標題: [5/02加分題] 關於演唱會既3條問題[積極回應者+5] [打印本頁]

作者: michael86    時間: 2005-5-3 12:05 AM     標題: [5/02加分題] 關於演唱會既3條問題[積極回應者+5]

你地睇個邊個演唱會?

覺得邊個最有氣氛?(現場睇)

同埋黎緊最期待睇邊個個演唱會呀?

講埋理由點解喎

[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-5-3 at 08:46 PM ]
作者: nightmare    時間: 2005-5-3 12:30 AM

jay....因為睇演唱會唔多,要現場先計.....佢已經係最正....

最想睇呀....如果計有機會既我會選Dir en grey.....
如果唔洗諗有冇機會,我想睇luna sea....(已經解散好幾年....)""
作者: 7jai7jai    時間: 2005-5-3 01:52 AM

eason chen 2003
last 果場..........勁正............
作者: MaxFigo    時間: 2005-5-3 03:12 AM

舊年睇過小齊....幾識搞氣氛ge佢
果次都幾好睇丫

不過我最想睇ge係eason同jay....可以睇埋陶喆就最好 ^^
作者: goodday    時間: 2005-5-3 06:58 PM

雪狼湖計唔計呀~~??
如果計既我就覺得佢最正
淨係聽佢地d歌都已經值,
有得睇埋佢地既演出就超正
仲要有live既20人管弦樂band係度
作者: Crapcake    時間: 2005-5-3 07:27 PM

一定係linkin park 既任何演唱會!!我而家等緊最新既~!!
成班FD一齊飛去睇!!
作者: 157    時間: 2005-5-3 07:36 PM

eason...jade
作者: crap    時間: 2005-5-3 09:43 PM

你地睇個邊個演唱會?   學友, Eason, Jay  <----質素有保証

覺得邊個最有氣氛?(現場睇)    梅姐 <--- 無需解釋, Eason <--- 佢識搞

同埋黎緊最期待睇邊個個演唱會呀?   去睇Michael Jackson (認真的)
作者: carrie仔    時間: 2005-5-3 10:53 PM

S.H.E.~~
我上年係特登過台灣睇架......
上年7月個時上HIM個SITE見到有飛訂......二話不說就訂左喇......
仲攞左一個星期假去睇~~~~~
簡直係值回票價...唱SUPERSTAR個時放左成首煙花!!
小小意見...比起香港大部份演唱會...台灣(OR外地)既好睇好多......
起碼人地全部唱LIVE同好少失手......
當然香港都有好音樂人......EASON同學友......
最期望既都會係S.H.E.既HK TOUR啦......
不過如果係紅館既話應該冇台北體育館好睇~~~~~
作者: michael86    時間: 2005-5-3 11:18 PM

我2,3年前先開始睇演唱會
睇過陳慧嫻,JOEY同KELLY
講我最鍾意睇既係JOEY(因為我係JOEY FANS)

黎緊最想睇既都係JOEY,好似年尾會開...
不過都想睇一D多D人既演唱會
可以聽多D唔同既歌手唱LIVE
作者: clivewong49    時間: 2005-5-3 11:34 PM

多年前文化中心睇羅文、紅館睇蔡琴。
我係老餅,覺得舊歌手唱同技巧好少甩拖。
黎緊想睇葉德嫻。
作者: 6666    時間: 2005-5-4 11:29 PM

Originally posted by nightmare at 2005-5-3 12:30 AM:
jay....因為睇演唱會唔多,要現場先計....
你跟我完全一樣,我也最想看dir en grey,
猶其係shinya........!
作者: 仙道    時間: 2005-5-5 12:21 AM     標題: GLAY EXPO '99 SURVIVAL LIVE IN MAKUHARI

The show was the biggest live concert ever in Japan's rock &amp; pop music history. It took place in the special huge parking space of Chiba Makuhari Messe on July 31 '99. Over 200,000people came from all over Japan, which brought the shades of ''Woodstock'' over there.

[ Last edited by 仙道 on 2005-5-5 at 12:52 AM ]

圖片附件: GLAY EXPO 99.jpg (2005-5-5 12:21 AM, 20.6 KB) / 下載次數 7
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=273806&k=9bf9621e9f47ebc9fdb1668bf649c21a&t=1719371487&sid=JU0b98

圖片附件: GLAY EXPO \'99 - 02.jpg (2005-5-5 12:21 AM, 33.5 KB) / 下載次數 5
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=273807&k=6387dd966007554c52367ec8f3800e98&t=1719371487&sid=JU0b98

作者: Dr.anger    時間: 2005-5-5 12:23 AM

korn concert in last year!
作者: nightmare    時間: 2005-5-5 12:53 AM

Originally posted by carrie仔 at 2005-5-3 22:53:
S.H.E.~~
我上年係特登過台灣睇架......
喂....一齊啦....
講下姐...^^""
不過有HK TOUR我實去wo....""
到時記得講聲
作者: brightlee    時間: 2005-5-5 03:21 PM

睇過: 張學友,彭羚+許志安,左鄰右李,黃國麟,輝黃,黎明
最正:當然係輝黃!!! 大把經典歌手在唱歌
最期待:
香港基督徒歌手在紅館唱足三個鐘,我肯定買飛去睇同一齊勁唱~~~~!!!
作者: rest365days    時間: 2005-5-5 03:54 PM

Leslie (x2)
周華健
憶蓮 (x2)
Alex To
港樂 + 歌星... (x times)

