標題: 孫楊奪冠後大叫You Are Loser,元老點評? [打印本頁]

作者: 電騙男    時間: 2019-7-29 02:26 PM     標題: 孫楊奪冠後大叫You Are Loser,元老點評?

柒出國際        

▲ EsquireHK.com
更多

孫楊在世錦賽奪得200米自由式金牌,但獲得銅牌的英國泳手Duncan Scott拒絕與他同台頒獎,在奏國歌時Scott也沒有站上頒獎台,而領獎之後孫楊向Scott大叫:「You’re a loser, I am a winner.」到底甚麼是運動員最重要的特質?是一塊獎牌,還是一個運動員精神呢?

更多

其實中國泳手孫楊一直都受很多的泳手所杯葛,因為2014年曾因為違反用藥條例遭到禁賽3個月,而在上年9月更加拒絕了飛行藥檢,更加懷疑叫保鑣打破血液樣本,而總會卻押後聆訊至9月,令孫楊仍然有資格參加今屆世錦賽。

更多

但Scott並不是第一個拒絕同台的泳手,在400米自由泳中,銀牌澳洲選手Mack Horton已經拒絕同台,在之Scott響應了他的行為,在200米自由泳頒獎做出同樣的事,但孫楊並沒有展出贏家的風度,更加說:「You’re a loser, I am a winner.」

作者: 電騙男    時間: 2019-7-29 02:27 PM

禁藥大王
作者: 電騙男    時間: 2019-7-29 02:27 PM

日日食禁藥,我都可以贏
作者: 電騙男    時間: 2019-7-29 02:31 PM

上屆奧運輸到扑街,扮晒死狗
作者: kenand5    時間: 2019-7-29 02:31 PM

thx for sharing
作者: Thomp    時間: 2019-7-29 04:10 PM

聽得 bigband 多,聽到柒下柒下!
作者: ericliu    時間: 2019-7-29 05:25 PM

背後好似係有個故仔,好似之前對手唔知講咗啲咩(類似說話辱華)。所以先會針對某一位選手講。而且有人認為運動員係要有火。就好似拳擊選手咁。不過我唔係呢類型嘅人。
作者: 迦樓羅女王    時間: 2019-7-29 06:56 PM

柒出國際        

https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/uvmETnuEAnFMfD8ewkqRCg--~A/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjtzbT0xO3c9ODAw/https://media.zenfs.com/zh-hant/esquire.hk/6e32d417abca486df06d9d ...
電騙男 發表於 2019-7-29 02:26 PM
兩個幼稚怪係度鬥幼稚 ...
作者: 講獨男    時間: 2019-7-29 10:34 PM

背後好似係有個故仔,好似之前對手唔知講咗啲咩(類似說話辱華)。所以先會針對某一位選手講。而且有人認為運動員係要有火。就好似拳擊選手咁。不過我唔係呢類型嘅人。 ...
ericliu 發表於 2019-7-29 05:25 PM
我都唔係呢類型嘅人
作者: 迦樓羅女王    時間: 2019-8-5 03:23 AM

背後好似係有個故仔,好似之前對手唔知講咗啲咩(類似說話辱華)。所以先會針對某一位選手講。而且有人認為運動員係要有火。就好似拳擊選手咁。不過我唔係呢類型嘅人。 ...
ericliu 發表於 2019-7-29 05:25 PM
同意 ... 有D人比鬼佬蝦慣 , 就覺得比鬼佬蝦先係天理 ...
作者: ThomasKoon    時間: 2019-8-5 01:43 PM

強國運動員正畜生.....贏就寸鳩人,輸就打鳩人...
作者: 自拍男    時間: 2019-8-5 02:26 PM

強國運動員正畜生.....贏就寸鳩人,輸就打鳩人...
ThomasKoon 發表於 2019-8-5 01:43 PM
少年冰球       
作者: 自拍男    時間: 2019-8-5 02:27 PM

同意 ... 有D人比鬼佬蝦慣 , 就覺得比鬼佬蝦先係天理 ...
迦樓羅女王 發表於 2019-8-5 03:23 AM
做英美狗我OK
作者: ericliu    時間: 2019-8-5 02:58 PM

少年冰球       
自拍男 發表於 2019-8-5 02:26 PM
你地一定未睇過加拿大冰球⋯成日開拖。開拖密過你打丁
作者: 自拍男    時間: 2019-8-5 07:51 PM

ericliu 發表於 2019-8-5 02:58 PM
同 Nono 日日爆房
作者: 迦樓羅女王    時間: 2019-8-6 03:15 AM

ericliu 發表於 2019-8-5 02:58 PM
D黃絲咁架拉 , 咩都唔識 , 就係度也文也武 ...
作者: ericliu    時間: 2019-8-6 01:38 PM

