標題: 阿BOB入行15年忽然感觸落淚,yahoo33 有乜感受? [打印本頁]

作者: 自拍男    時間: 2018-4-1 05:25 PM     標題: 阿BOB入行15年忽然感觸落淚,yahoo33 有乜感受?

近年無論睇電視、聽電台、睇廣告、甚至去婚禮同公司周年晚宴,都成日見到BOB林盛斌嘅身影,真正做到「這裡有你那裡有你……」真係緊有一個BOB喺左近。好多人佩服佢轉數夠快、襟撈、做到面面俱圓,但唔少網友對佢有無限批評甚至人身攻擊時,BOB一樣坦然面對,有時間嘅仲逐個留言回覆。呢日佢忽然寫下長文:「不經不覺,今日,係我入行15年。」
BOB近年嘅工作量可以用相當嚇人嚟形容,齋睇佢Facebook分享,真係一日有72小時都唔夠用。喺觀眾面前永遠以開心果形象示人嘅BOB呢日忽然感觸起嚟,原來03年4月1日,正正係佢入行嘅日子,剛好來到第15個年頭:「回想自己過去咁多年,無論係電台、電視台、電影到出面撈嘢,做主持、做司儀為咗有效果、為搞氣氛,通常會去玩吓人、笑吓人、寸吓人,搗吓蛋,拍劇拍戲做d角色唔係仆街,就係冚X剷,又成日扮鬼扮馬、核核突突、肉肉酸酸咁,自己又冇樣冇款冇才華,淨係聲大大冇貨賣,講真,真係未必個個都會接受同鍾意。」
就咁上網搜尋「BOB林盛斌」,大家不難發現唔少批評聲音,夾雜粗口之餘仲鬧晒佢全家,呢啲留言其實BOB都一一睇到,有時仲會逐個回覆:「有時都會心諗:嘩,咩事咁大仇口呀?好彩嘅係亦有好多人喺唔同嘅平台留言支持,好多喺街度見到會同我友善打招呼合照……寫到呢度突然有少少眼濕濕..... 其實,真係好幸運,好感恩有你哋,衷心,感謝曾經為我打過氣嘅每一位,亦感謝曾經打擊過我嘅,因為你哋,亦令我好好反思自己,繼續推動自己。我知道冇可能取悦所有人,我只好盡力去做好自己。」

圖片附件: 4d69a730dd3709379769d96cc5eba9ca.jpg (2018-4-1 05:25 PM, 55.6 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=2900510&k=d0ed3ee2a7cd6b17ed63b3091ff9e035&t=1726927639&sid=hhsv5U

作者: 自拍男    時間: 2018-4-1 05:26 PM

秃頭
作者: 自拍男    時間: 2018-4-1 05:26 PM

賺到豬籠入水,仲想點     
作者: 自拍男    時間: 2018-4-1 05:27 PM

幾間舖收租,仲想點
作者: 自拍男    時間: 2018-4-1 05:28 PM

有錢買唔到頭髮
作者: yahoo33    時間: 2018-4-1 05:43 PM

態度差又串
作者: 迦樓羅女王    時間: 2018-4-1 05:46 PM

態度又串
yahoo33 發表於 2018-4-1 05:43 PM
同意 ... 你做得出串串貢既形象 , 呢D野就要受
又串串貢 , 又年入千萬 , 仲想賺眼淚???
會唔會貪心左少少???
作者: 自拍男    時間: 2018-4-1 05:51 PM

態度差又串
yahoo33 發表於 2018-4-1 05:43 PM
越串越甩毛
作者: 自拍男    時間: 2018-4-1 05:52 PM

會唔會貪心左少少???
迦樓羅女王 發表於 2018-4-1 05:46 PM
元老係公司串串貢
作者: yahoo33    時間: 2018-4-1 05:54 PM

會唔會貪心左少少???
迦樓羅女王 發表於 2018-4-1 05:46 PM
係 自己搵唔少 好心態度好少少 相反紅左更串 你睇佢飲酒後爆粗就知佢咩人
作者: 自拍男    時間: 2018-4-1 05:58 PM

係 自己搵唔少 好心態度好少少 相反紅左更串 你睇佢飲酒後爆粗就知佢咩人
yahoo33 發表於 2018-4-1 05:54 PM
借醉吊人

圖片附件: bkn-20151010040351859-1010_00862_001_01p.jpg (2018-4-1 05:58 PM, 171.4 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=2900511&k=01650e6a77192870e95fb457b5abecaf&t=1726927639&sid=hhsv5U

作者: 自拍男    時間: 2018-4-1 05:59 PM

借醉吊小春    

圖片附件: 1444325369_2a06.JPG (2018-4-1 05:59 PM, 98 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=2900512&k=417baf307b5e4bf267f061e957056632&t=1726927639&sid=hhsv5U

作者: yahoo33    時間: 2018-4-1 06:07 PM

借醉吊小春    
自拍男 發表於 2018-4-1 05:59 PM
唔好吊錯應采兒就得
作者: 自拍男    時間: 2018-4-1 06:12 PM

唔好吊錯應采兒就得
yahoo33 發表於 2018-4-1 06:07 PM
吊錯最好
作者: 迦樓羅女王    時間: 2018-4-1 06:13 PM

我真心覺得串串貢  飲酒後爆粗呢D無問題 , 但你要咁隨情 ,
就唔好唸住屈埋人眼淚羅 ...

就好似睇恐怖片 , 我投靠唔浪漫 , 咁就係我問題 ...
但如果係個導演話 : "我咁用心拍 , 你地睇完竟然話唔浪漫???"
我只會 : !@#$%^&*
作者: 自拍男    時間: 2018-4-1 06:17 PM

我真心覺得串串貢  飲酒後爆粗呢D無問題 , 但你要咁隨情 ,

但如果係個導演話 : "我咁用心拍 , 你地睇完竟然話唔浪漫???"
我只會 : ! ...
迦樓羅女王 發表於 2018-4-1 06:13 PM
睇Now成人台,投訢太鹹
作者: yahoo33    時間: 2018-4-1 06:22 PM

我只會 : ! ...
迦樓羅女王 發表於 2018-4-1 06:13 PM
大把人15年都紅唔起 唔知佢流咩眼淚駁同情
作者: 迦樓羅女王    時間: 2018-4-1 06:29 PM

yahoo33 發表於 2018-4-1 06:22 PM
講真 , 佢原本做 "香蕉俱樂部" , E+可以咁發 , 本身就應該感恩拉 !!!

就好MAYANN咁 , 我E+話J佢都有人話 : "下 , 佢點J得起???"
咁MAYANN有無出來又喊又西???
作者: 自拍男    時間: 2018-4-1 06:58 PM

yahoo33 發表於 2018-4-1 06:22 PM
蘇錦樑式鱷魚淚
作者: 胡生    時間: 2018-4-1 09:53 PM

借醉吊小春    
自拍男 發表於 2018-4-1 05:59 PM
阿BOB食屎...扮哂野博同情

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0