最好氣氛係周華健, 好friendly, 好街坊

最期待... 未有 (死唔死?)
作者: Jay少    時間: 2005-5-5 06:13 PM

好多喎
最正的係近排的古巨基的<勁歌金曲>演唱會
d歌、dancers、衫同埋果兩個模型
最期待的係 joey 同 基仔的演唱會!!!
作者: goodday    時間: 2005-5-5 07:18 PM

Originally posted by Jay少 at 2005-5-5 06:13 PM:
好多喎
agree with u~~
古巨基演唱會真係幾正
出高達時真係有d感動,仲要唱埋<任天堂流淚>
<勁歌金曲>既演出我覺得好grand,好正(特別係後面o既dancers)
作者: nightmare    時間: 2005-5-7 04:43 AM

Originally posted by Jay少 at 2005-5-5 18:13:
好多喎
唔好掛....~~
joey....^^   同    基仔...><!!
如果係,我睇唔睇好....
定係去到姐住基仔個面,只睇祖兒....
作者: 懷仁    時間: 2005-5-9 12:57 AM

睇過好多,
最有氣氛係大球場改建完既depeche mode~
勁爆,當時重未有噪音管制。真係好難忘。
本地既就係黃耀明既"才羅"命舞會。全場都無坐低過。勁high~

最期待當然係今年尾既達明一派。因為可能有搖滾區。係真既話真係仆住去呀~~~
作者: chuen167    時間: 2005-5-10 06:19 PM

我睇過郭富城最近果次既演唱會~~
真係好鬼正!!又靚仔又跳舞勁!!
不過講到氣分緊係唔夠"左麟右李"啦!!
睇佢地真係好開心~!!忠仔既搞笑時間~真係笑到肚痛!!
我黎緊最近期係想睇"除小鳳"果個!!我覺得一定好好睇~!!
作者: aaaabbbbcccc    時間: 2005-5-11 12:25 AM

EASON CHAN
因為他現場唱得歌勁high

我期待看F.I.R.
我很LIKE他們的歌
作者: HansChan    時間: 2005-5-11 02:57 PM

02張學友演唱會!
最深刻係佢唱完三首快歌,"即刻"企停唱'日出時讓戀愛總結', 見佢流晒汗, 又有啲氣喘, 但依然好聽, 仲一啲喘氣聲都聽唔到!!!
最祈待就係譚詠麟啦! 因我從未去過聽佢既唱會, 次次都只係買碟睇. 我比較鍾意睇'真真正正'唱歌既演唱會, 唔鍾意太多花腎嗰啲! 早兩年有免費飛去睇老鼠安演唱會, 多花腎到冇倫, 但又唱得唔好聽......好在唔駛錢! 如果唔係一定dup晒春! 我覺得一個好既演唱會, 夠氣氛, 歌手用盡心機唱, 聽眾有好歌聽己經夠! 搞埋晒晒啲九唔搭八, 如檸檬, 老鼠嗰啲.......真係貼錢買難受!
另外, 一個我最鍾意既演唱會就係盧巧音嗰個, 歌曲種類多, 唱得好落力, 雖然都有啲整色整水, 但程度都可以接受!

[ Last edited by HansChan on 2005-5-11 at 02:59 PM ]
作者: jennifer    時間: 2005-5-12 03:42 PM

我看过韩红的个唱,卡拉有约那个,民族流行乐,我和我父母都比较喜欢,也有韩红的个人魅力,靠奶奶卖冰棍积攒下来的钱,出唱片,走到今天,而且外型巨差,真是实力说明一切。

现场气氛,热烈,座无虚席的观众,完全被韩红的歌声征服,口哨、尖叫,听韩红一直唱一直唱,偶然间隙她也会和观众完全就用大实话直接进行交流,而观众也更欢意和她直接交流,当然舞台和灯光等搭建是很简单的,但这并不影响品位、和格调,实力面前,外衣已经不重要了。

期待嘛,我期待李嘉欣的,呵呵,不太现实。
作者: telephone    時間: 2005-5-12 05:19 PM

Originally posted by 7jai7jai at 2005-5-3 01:52 AM:
eason chen 2003
last 果場..........勁正............
I've seen it too
I still remember that Eason sang till 12:00 o'clock that night
I'm waiting for the concept Eason X Now.com.hk on August
作者: sugizo_esp    時間: 2005-5-26 08:17 PM

i think hk singer is not worth watching concert...especially most cant sing live

the one i went to was KISS concert in 2004 aust tour....i think its the best live i have seen so far....stage effects, flying around the arena and very good instruments playing n singing is very good...n they are around thier 50s already

i m thinking to go to Motley Crue concert with Motorhead as guest

i really wana see live of L'Arc~en~Ciel
n X-Japan, Luna Sea, Seikima and Show-Ya...but they all disbanded

the longest concert i know is Show-Ya's ex-vocal Keiko Terada, its call Best 100...sing from 7pm to 7am breaken into 5 sections....singing many of her own songs and well known rock songs..
作者: 暗行御史    時間: 2005-5-26 08:29 PM

我去過0既唔係好多
JADE同KELLY+一次維港咁大把
KELLY係紫醉金迷
撞岩X'MAS去 好有FEEL
而且全程KELLY0既服飾,舞台,什至DANCER0既服飾
都仔細非常 金光閃閃
當中KELL條金裙同架馬車 價值不非
金碧輝煌之餘 不失高貴大方

維港0個次係去TWINS+TATU個場
相形見拙....(TWINS FANS唔好意思)
自此我只睇TWINS既相算........

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0