標題: sammi 終於回應,元老點評? [打印本頁]

作者: 電騙男    時間: 2019-4-18 06:14 PM     標題: sammi 終於回應,元老點評?

「安心偷食」爆出兩日,男主角許志安喺即日晚上7時開記者招待會。到噚日,女主角黃心穎終於喺自己社交網站公開道歉。而無辜受害嘅馬國明,都同日已經接受記者訪問表示自己已經冇再嬲並仍然維護心穎。
另一受傷害得最深就係男主角許志安嘅太太鄭秀文(Sammi)。據傳佢一知道事件後一直默不作聲,更指佢不吃丶不休丶不眠又不見天日。Sammi嘅情況實在叫人擔心。但事件發生至今日,Sammi終於喺大約下午4點半於自己個人社交網站就事件發生後首度回應。
查看相片

相中所見,Sammi發佈一張照片並所引用聖經經文英文版,(譯:哥林多前書13章7節:「凡事包容,凡事相信,凡事盼望,凡事忍耐。」)更用文字引述;
查看相片

「這次 ,是我們婚姻filter_199同重要的一課。這段期間, 我們共同經歷情緒起伏, 我們也就事件詳談很久很深 . 這是夫妻二人之間的一課, 也是往後婚姻路上學習到的一課. 我們在婚姻中走進更深處, 婚姻當中除了彼此給予的幸福溫暖, 當中也深深包含了彼此的錯誤和彼此的原諒.人誰無過是老生常談,但事實確是如此啊。在這次中, 重要的, 是更進一步身歷婚姻其中真諦. 幸福不只是一埸埸順利美滿,當中也有試煉, 也一起去經歷高低狀況,讓夫妻之間的感情厚度帶領著前行, 更要彼此走進對方的內心, 一起正視各自的軟弱, 不放棄自己, 不放棄對方,互相糾正, 互相提點, 在婚姻歴煉中, 我深信經歷和教訓一定會幫助重回正軌, 生命更會更生. 這期間在我們彼此都最難捱的時刻, 握著手一起祈禱, 對我們的幫助極大. 今天, 肩上的重擔彷彿輕了很多. 只願一切快平息, 回歸平靜. 最後摯誠請求各大傳媒不要再等候和追訪我年紀老邁行動不便的父母. 沒有更多想表達了,今天以後,就只向前看, 在時間的見證中,繼續一步步前行.。」
查看相片

可以睇得出Sammi已經表明立場選擇原諒安仔,佢覺得每個人都會做錯事,今次嘅錯事只係上咗一個婚姻寶貴嘅一課,縱使難捱,但佢仍然相信雨過後有彩虹!而Sammi亦因為一直有信仰嘅關係,所以佢希望安仔可以透過經歷及教訓去幫助重回正軌,更表示今次「安心偷食」令佢對呢一段婚姻仍然充滿希望!
作者: 電騙男    時間: 2019-4-18 06:14 PM

不吃丶不休丶不眠又不見天日
作者: 電騙男    時間: 2019-4-18 06:16 PM

更加消瘦
作者: ericliu    時間: 2019-4-18 06:18 PM

HCO, WSW係唔啱,但最錯一定係司機、Apple
作者: 電騙男    時間: 2019-4-18 06:25 PM

HCO, WSW係唔啱,但最錯一定係司機、Apple
ericliu 發表於 2019-4-18 06:18 PM
最錯一定係陳冠、阿嬌、奇拿、電腦佬
作者: ThomasKoon    時間: 2019-4-18 06:27 PM

電騙男 發表於 2019-4-18 06:25 PM
講真喎,我又唔覺阿嬌有咩錯....
作者: kenlabs    時間: 2019-4-18 06:29 PM

電騙男 發表於 2019-4-18 06:25 PM
最啱係元華嘅大佬
作者: ericliu    時間: 2019-4-18 06:35 PM

講真喎,我又唔覺阿嬌有咩錯....
ThomasKoon 發表於 2019-4-18 06:27 PM
從來都唔覺得佢錯
作者: 迦樓羅女王    時間: 2019-4-18 07:35 PM

妖 ... 好心你地班X街唔好迫人離婚拉 !!!人地婆唔想 , 你地迫人離真係好無陰公 ...
作者: ThomasKoon    時間: 2019-4-18 07:42 PM

從來都唔覺得佢錯
ericliu 發表於 2019-4-18 06:35 PM
但好多人覺得佢有錯...
作者: yahoo33    時間: 2019-4-18 08:05 PM

講係咁講 真分手假原諒

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0