AM     標題: 新華社:中國要晉級只剩理論上的可能

阿爺最好波     

香港主場對中國隊的世界盃外圍賽,兩隊最終打成0:0。香港隊7戰有14分暫列第二,中國隊6戰11分暫列第三。
新華社分析,中國隊只剩理論上出線的可能,若要晉級最後12強,需要在最後兩輪擊敗馬爾代夫和卡塔爾,盡量取得入球,及寄望其他小組的第二名球隊輸波,認為這樣的可能性微乎其微,形容中國隊的命運已經不在自己手中。
人民日報撰文表示,國足基本上已經無緣2018年世界盃,不用再找藉口,只能承認踢得不好,國足屢屢受挫,背後是多年體制之弊的積重難返,希望中國足球,別再辜負球迷,要爭口氣。
作者: 地溝男    時間: 2015-11-18 09:00 AM

再等四年
作者: 地溝男    時間: 2015-11-18 09:00 AM

四年又四年
作者: 地溝男    時間: 2015-11-18 09:01 AM

國足根本問題 = 貪腐問題 = 阿爺問題
作者: 地溝男    時間: 2015-11-18 09:04 AM

國足晉級唯一希望︰假波 + 黑哨   
作者: 迦樓羅女王    時間: 2015-11-18 09:09 AM

有無人分析下香港出線機會???
作者: 地溝男    時間: 2015-11-18 09:11 AM

迦樓羅女王 發表於 2015-11-18 09:09 AM
台灣出線機會
作者: 地溝男    時間: 2015-11-18 09:12 AM

台妹一定出線
作者: 迦樓羅女王    時間: 2015-11-18 09:15 AM

台灣出線機會
地溝男 發表於 2015-11-18 09:11 AM
台灣有無派隊都未知 ...
我唔肯定台灣勁唔勁得過澳門~~
作者: 地溝男    時間: 2015-11-18 09:19 AM

台灣有無派隊都未知 ...
我唔肯定台灣勁唔勁得過澳門~~
迦樓羅女王 發表於 2015-11-18 09:15 AM
台灣女子足球一定好波過澳門
作者: 迦樓羅女王    時間: 2015-11-18 09:27 AM

台灣女子足球一定好波過澳門
地溝男 發表於 2015-11-18 09:19 AM
咁波蘭一定好好波
作者: 地溝男    時間: 2015-11-18 09:50 AM

咁波蘭一定好好波
迦樓羅女王 發表於 2015-11-18 09:27 AM
上原亞衣最好波   

圖片附件: 16541388462867.jpg (2015-11-18 09:50 AM, 125.6 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=2782115&k=ef1a53c6e18fe3e85fb9db32711b0422&t=1727054563&sid=997slP

作者: andreapirli    時間: 2015-11-18 03:25 PM

有生之年能看到中国进世界杯都不错了!
作者: 地溝男    時間: 2015-11-18 03:36 PM

有生之年能看到中国进世界杯都不错了!
andreapirli 發表於 2015-11-18 03:25 PM
2002年日韓世界盃

當年大哨攞冠軍
作者: YUEN_LOUIS    時間: 2015-11-18 04:16 PM

得失球唔夠多...
作者: YUEN_LOUIS    時間: 2015-11-18 04:19 PM

其實尋日果球如果判入,中國都係贏1:0

打得咁狼狽佩連仲好意思出聲怨天怨地...
作者: limited-too    時間: 2015-11-18 04:37 PM

如果

1) 上半場阿麥基頭球入左, 上半場補時時又入埋, 那麼香港咪贏緊兩球囉
2) 下半場中國射門不是門神葉觸到個波, 那中國隊咪追回一球囉,
3) 下半場不是門神拍番個波出來, 而旁證判入了, 那麼中國咪追回兩球囉

最後比數咪如果像以上情況咪2比2囉
作者: 地溝男    時間: 2015-11-18 04:50 PM

如果

1) 上半場阿麥基頭球入左, 上半場補時時又入埋, 那麼香港咪贏緊兩球囉
2) 下半場中國射門不是門神葉觸到個波, 那中國隊咪追回一球囉,
3) 下半場不是門神拍番個波出來, 而旁證判入了, 那麼中國咪追回兩球囉

最 ...
limited-too 發表於 2015-11-18 04:37 PM
26fun專業足球評述員牙     
作者: limited-too    時間: 2015-11-18 04:59 PM

26fun專業足球評述員牙     
地溝男 發表於 2015-11-18 04:50 PM
正確是

26Fun如果係專業足球評述員牙
作者: YUEN_LOUIS    時間: 2015-11-18 05:19 PM

如果

最 ...
limited-too 發表於 2015-11-18 04:37 PM
我意思只係個鬼佬帶到要好似師奶買餸講價咁為一個爭議球潑婦罵街
作者: limited-too    時間: 2015-11-18 05:37 PM

連我個女老細都不知點解, 一返工就講如果不是門神拍番球波出來, 中國咪可以贏囉.
甚至搭車時好多人都討論, 如果門神不是拍番個波出來, 中國咪可以贏囉.
剛才午飯時, 同枱的那班地盤工人又話如果門神不是拍番個波出來, 中國咪可以贏囉
跟著回公司搭電梯時, 有班青年人又講如果門神不是拍番個波出來, 中國咪可以贏囉

OMG, 差不多今日聽了不下四次如果門神不是拍番個波出來, 中國咪可以贏囉, 想下想下,
點解o甘似689的語言藝術o既, 講一次, 沒有人有反應, 講多幾次, 難道真的發生了.
到最後講了如果.....那麼....超過幾十次, o甘個波應該是當入球了啦. 中國應該要投訴啦

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0