標題: 世界對6哥不公平系列之恐怖在職 [打印本頁]

作者: 66630    時間: 2015-12-30 04:28 PM     標題: 世界對6哥不公平系列之恐怖在職

e個世界真係咩都假,澈底睇到人性的黑暗面,尋日就無意中聽到好多唔應該聽嘅野,感覺好可怕,話說尋日濕9公司派新嘅員工守則,之後大佬就同幾個同事傾計,原來個大佬個職位唔係大佬,而且仲係做埋出年2月就唔做,之前仲大仁大義話咩如果6哥有心做倉就提拔我,原來一開始就有心呃6哥留底做奴隸;另外聽佢地講開原來濕9公司好仲e呃人,連埋6哥在內已有兩個受害者,話説一個月6哥辭職唔做,人事部條仆x比張紙條6哥簽,寫住我幾時離職,其他咩都冇寫,當時不以為然簽了,點知就中伏,原來佢地班仆x之後會係電腦再打多其他細節落去,所以話唔洗理之前份約,就算離職之前炒6哥都唔洗賠通知金,仆x佢仲話咩良心企業,根本就係黑公司,今次真係好深刻的職場恐怖經驗,感覺好似比人賣豬仔咁,好在6哥做埋聽日就走,唔係就真係比人收skin

圖片附件: image.jpeg (2015-12-30 04:28 PM, 231.3 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=2789106&k=1535902cd9b42607b838c5d0b87da55b&t=1726933198&sid=dOQulF

圖片附件: image.jpeg (2015-12-30 04:28 PM, 128.6 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=2789107&k=a749b4401d3b09bcab6bca604d7e9092&t=1726933198&sid=dOQulF

圖片附件: image.jpeg (2015-12-30 04:28 PM, 208.2 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=2789108&k=88d28b73da7e7800bcbaeacce73a0606&t=1726933198&sid=dOQulF

作者: 自拍男    時間: 2015-12-30 04:54 PM

邊間公司咁X無良,去勞工處告鳩柒佢
作者: 66630    時間: 2015-12-30 05:05 PM

邊間公司咁X無良,去勞工處告鳩柒佢
自拍男 發表於 2015-12-30 04:54 PM
6哥有時間都搵工 睇女 打j…好過la,除非佢唔出糧比6哥,如果唔係得鬼閒去告佢,唔想再同佢有任何瓜葛
作者: d228216    時間: 2015-12-30 07:14 PM

6哥有時間都搵工 睇女 打j…好過la,除非佢唔出糧比6哥,如果唔係得鬼閒去告佢,唔想再同佢有任何瓜葛
66630 發表於 2015-12-30 05:05 PM
人叫你薟就薟? 冇攞副本?
作者: 66630    時間: 2015-12-30 07:49 PM

人叫你薟就薟? 冇攞副本?
d228216 發表於 2015-12-30 07:14 PM
就係蠢左,估唔到咁大間公司都會用d咁下三流嘅方法仲有條仆x好識揀時間,係6哥最忙趕食飯嘅時間,叫我簽
作者: d228216    時間: 2015-12-30 08:04 PM

就係蠢左,估唔到咁大間公司都會用d咁下三流嘅方法仲有條仆x好識揀時間,係6哥最忙趕食飯嘅時間,叫我簽
66630 發表於 2015-12-30 07:49 PM
咁大個人冇理由唔知: 一急就出事 依個道理
作者: 66630    時間: 2015-12-30 08:15 PM

咁大個人冇理由唔知: 一急就出事 依個道理
d228216 發表於 2015-12-30 08:04 PM
你唔知6哥係腦殘[youtube]pmNi-LyaonI[/youtube]
作者: d228216    時間: 2015-12-30 08:57 PM

你唔知6哥係腦殘pmNi-LyaonI
66630 發表於 2015-12-30 08:15 PM
教你一樣野, 就係對方越急就越有景轟

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0