標題: 曾志偉「港姐西貢論」被無線封殺,元老點評? [打印本頁]

作者: 港燦男    時間: 2018-8-20 09:18 AM     標題: 曾志偉「港姐西貢論」被無線封殺,元老點評?

查看相片

星島日報相片
更多

【星島日報報道】早前有報道指曾志偉因「港姐西貢論」被無 封殺。前晚志偉為到活動擔任嘉賓並首度回應,更主動建議記者直入主題。志偉借力打力,令到整個訪問都笑聲不斷。他笑說:「TVB又唔係真係無得做 ,2035年啦,等佢換晒 人先!」文:駱震寧 圖:張家宜
前晚曾志偉現身「香港人撐香港品牌」3周年活動擔任嘉賓。無 娛樂新聞台亦有派出採訪隊伍到場,而主播王鎮泉沒有問及有關被封殺一事。
問到志偉何以曬得一身古銅膚色?志偉笑說:「入正題啦!唔好講埋 無謂 喇!(真係想知你做乜咁黑。)周圍搵 做囉,畀人封殺,唔使搵 做咩!世界難撈,唔係想做就有得做。」問到可有求證是否被封殺?他笑說:「我信報道 ,唔知啊,不過(TVB)就係無搵我。」提到ViuTV及亞視搶 邀請他幫手,志偉笑說:「報道 !我仲係求緊職。」
去澳門總好過西貢
提到不少市民留言支持他繼續擔任港姐司儀,志偉笑說:「唔係想做就做,不過係想做好 節目觀眾睇。(叻哥話你阻住晒啊!)所以咪畀佢做囉。我出於好意,今年真係諗過返去做,不過可能Format唔同 ,所以無搵我。(即係從來無搵你?)係,都無叫我去澳門影相。(都戥港姐開心可以衝出香港去澳門?)梗係,好過去西貢啊!」
何麗全電話打唔通
問到志偉認為是亮相ViuTV還是因「西貢論」被無 封殺?
志偉笑說:「累積!禍從口出。」提到亞視有意邀請他參與亞姐,他笑說:「睇 啦!我真係有打畀何麗全,都打唔通,想問候佢同恭喜佢。佢咁多兼職,要關照 。」提到ViuTV有類似選美節目《廣告女皇》,他笑說:「港姐都唔做,做呢 會畀人笑。其實節目邊度做都OK,最緊要係好節目。TVB又唔係真係無得做 ,2035年啦,等佢換晒 人先。」
劉倩婷畀驚喜老公
另外,談到香港品牌,劉倩婷就認為香港小姐跟慧妍雅集正正是有名氣的香港品牌。劉倩婷透露暑假都是忙於湊女,而囡囡就剛剛加入學前班,她就逼丈夫李丞責請假陪囡囡開學。她笑說:「畀 兩條尿片佢、叫佢試 湊女。囡囡都好黐爹 ,會樹熊抱抱爹 。」
談到暑假可會出外旅行,劉倩婷說:「都唔會出去,或者籌備 老公 生日驚喜。都係一齊出海,因為我同囡囡都鍾意游水,佢就歎住紅酒用望遠鏡睇住我 ,好似救生員咁,不過有咩事就叫人。」

作者: 港燦男    時間: 2018-8-20 09:19 AM

個個都係賣西
作者: 迦樓羅女王    時間: 2018-8-20 10:45 AM

查看相 ...
港燦男 發表於 2018-8-20 09:18 AM
因果調轉左 ...
作者: 港燦男    時間: 2018-8-20 11:12 AM

因果調轉左 ...
迦樓羅女王 發表於 2018-8-20 10:45 AM
講真話都被封殺

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0