標題: [警訊] 真人真事 - 廣州大酒店事件 [樂+] [打印本頁]

作者: kingkong007    時間: 2005-5-26 04:06 AM     標題: [警訊] 真人真事 - 廣州大酒店事件 [樂+]

真人真事 (轉載)
( B1 ^2 s+ @& C/ X5 H( O0 h話說星期一晚上係廣州近廣州大酒店(名唔知道係咪咁叫,有永安車番香港)同個老友
) P6 O, F& f5 ^1 ?+ g& i同埋佢個客食完飯,由於落大雨咁就諗住去酒店截車,因為有遮蓋,咁行到近酒店旁一; z/ @* Q2 i" J7 n2 C  }
條小路口,見到有個大約40歲香港男人,係大雨下訓係騎樓底,咁我地見佢著衫應
+ u' f% {' v3 Q# R該係香港人,咪行埋去睇下,原來暈左,拍醒佢,佢就住個間酒店,咁就叫酒店保安扶
6 `8 d' m# Z: m; T' ?佢番酒店。原來佢先前避雨,有條大陸仔行埋去,拎部6150出來話唔識用不過又要緊急
: L' |; H) H8 R# }/ x2 `# C打電話,叫佢幫佢打,佢一掂部電話個大陸仔一按制,佢就訓低,比人槍哂D野!最後! V: @, B# d! _" i# o
酒店報警,我地走頭!問番 D 老廣州,呢隻電槍,三舊水就買到,有 9成似 6150!小
! ~0 f# B' ?3 ^6 G' Y心!小心!
. o6 ^. v- s, x. F& f8 p8 X+ O) `% I4 g4 q
[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-5-26 at 12:58 PM ]
作者: robertchai    時間: 2005-5-26 05:33 AM

好彩我果樣窮...d人唔會睇中我姐...我連去深圳和平路同火車站都冇事,而且我不嬲就算去好遠都兩手空空既...對鞋又爛...唔惟得...=.=
作者: 樂壇渣Fit人    時間: 2005-5-26 12:59 PM

以後呢類型既資訊就用「警訊」做識認
7 z) l  Q1 X$ w8 ^  y得會員容易d搵有關資料
作者: advvda    時間: 2005-5-26 06:38 PM

唉,不過真係要小心,我媽媽都俾人搶佐條鏈。
( s+ T8 n3 ]8 W5 p/ u* |) s: L; ?& U+ F0 e
我係度林緊個耳環要唔好除好,D人狼起上黎,容乜易流咖他都夾硬扯阿

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0