標題: 做差人是否唔應該食煙? [積極回應者+] [打印本頁]

作者: 腳指o    時間: 2005-5-30 10:03 PM     標題: 做差人是否唔應該食煙? [積極回應者+]

果次睇到個差人著軍裝...佢冇食到煙啦  f( M* S1 V6 h+ T4 n- C) A0 e

# V/ [, D! V! d% f# q" O' c3 E4 q) \! `* w5 \
但佢著便服果時食度食緊煙wo* R5 l$ J7 t- c7 L0 C; M
/ S; z) E1 u% J: I) ~
我呀妹就話做差人唔係要健康形象咩..點解佢要食煙3 p; ?3 p. V$ h% d4 j  F5 O

8 V! W! q- f$ h. Z2 h# ?! H我就話啦差人都係人食下煙姐-.-!
/ M& M0 n/ r, T3 i  @  {1 A8 q
9 F& J1 ?: A4 G+ `% b5 `" z. e大家話差人食煙岩唔岩@@???' `! d7 E' J( I: I! ^: x3 H: ~

4 u* a; D+ `: V  o差人=[警察]唔係呀差-.-!!) x- I9 c/ A! g* b) \) n
* Z) w. t9 P/ _( i6 F  S
[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-6-3 at 11:04 AM ]
作者: Dicksonheng    時間: 2005-5-30 10:20 PM

差人著制服食煙破壞警隊形象!!!
$ t9 L# n5 B# X3 G3 r, J9 \# Q但我認為差人都係人,有d有煙癮
- \1 u; F# }& c6 H. u, x) k大家畀佢一個私人空間我唸都得者
作者: vivienna    時間: 2005-5-31 02:42 AM

做差人唔係要有健康既形象﹐但係要為市民服務﹐打擊罪案。. C& s9 P- J9 M/ A/ k: o5 U
' `) V" \" _& d: X4 V/ S
但係當執行織責既時候就更係唔可以食煙啦﹐唔著制服就得啦﹐我都好憎人食煙﹐但始終距係有權食果禍。
作者: newman2005    時間: 2005-5-31 02:52 AM

當更時梗係唔食得啦, 但係off duty後就唔可以干涉佢地囉 (雖然我最憎人食煙) ...
作者: 阿細    時間: 2005-5-31 11:06 AM

咁佢唔著先食都ok ga...好難個個polieman~都唔食煙...咁如果要佢地有健康形象..咪唔飲得酒=.=?
作者: minghkhk    時間: 2005-5-31 01:16 PM

Originally posted by 阿細 at 2005-5-31 11:06 AM:; }* b" C* k4 u& D- s5 n- u
咁佢唔著先食都ok ga...好難個個polieman~都唔食煙...咁如果要佢地有健康形象..咪唔飲得酒=.=?
2 @* Q/ R! G: d6 n1 ]
Originally posted by newman2005 at 2005-5-31 02:52 AM:0 v$ I* w/ x( L
當更時梗係唔食得啦, 但係off duty後就唔可以干涉佢地囉 (雖然我最憎人食煙) ...
7 F1 s5 y4 ^9 E8 g1 W4 F3 r# B( T
Agreee...
, \) m# [+ @3 ]6 }3 d9 Q3 ?" I警察也有自由~
作者: 樂壇渣Fit人    時間: 2005-6-3 11:07 AM

如果連落左更都要俾人批判% d( |/ K* L) X5 F
咁香港呢個地方既道德標淮真係歷史新高兼全球之冠!!!
作者: adamas    時間: 2005-6-3 12:23 PM

國家領導人都食煙啦# B* G/ b, e& Z
大陸D學校D老師上緊堂都照食煙(雖然我唔支持)' n/ d& Z  `* K: ]$ A
警察何以唔食得
% w; M& N: d  G! J5 T5 S. b  D; D警察都係人, 佢比人既印象係正義既角色  O! b; n' s- z3 e0 k/ C
如果覺得警察唔食得煙
" s, w- y( V# y, S2 n* a我覺得佢地對食煙既人有成見囉
2 A  k8 w6 v9 V. ~8 a, H覺得食煙既就係壞人, 唔配做維護公義既職業% R8 Y+ C2 y* n( L7 Z
反而反對教師食煙都還講得通
作者: 老鬼X    時間: 2005-6-3 12:24 PM

差人點只食煙呀!
& l6 B, [, e1 O: ?% m好多差人操守都好有問題5 o6 ~+ C( J* u% q8 R# ~. M- b/ i
食大麻 F頭 茄....(係白粉唔食)
# l$ o1 l7 Z8 x5 i& I9 v仲有叫雞(掃黃o個o的仲唔俾錢t)& t; b, P% h, o3 Y3 b4 N. ~
反黑o個o的又係黑社會' S7 `( ]( O' d
唉!樹大有full 枝3 D" H0 d% x3 [/ Z+ ~5 q! W
算把啦! 治安算好咪得羅
作者: karate_pau    時間: 2005-6-3 12:29 PM

Originally posted by 腳指o at 2005-5-30 10:03 PM:7 H: m4 ?' C& Y- g% ?5 o! D
果次睇到個差人著軍裝...佢冇食到煙啦...
8 v+ x' p* K- n2 P. w
6 \$ U, K# [/ B  B5 A+ Z# P9 N: K

) ^4 g8 h# @) \6 N! z1 k0 t6 b你細妹幾多歲呀,咁天真o既??
作者: adamas    時間: 2005-6-3 12:29 PM

Originally posted by 老鬼X at 2005-6-3 12:24 PM:' r7 r0 K. @2 R) Q# Y
差人點只食煙呀!6 U+ K  k3 r; B' [) l
好多差人操守都好有...
5 }& q3 t  y( N

- a- V/ y+ p9 \* K我以前有個黑社會朋友* @+ b' S; Q# h2 @! X
佢話差佬同古惑仔無分別: P2 @; }- Y. c8 u+ b- @8 [
差佬只係羅正牌既古惑仔
, s& T! c& R) Z只要黑社會同差佬傾掂數# C6 c+ [) w* W6 G" u3 L, P6 r. R
大家就相安無事
作者: sas    時間: 2005-6-3 12:35 PM

我覺得形像上絕對有問題,  c* m) M2 V$ g$ l
不過我想信亦都要比返人生自由佢。
! C3 \, `# v" ~' d6 x( w9 e不過對於我黎講絕對會影響體能。

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0