D黃絲咁架拉 , 咩都唔識 , 就係度也文也武 ...
迦樓羅女王 發表於 2019-8-6 03:15 AM
我只係覺得好恐怖,我唔想分顏色。而家D人淨係睇自己想睇或自己立場嘅媒體平台。淨係睇個「果」去加以評論,但所有事係有「因」先有「果」。仲有當中嘅過程演變。自己睇嘅可以係整件事嘅十分一都冇。整個社會因為咁充滿分化、歧視。香港人成日追求公平、自由、0歧視。但而家就係不公平、沒自由、歧視(中國)。已經係去到一個好極端嘅程度。係連基本嘅尊重、禮貌都冇
作者: 港燦男    時間: 2019-8-6 02:30 PM

我只係覺得好恐怖,我唔想分顏色。而家D人淨係睇自己想睇或自己立場嘅媒體平台。淨係睇個「果」去加以評論,但所有事係有「因」先有「果」。仲有當中嘅過程演變。自己睇嘅可以係整件事嘅十分一都冇。整個社會因為咁 ...
ericliu 發表於 2019-8-6 01:38 PM
全昭最有禮貌
作者: 迦樓羅女王    時間: 2019-8-6 05:55 PM

我只係覺得好恐怖,我唔想分顏色。而家D人淨係睇自己想睇或自己立場嘅媒體平台。淨係睇個「果」去加以評論,但所有事係有「因」先有「果」。仲有當中嘅過程演變。自己睇嘅可以係整件事嘅十分一都冇。整個社會因為咁 ...
ericliu 發表於 2019-8-6 01:38 PM
同意 ... E+好多明明係錯既野 , 好似推阿伯 , D人竟然可以講到大條道理咁 !!!

作者: ericliu    時間: 2019-8-6 06:38 PM

同意 ... E+好多明明係錯既野 , 好似推阿伯 , D人竟然可以講到大條道理咁 !!!

迦樓羅女王 發表於 2019-8-6 05:55 PM
琴日係面書見到個所謂霸氣阿叔。話親眼見到2歲小朋友中煙霧彈所以預見到將來,所以要企出黎,我就覺得多得佢唔少。

1. 人哋唔係針對你普通市民去咁做,而係該地方開始有一堆控制唔到嘅人而咁做,只係誤中副車,你有冇問過自己前排嘅人做緊D咩;
2. 若果你係罷工示威人市,作為父母好應該了解當時環境好唔安全,本來就唔應該帶咁細嘅小朋友去,定係你覺得你可以教一個2歲嘅小朋友咩叫爭取權益。好多地方已經對香港發旅遊警示喇。你會唔會隨便帶個小朋友去旅行警示嘅地方?
3. 若果你係行過路過嘅,睇咗成個月新聞都知發生咩事,要避免去嗰度同留係安全地方;

唔好講到好似周街差佬真係癲到行行吓街都無差別攻擊咁⋯你去就預咗有人會攪事,咁你拎個2歲嘅小朋友出黎講。無知都還好。明知都帶佢出黎,呢啲叫搵自己個小朋友黎做人肉盾牌、人質
我唔係話支唔支持警察,我只係見好一堆人睇到所謂一堆網上放大嘅訊息。就斷章取義去判斷做判官。社會攪到咁,唔係單一方面嘅問題。凡事有2面,你望人時,有冇望過自己
作者: DQ男    時間: 2019-8-6 11:41 PM

琴日係面書見到個所謂霸氣阿叔。話親眼見到2歲小朋友中煙霧彈所以預見到將來,所以要企出黎,我就覺得多得佢唔少。

1. 人哋唔係針對你普通市民去咁做,而係該地方開始有一堆控制唔到嘅人而咁做,只係誤中副車,你 ...
ericliu 發表於 2019-8-6 06:38 PM
想日日望林希
作者: 迦樓羅女王    時間: 2019-8-7 01:16 AM

1. 人哋唔係針對你普通市民去咁做,而係該地方開始有一堆控制唔到嘅人而咁做,只係誤中副車,你 ...
同意 ... 其實我呢樣野都想講好耐 , 但係E+E班人根本唔講道理 ...
你一咁講 , 佢地可能又會話 : "你係咪人來架 , 連小朋友都利用???"

好坦白兼唔客氣咁講 , 你明知去前線示威係有風險 , 點解仲帶小朋友去???
你咁樣做係咪質小朋友食彈??? 咁做到底係咩目的???

我只可以善意咁理解為你無知 , 因為如果唔係呢個原因 ,
我會覺得呢個世界好可怕 ...
作者: 迦樓羅女王    時間: 2019-8-7 05:51 PM

不過我認為 , 大部份人既眼都係雪亮既 , 班友又阻人收工  又破壞紅綠燈  又霸紅隧 ,
咁不得人心遲早玩完 !!!
作者: 自拍男    時間: 2019-8-7 06:29 PM

不過我認為 , 大部份人既眼都係雪亮既 , 班友又阻人收工  又破壞紅綠燈  又霸紅隧 ,
咁不得人心遲早玩完 !!!
迦樓羅女王 發表於 2019-8-7 05:51 PM
坐到巴士

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0