標題: 您有無患「上網毒」? [積極回應者+] [打印本頁]

作者: abc123aa    時間: 2005-5-31 03:36 AM     標題: 您有無患「上網毒」? [積極回應者+]

上網毒=_="
, o  B; d8 g1 N& l2 G
5 M2 O" \6 m2 f* ]今日無線6點半新聞既醫生話我地成日都上網, 話我地一唔上網好似無左樣野咁~1 E6 X3 j% _( w- K, k5 j, L
/ Z5 ]# q: `& K( |4 I
大家點睇呀,吹下水啦,大家講下如果你地冇得上網會點???
0 ?) r* b5 m. a& x1 h' ]- F2 C
0 o' t2 K) f' N, h1 L: w我如果冇得上網未必會死或者覺得辛苦,最多成日係咁打PS2,以前我有打online game果時突然間停玩又真係怪怪地咁,不過好快就適應到^^"
! Q) k( O* N2 i& H* U$ _( n# ^% q2 u# m6 G4 G# O$ u- F
[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-6-3 at 11:20 AM ]
作者: JCer    時間: 2005-5-31 03:44 AM

Originally posted by abc123aa at 2005-5-31 03:36 AM:+ d9 L( a& b1 |. G) }# m
今日無線6點半新聞既醫生話我地成日都...
5 z9 m3 c( ]; H! O8 S; J: z0 @8 |! Y我都有睇...
7 [9 h/ m8 C5 N) l5 x如果我無得上網...* O& B+ Q! R3 o* M/ u9 i0 V, K
如果係咁,我會早訓好多... 但係都會好悶下, 比依家更自閉都唔定....
4 }, s, a8 w/ B8 }, l; @4 U但係過1,2個week 會慣返, 因為之前會考果時...成3,4個月無PC用
; l3 D2 I6 g" U  v& i; X5 p都係有時去下圖書館 睇下 E-mail咁...
6 f6 M) z1 h3 M# J其實無左又唔係話唔得既, 不過無咁方面 lor ,無理由想問個fd 少少野都打比佢ar ma, ICQ問2就得... 幾方便, 上網查英文又快...& W4 f8 e% U( A; M+ j
凡事係會 "物極必反" 一定要係控制到自己lor, 係你用電腦, 唔係電腦用你 呀麻...
作者: lliu    時間: 2005-5-31 03:45 AM

That's the first thing I do every morning when I wake up
" w, h9 G9 \, \9 i$ iif I can't  上網...
9 _: l/ A! f% Z4 O3 H& R% N3 WI will play ps2 too
作者: abc123aa    時間: 2005-5-31 03:46 AM

Originally posted by JCer at 2005-5-31 03:44 AM:
! |+ G2 B  a1 ~- x% L我都有睇...( w: j- O0 K+ V* C: ]
如果我無得上網...5 E2 q8 i8 T( ]5 g
如果係咁,我會早訓好多... 但係都會好悶下, 比依家更自閉都唔定...." R- J0 [" }: m! C, V
但係過1,2個week 會慣返, 因為之前會考果時...成3,4個月無PC用
, h7 C- [8 L" {都係有時去下圖書館 睇下 E-mail咁...
. O. g* m, ^- n/ V4 b: n其實無左又唔係話唔得既, 不過無咁方面 lor ,無理由想問個fd 少少野都打比佢ar ma, ICQ問2就得... 幾方便, 上網查英文又快...
; S! Y4 _% Q; ?1 D凡事係會 "物極必反" 一定要係控制到自己lor, 係你用電腦, 唔係電腦用你 呀麻...
4 E$ ^3 X2 v; Z: p同意呀,千其唔好過份沉迷就得
作者: vivienna    時間: 2005-5-31 03:47 AM

i dont play video games at all, i go online just to read news and to blow water on 26fun
作者: robertchai    時間: 2005-5-31 06:28 AM

我冇法,工作關係,如果唔需要工作的話我一般係唔會上網的
作者: 樂壇渣Fit人    時間: 2005-6-3 11:21 AM

呢個topic同我之前個「沉迷打機」差唔多
1 t5 O5 a9 e* r大家都回應下啦
作者: 446622    時間: 2005-6-3 05:48 PM

當然中哂毒啦,一收工返到去,連鞋都未除,就開機上網,晚晚玩唔願訓,笫朝無精神返工,唔使纖體自然瘦左六磅,以前仲係用56K上網,一個月幾百蚊PENT費,真係好貴架!係網上面識到好多人,各行各業,(好彩無出事)沉醉係呢個虛擬世界,簡直不能自拔.
作者: william303    時間: 2005-6-3 05:56 PM

我唔知算唔算中左毒呢,我本身份工作已經係由朝對到晚啦,咁咪經常on line 囉,放工之後間唔間中上下網,因為屋企冇九方打唔到中文,所以好小上,但係仆街啦,因為我今日終於都買左隻九方,我諗返到去又係對住部電腦,唔知會咁樣會唔會死呢?不過未死之前,已經有個嚴重後果,就係我D近視深左好很多呀!shut!
作者: ak47yan    時間: 2005-6-3 06:53 PM

死...
作者: secretfj    時間: 2005-6-8 11:50 PM

一唔上26fun就lor lor lun....& C4 ?) d3 j. m3 |8 p4 D
我估自己都係有病了~~~~' p  o) Z$ F' T& U0 P

; x7 Y; T. M# E. ~* q( [8 g

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0