標題: ericliu 有冇炒股? [打印本頁]

作者: 電騙男    時間: 2018-1-30 11:09 AM     標題: ericliu 有冇炒股?

炒股好過返工

踏入2018年港股升唔停,大家兼顧返工及炒股之餘,有無時間計下自己賺幾多?有師兄日前就在「香討」報喜,自爆一月未過就勁賺130萬元。聽到這個數你又毋須太悲憤及葡萄,因為如果計百分比,你同我都可能跑贏佢。
在討論區講呢啲,必定有網友撲出來指樓主係吹水。所以樓主都火速披露其炒股組合,最重貨首推企鵝仔700,樓主原來揸足萬一股,並同時持有50萬股中國平安牛證。樓主又透露之前賣清兩隻企鵝仔牛證,因為玩牛證唔敢揸太耐。
單計騰訊,樓主持股市值已逾520萬元,於是有人問用幾多本先賺到130萬元,樓主透露原來他斥資460萬元入市,如果計賺錢百分比,回報率約三成。
今個月匯控、港交所、騰訊升完又升,相信唔少獨買這三大藍籌牛證的進攻型散戶,回報率都可以跑贏這名師兄。樓主成功勁賺百三萬,講到尾都係入市資本強勁,所以投資市場從來都是強者越強的遊戲。不過值得欣賞樓主係自學炒股,據他透露2014年前專注創業,後來無意中望到一幅企鵝仔走勢圖,激發他一定要鑽研股票賺錢。

圖片附件: 2bda5242dbe6e56265f54239168307dd.jpg (2018-1-30 11:09 AM, 91.8 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=2894673&k=60059bf88a93f98d08582aea7be1d01f&t=1726932216&sid=YCF81P

作者: Thomp    時間: 2018-1-30 01:18 PM

賺130萬元仲上香討把能呀!

去酒池肉林啦!

吹得就吹,講講講!

作者: ericliu    時間: 2018-1-30 01:31 PM

冇本點抄
作者: 電騙男    時間: 2018-1-30 02:21 PM

賺130萬元仲上香討把能呀!

去酒池肉林啦!
吹得就吹,講講講!
Thomp 發表於 2018-1-30 01:18 PM
莞式酒池肉林
作者: 電騙男    時間: 2018-1-30 02:24 PM

冇本點抄
ericliu 發表於 2018-1-30 01:31 PM
抄條毛
作者: dai_c    時間: 2018-1-31 05:09 AM

依家呢啲咁既市仲有得炒  , 接火棒就有份
作者: 自拍男    時間: 2018-1-31 04:05 PM

依家呢啲咁既市仲有得炒  , 接火棒就有份
dai_c 發表於 2018-1-31 05:09 AM
火燒連環船

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0