標題: 大家記唔得 "翠如BB股" ??? [打印本頁]

作者: 迦樓羅女王    時間: 2018-5-22 04:40 PM     標題: 大家記唔得 "翠如BB股" ???

https://hk.finance.appledaily.com/finance/realtime/article/20180521/58221471
【謎網股】聯旺創辦人辭任執董 跟隨「翠如爸爸」步伐

謎網股之聯旺(8217)宣佈,公司創辦人黃智果辭任執行董事一職,胡遠輝則辭任公司秘書一職,兩職位由現任執行董事蘇國雄接任。

今年4月,藝人黃翠如父親黃永華辭任行政總裁一職,黃智果女婿趙智宏辭任執董一職,短時間內已有3名執董跳船。

聯旺為獨立股評人David Webb提出的50隻謎網股之一,股價最高峰曾於去年初上過26元,並於去年6月底起急轉直下,由11元直插至少於1元,現時僅0.218元,較上市價0.26元低水16%,較歷史高位累跌99%。

同時,黃永華亦密密減持,由上市時的71.88%降至現時的26.2%,合共15次減持,套現逾2.75億元。
作者: 自由神    時間: 2018-5-22 09:25 PM

正衰股
作者: DQ男    時間: 2018-5-22 09:36 PM

正衰股
自由神 發表於 2018-5-22 09:25 PM
正衰公
作者: ThomasKoon    時間: 2018-5-23 06:01 PM

我嘅脆魚
作者: 迦樓羅女王    時間: 2018-5-24 08:53 AM

我嘅脆魚
ThomasKoon 發表於 2018-5-23 06:01 PM
呃左股民咁多錢 , 你仲鐘意佢???
作者: bobo21    時間: 2018-5-24 12:33 PM

細價股, 潛埋水
作者: 胡生    時間: 2018-5-24 01:47 PM

細價股, 潛埋水
bobo21 發表於 2018-5-24 12:33 PM
己為有翠如BB pat 睇
作者: bobo21    時間: 2018-5-24 01:48 PM

己為有翠如BB pat 睇
胡生 發表於 2018-5-24 01:47 PM
翠如BB 個pat嘟無肉, 無野睇啦, 算把咯
作者: ThomasKoon    時間: 2018-5-25 05:20 AM

呃左股民咁多錢 , 你仲鐘意佢???
迦樓羅女王 發表於 2018-5-24 08:53 AM
我自己都冇買股票

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0