標題: 巴塞首回合作客又落後三球,元老點睇? [打印本頁]

作者: 自拍男    時間: 2017-4-15 01:28 AM     標題: 巴塞首回合作客又落後三球,元老點睇?

巴塞隆拿昨日在歐聯8強首回合作客祖雲達斯,被對方前鋒保羅戴巴拿梅開二度,最後以0:3敗走。次回合要在主場反勝晉級,惟有盼望上圈對巴黎聖日耳門的奇蹟再現。
開賽僅7分鐘,主隊祖雲達斯先開紀錄,哥倫比亞國腳古達度右邊底線傳予保羅戴巴拿,後者轉身左腳妙射入網,領先1:0。20分鐘,美斯一記直線傳送劏穿對手防線,但恩尼斯達射門被門將保方神勇撲出。
祖雲達斯力保不失,僅一分鐘後,保羅戴巴拿接應文迪蘇傑左路傳中,禁區邊撞射成2:0。昨仗以主隊的氣勢較盛,然而落後兩球的巴塞也不乏反擊機會,美斯和蘇亞雷斯其後一次美妙配合由美斯射入,但因蘇亞雷斯越位在先,入球無效。
下半場甫開賽,美斯很快就找到機會,但門前受壓下射斜。希古恩之後先後得益於巴塞防線的盯人出錯,只是射門皆無功而回;不過,巴塞脆弱的防守始終要多失,被祖雲達斯的中堅基亞連尼在55分鐘接應角球頂成3:0。
最終祖雲達斯以3:0大勝,先拔頭籌,晉級四強機會高唱入雲。
作者: ThomasKoon    時間: 2017-4-15 01:41 AM

我唔撚信瓜菜真係又可以死唔去……
作者: 自拍男    時間: 2017-4-15 12:00 PM

ThomasKoon 發表於 2017-4-15 01:41 AM
不死身
作者: selena127    時間: 2017-4-15 01:28 PM

假波
作者: 自拍男    時間: 2017-4-15 01:32 PM

假波
selena127 發表於 2017-4-15 01:28 PM
膠波
作者: 殺破狼    時間: 2017-4-16 12:06 PM

假波
selena127 發表於 2017-4-15 01:28 PM
假波vs假波
作者: d228216    時間: 2017-4-16 09:40 PM

ThomasKoon 發表於 2017-4-15 01:41 AM
佢地打開11個, 要幾多有幾多
作者: 自拍男    時間: 2017-4-16 09:54 PM

佢地打開11個, 要幾多有幾多
d228216 發表於 2017-4-16 09:40 PM
阿爺要幾多有幾多
作者: sarmsan    時間: 2017-4-24 12:53 PM

元老肯定唔睇
作者: 港燦男    時間: 2017-4-24 03:03 PM

元老肯定唔睇
sarmsan 發表於 2017-4-24 12:53 PM
元老睇真 ‧ 波

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0