標題: 「扑嘢搵唔到房」游蕙禎論青年生存空間窄 [打印本頁]

作者: 浪子    時間: 2016-10-4 04:20 PM     標題: 「扑嘢搵唔到房」游蕙禎論青年生存空間窄

支持選靚女
昨日理工大學舉行論壇,立法會議員劉小麗、游蕙禎、譚文豪與鄭松泰受邀出席。有觀眾問及福利及移民政策相關問題,到游蕙禎回應時,她強調,要改善不能單靠一句口號,「我哋要用自己對手去做出嚟」,而年輕人在一個不斷被縮窄的生存空間,例如大專生畢業後就要償還Grant loan(學生資助計劃),負擔不起在外租住單位,「就算我哋要扑嘢(做愛),都搵唔到房去扑,呢個係好現實嘅問題」。

圖片附件: 1475563506_2ca6.jpg (2016-10-4 04:20 PM, 46.8 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=2835631&k=0b6be2f99fc0009d6cff3b67720e1081&t=1727018815&sid=v3u2z3

作者: impreza    時間: 2016-10-4 04:29 PM

我已準備好地方,歡迎BB隨時call我扑野
作者: 電騙男    時間: 2016-10-4 04:34 PM

港版三上悠亞

圖片附件: photo.jpg (2016-10-4 04:34 PM, 365.3 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=2835633&k=02785303652b233d48e64c44c4b5a5c4&t=1727018815&sid=v3u2z3

作者: 迦樓羅女王    時間: 2016-10-4 04:35 PM

BB , 我屋企有房喎
作者: 電騙男    時間: 2016-10-4 05:34 PM

BB , 我屋企有房喎
迦樓羅女王 發表於 2016-10-4 04:35 PM
屋企有炮房
作者: 迦樓羅女王    時間: 2016-10-4 05:52 PM

屋企有炮房
電騙男 發表於 2016-10-4 05:34 PM
咩有房,唔可以作軍事用途既咩?(>﹏<
作者: 胡生    時間: 2016-10-4 10:38 PM

我已準備好地方,歡迎BB隨時call我扑野
impreza 發表於 2016-10-4 04:29 PM
x2..游BB我地方好舒服..隨時call我扑野
作者: cheapcheapcheap    時間: 2016-10-4 11:08 PM

屌你老母梁天琦大陸仔霸哂香港?!
作者: cheapcheapcheap    時間: 2016-10-4 11:46 PM

一能樣,吋草不生咁娶埋D秀慧老婆, 黃狗慘D一生毒仔債, 永世老婆奴?!
作者: cheapcheapcheap    時間: 2016-10-4 11:49 PM

禿頭娶秀慧;!,秀慧嫁禿頭?!
作者: cheapcheapcheap    時間: 2016-10-5 12:01 AM

一年收一億都無交稅又點計先,係咪官商鄉黑先?!
作者: cheapcheapcheap    時間: 2016-10-5 12:08 AM

你唔敢屌,我第一個屌?!
作者: cheapcheapcheap    時間: 2016-10-5 12:17 AM

屯門青磚圍繞毒品村,一毫子稅都收唔返??
作者: cheapcheapcheap    時間: 2016-10-5 12:24 AM

稅局隻眼開隻眼閉, ?!
作者: cheapcheapcheap    時間: 2016-10-7 08:03 PM

踢走老屎忽, 做上議員,903號房,一扑夜扑,最燃不該,係老教主,老屎忽?!
作者: cheapcheapcheap    時間: 2016-10-7 08:17 PM

撐碌燃, 扑嘢無你份, 義德更加你份?!
作者: cheapcheapcheap    時間: 2016-10-7 08:44 PM

有德住義德道, 當然無地產霸權, 直頭係義莊生活?!
德道

要丙黃毓民無問題,但唔係丙佢住 義德道相信香港最憎熱普城嘅人,除咗何志光,當推係我黃世澤。只不過,好多人丙熱普城嘅手法,我都係唔多同意,最偏離事實嘅玩法,莫非質疑黃毓民點解住得起 義德道 。
作為一個評論人,要公正、公道、基於事實。成日話黃毓民住 義德道 有問題,實情係,黃毓民作為立法會議員,以佢份人工,佢只要唔係住 義德道 1號或3號,根本住得起有餘。

我係根據差餉物業估價署最新應課差餉租值資料去評估,政府評黃毓民住緊嘅 義德道 單位租值,月租係25000左右。以樓價計, 義德道 15號嘅樓價係 義德道 3號3分1,如果義德道 3號 呎租係80蚊計,以3分1嚟評估,黃毓民住果度租金最多五萬銀,同港島中半山啲豪宅相若,但佢人工成九萬三港紙一個月,咁講真,以佢嘅議員身份,租 義德道 唔應該係罪狀。
所以我請左膠,唔好再用 義德道 嚟打黃毓民,黃毓民只會喺度偷笑。
(查應課差餉租值係要磅水,唔該熱普城中人要轉載都要問過我同磅水,熱血時報咪詐詐諦諦摘錄就當唔駛俾錢,我覺得左膠柒,至寫呢篇嘢,但我對 熱普城 睇法無變。)
月捐模式:

作者: beckham    時間: 2016-10-7 10:09 PM

無腦

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0