標題: 阿Bob爆料初入行做DJ被陳姓藝人無禮對待,元老猜係邊個? [打印本頁]

作者: 港燦男    時間: 2017-11-3 02:41 PM     標題: 阿Bob爆料初入行做DJ被陳姓藝人無禮對待,元老猜係邊個?

邊個咁X串

好多藝人表面雖然好風光,但係絕大部份都經過未紅嘅時候,而佢哋當時嘅辛酸又有幾多人知道呢?
就好似而家喺演藝圈都撈得唔錯嘅Bob林盛斌,雖然唔係靚仔,不過憑著搞笑有喜感嘅樣貌,口齒伶俐又轉數快,被雜誌爆佢每年吸金1700萬,被稱「吸金奇兵」。
不過佢日前喺荃灣一間中學同學生分享初入行做電台嘅經歷,就講到原來佢開咪之前其實做電台廣告sales,經常被人睇唔起,仲叫佢「阿豬阿狗」。
之後轉去做電台PA嘅時候,亦同樣得唔到人尊重。Bob就話喺2003年嘅時候,試過搵歌手錄節日嘅祝賀說話,其中有位歌手睇完對白嘅稿之後, 竟然將張紙掉喺地上,之後調頭走咗。
Bob相信呢位歌手應該唔會記得呢件事,但係當時佢就有種不被尊重嘅感覺。由當時起佢就決定要振作繼續工作,仲同自己講要努力做嘢做好自己,希望有一日會得到尊重。

呢個咁有意義嘅故事,除咗話俾各位聽無論遇到咩挫折都唔應該放棄,繼續努力,總有一日會得到人哋尊重之外,最引人入勝嘅當然就係呢位咁無禮貌嘅男歌手係邊個呢?
Bob俾嘅貼士:

1. 靚仔
2. 愛hip hop打扮
3.  講過退出娛樂圈,不過之後出返嚟
4.  姓陳
咁究竟呢位歌手係邊個呢?2003年嘅時候,咁大脾氣應該都仲係後生仔;可以發咁大脾氣而又繼續喺娛樂圈打滾,咁應該都幾紅,究竟係邊個?大家自己估下啦!
作者: 港燦男    時間: 2017-11-3 02:42 PM

陳奕X
作者: 港燦男    時間: 2017-11-3 02:43 PM

陳冠A
作者: 港燦男    時間: 2017-11-3 02:44 PM

乃閪希
作者: 港燦男    時間: 2017-11-3 02:45 PM

乃黑鮑
作者: 迦樓羅女王    時間: 2017-11-3 02:59 PM

佢咁講,都同響無唔同拉(>﹏<)
作者: 港燦男    時間: 2017-11-3 03:05 PM

佢咁講,都同響無唔同拉(>﹏
迦樓羅女王 發表於 2017-11-3 02:59 PM
乃西王
作者: chicken    時間: 2017-11-4 09:07 AM

女優寫真攝影大師
作者: 地溝男    時間: 2017-11-4 01:19 PM

女優寫真攝影大師
chicken 發表於 2017-11-4 09:07 AM
AV痴漢攝影大師
作者: t6t    時間: 2017-11-8 08:54 PM

edison咁X串
作者: 地溝男    時間: 2017-11-8 09:41 PM

edison咁X串
t6t 發表於 2017-11-8 08:54 PM
一向串

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0