標題: 港女紋身被串鳩壞人,Thomp 有乜睇法? [打印本頁]

作者: 電騙男    時間: 2018-3-9 09:24 AM     標題: 港女紋身被串鳩壞人,Thomp 有乜睇法?

變態

單憑外表就能判斷人心好與壞?近日有網民於社交群組張貼其紋身照,更叫其他網友一同「曬一曬紋身」,揚言「唔鐘(鍾)意嘅咪睇咪留言」。看似「激動」的背後,原來全因陌生人的一句話!
該名女網友於社交群組「巴打絲打 Facebook Club」發貼,呼籲大家齊齊「曬紋身」,她更身先士卒,分享一張紋身照,從相片所見,其左手臂上紋有日本武士的圖案。她大膽直言︰「唔鐘(鍾)意嘅咪睇」。
貼文隨即得到不少網民回應,並分享自己的紋身照片,有人紋了大廈火災及自由女神像掩面的圖案;亦有人紋了貓公仔,每個紋身背後相信也有其故事。
該女網民其後表示,曾因身上的紋身而被標籤成「壞人」。她指有日和家人飲茶時,鄰座食客不斷對她評頭品足︰「個女仔有紋身,唔方(慌)系(係)好人」。她聞言憤而發貼,為的只是希望大家明白,「有紋身唔一定系(係)壞人,但系(係)冇紋身都唔一定系(係)好人」,期望大家不要再以有色眼鏡來看待紋身。
不少網民認同發貼者的想法,認為單憑外表評價一個人是膚淺:「由佢地(哋)想點講就點講,又唔係紋落佢道(度)」、「表面都睇唔出邊個係好人定壞人」,又笑言「著(着)西裝打呔一定係好人嚟啦」。

圖片附件: 22d9e5bb0ff77bf1173184fe5d32ba5e.jpg (2018-3-9 09:24 AM, 59.9 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=2898461&k=2750823dddaa63a28097ecb218c5515a&t=1726940998&sid=zXPx1F

作者: 電騙男    時間: 2018-3-9 09:25 AM

紋身、食煙、帶耳環,唔方係好人
作者: 電騙男    時間: 2018-3-9 09:27 AM

世風日下,全部拉去打靶就最好
作者: 電騙男    時間: 2018-3-9 09:27 AM

好人好姐仲乜要走去紋身
作者: 電騙男    時間: 2018-3-9 09:28 AM

自食惡果,抵撚死
作者: Thomp    時間: 2018-3-9 10:59 AM

食飽飯等屎屙!
作者: 電騙男    時間: 2018-3-9 11:07 AM

食飽飯等屎屙!
Thomp 發表於 2018-3-9 10:59 AM
身體髮膚受之父母不敢毀傷孝之始也
作者: 電騙男    時間: 2018-3-9 11:09 AM

食飽飯等屎屙!
Thomp 發表於 2018-3-9 10:59 AM
寫字樓公司老板請人見到紋身都驚

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0