標題: 前都市閒情主持「盧念國」病逝,享年50多歲 [打印本頁]

作者: 地溝男    時間: 2016-11-5 12:50 AM     標題: 前都市閒情主持「盧念國」病逝,享年50多歲

今日有報導指無綫前《都市閒情》主持盧念國(盧盧)昨凌晨病逝,享年50多歲。有傳媒致電前拍檔陳寶儀,親口確認死訊,佢話盧盧係天主教徒,相信喪禮會以天主教儀式進行,身後事會由盧盧細佬同好朋友安排。
陳寶儀就話盧盧係喺星期一(10月31日)晚上與友人食晚飯後出事。一班舊同事同朋友知道佢情況唔太樂觀,已經去醫院探望佢,但佢已經處於昏迷狀態,於是大家就喺佢耳邊安慰佢,為佢打氣。去到星期三,陳寶儀再收到余文詩嘅message,當時已經話情況唔係好好,佢嘅屋企人已經陪伴盧盧身邊。到星期四起身,已經收到盧盧離世嘅消息。
陳寶儀表示好唔開心,因為盧盧除咗同佢好好感情之外,佢仲係佢個女嘅補習老師,仲讚佢雖然好嚴好惡,但係教到佢個女好好。
盧盧, 一路走好。

圖片附件: tumblr_inline_og3zzyZ4Mb1u03abq_540.png.cf.jpg (2016-11-5 12:50 AM, 75 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=2840362&k=035587813553e87ada3566d18cae6a32&t=1727007981&sid=zv44vh

作者: 地溝男    時間: 2016-11-5 12:51 AM

生死有命系列
作者: Grandfather    時間: 2016-11-5 01:27 AM

完全無印象
作者: sarmsan    時間: 2016-11-5 01:28 AM

唔知出咩事 rip
作者: 地溝男    時間: 2016-11-5 01:30 AM

完全無印象
Grandfather 發表於 2016-11-5 01:27 AM
應該係80, 90年代
作者: 地溝男    時間: 2016-11-5 01:31 AM

唔知出咩事 rip
sarmsan 發表於 2016-11-5 01:28 AM
生命無常系列

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0