標題: 千雪bb唔上位去讀書,女人幾時都係學識最緊要 [打印本頁]

作者: 自拍男    時間: 2016-9-18 04:47 PM     標題: 千雪bb唔上位去讀書,女人幾時都係學識最緊要

「女神」同「BB」呢幾個字眼都非常被濫用,其實今時今日稍為有少許美貌已被稱為「女神BB」,好似大台幾位當紮小花旦,其中一位雄性殺手就係朱千雪!因位樣子甜美,加上演技不俗,正火速上位嘅千雪BB,最近就因為要去讀法律而暫時唔同大台續約,眼看上位在望,但竟然可以下得出呢個決定,其實真係需要好大勇氣,你諗下,幾多靚女諗住得到呢個力捧嘅機會,但佢竟然主動放棄。需知道讀完書之後都已經唔知咩世界,隨時已經有一大堆新人上位,觀眾又好善忘,所以呢個Risk唔係人人可以負擔到架。不過千雪BB亦都為我哋女性上咗一課,無論幾時都好,學識好重要,唔可為一時名利就放棄,更加唔好妄想有美貌就唔使智慧呀!

門當戶對
讀書為自己就一定啦,不過唔單止係充實腦袋,好大程度讀書可以修心養性,培養氣質,繼而他日搵到戶好人家。君不見最佳例子徐子淇,明明當年喺娛樂圈已有一定名氣,仍然放棄而去倫敦讀Master。其實好多大戶人家,娶老婆唔係齋講姿色,學歷修養一樣佔好多分。

謀生技能
係,做娛樂圈的確好易賺到錢,不過同時係一個汱弱留強、變化好大嘅地方,而且收入不穩,如果無學識無一樣個人謀生技能,有起事上嚟真係手停口停,所以必須讀書,令自己有咩事都可以回復職場工作。

休息暫停
唔單止藝人,其實任何工種都係,做到一定程度,其實都需要一個Break,可以去一個長旅行,或者讀書;唔單止可以令個人抽離一下,仲可從另一角度去睇自己嘅事業,話唔定有新睇法。所以好多人係暫停完之返嚟先再創第二個高峰架。

圖片附件: tumblr_inline_odmnesAY7E1tna4ac_1280.jpg (2016-9-18 04:47 PM, 203.6 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=2833874&k=a669906bcfd5b904cf684786f6c8723d&t=1727036901&sid=SXNDgB

作者: 自拍男    時間: 2016-9-18 04:54 PM

白痴徐子淇

最終咪又係釣金龜
作者: 自拍男    時間: 2016-9-18 05:03 PM

翁靜晶bb做律師
作者: 迦樓羅女王    時間: 2016-9-19 11:11 AM

我地既損失
作者: 港燦男    時間: 2016-9-19 11:24 AM

我地既損失
迦樓羅女王 發表於 2016-9-19 11:11 AM
元老條 J 既損失
作者: 迦樓羅女王    時間: 2016-9-19 11:42 AM

元老條 J 既損失
港燦男 發表於 2016-9-19 11:24 AM
千雪係我心靈女神 , 唔會好似你班淫蟲咁 !!!
作者: 港燦男    時間: 2016-9-19 12:33 PM

千雪係我心靈女神 , 唔會好似你班淫蟲咁 !!!
迦樓羅女王 發表於 2016-9-19 11:42 AM
有愛冇性 = 白姐姐、謝偉俊
作者: 迦樓羅女王    時間: 2016-9-20 08:56 AM

有愛冇性 = 白姐姐、謝偉俊
港燦男 發表於 2016-9-19 12:33 PM
你真係好重口味
作者: 港燦男    時間: 2016-9-20 09:59 AM

你真係好重口味
迦樓羅女王 發表於 2016-9-20 08:56 AM
元老介唔介意同自己條女有愛冇性
作者: 迦樓羅女王    時間: 2016-9-20 10:14 AM

元老介唔介意同自己條女有愛冇性
港燦男 發表於 2016-9-20 09:59 AM
咁又唔得
作者: 港燦男    時間: 2016-9-20 10:32 AM

咁又唔得
迦樓羅女王 發表於 2016-9-20 10:14 AM
同千雪bb有愛冇性
作者: 迦樓羅女王    時間: 2016-9-20 10:42 AM

同千雪bb有愛冇性
港燦男 發表於 2016-9-20 10:32 AM
同菜C有性無愛
作者: 港燦男    時間: 2016-9-20 11:23 AM

同菜C有性無愛
迦樓羅女王 發表於 2016-9-20 10:42 AM
同千嬅bb有性無愛
作者: happyyau    時間: 2016-9-23 03:59 AM

she is beautiful

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0