標題: 坐飛機大媽腳放椅背,Grandfather 有乜體會? [打印本頁]

作者: DQ男    時間: 2018-4-10 10:32 PM     標題: 坐飛機大媽腳放椅背,Grandfather 有乜體會?

操你老母個死支那狗西

【星島日報報道】飛機機艙空間狹窄,即使是微小動作,亦可能對其他乘客造成影響。有港人由泰國乘搭飛機回港,見到一名操國語的大媽將腳放上椅背上,乘客投訴後大媽被機艙人員警告,其後她又問機艙人員借被,竟張被包住雙腳,繼續將腳放於椅背上,稱「腳趾公受傷,如果放隻腳落嚟會流血不止」,引起網民討論。港人乘客於Facebook專頁「巴打絲打」上載圖片,指見到一名操國語大媽將腳放上椅背上,旁邊的兒子未有理會,「已經有乘客開始反映意見感到有臭味,機艙人員亦馬上對國語大媽作出警告, 然後大媽問工作人員攞咗張被,我以為佢會放返隻腳落嚟, 原來係佢隻腳好凍,要攞將被包住隻腳,而大媽聲稱腳趾公受傷,如果放隻腳落嚟會流血不止」。乘客續指,空姐當時只有不停在機廂內噴空氣清新劑, 寄艙內所有乘客只好默默接受,沒有作出激進行為,「到咗放飯時間真係頂唔順,我再一次向機上職員提出意見,佢咁嘅行為我真係食唔到飯,空姐又再三同佢提出放低隻腳嘅要求,但當然又係唔成功啦」,圖片所見,大媽於食飯時間將腳放下來。他稱,下機後有外國乘客忍不住罵兩母子,「你真係有需要全飛機去容忍你兩母子嘅自私行為?」網民見到都感到嘔心,「唔理你係乜野人,總言之放隻臭腳係我個頭嘅位置就一定唔得」、「有野食佢又識放返落嚟」、「 自私到極點,只顧自己,討厭」。

圖片附件: ed79c1e0-3c75-11e8-b5ec-bd243469f5be__2018041009535448885.jpg (2018-4-10 10:32 PM, 128.8 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=2901538&k=61e11c919c714e5310040cf15a055c23&t=1726926348&sid=0VfI90

作者: DQ男    時間: 2018-4-10 10:33 PM

支那五毛狗西真係影衰全世界
作者: DQ男    時間: 2018-4-10 10:38 PM

食飯又識放番隻臭腳落黎    
作者: DQ男    時間: 2018-4-10 10:40 PM

個椅背要用漒水洗
作者: Grandfather    時間: 2018-4-11 01:09 AM

要劃分界缐
作者: 電騙男    時間: 2018-4-11 08:57 AM

要劃分界缐
Grandfather 發表於 2018-4-11 01:09 AM
楚河漢界
作者: dai_c    時間: 2018-4-11 03:39 PM

囉個叉一野叉爆佢隻腳
作者: 電騙男    時間: 2018-4-11 04:05 PM

囉個叉一野叉爆佢隻腳
dai_c 發表於 2018-4-11 03:39 PM
打開機門,掟佢出去    

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0