標題: [1/6音樂加分題]乞衣城演唱會 [打印本頁]

作者: DrChik    時間: 2005-5-31 09:12 PM     標題: [1/6音樂加分題]乞衣城演唱會

郭富城一連5場的(飛越舞台演唱會二部曲)今晚開鑼,演唱會前夕,城城的心情興奮,終於完全試穿了張叔平為他準備的20套戰衣,全部舞衣也是性感到不得了,為此城城在演唱會前一直保持健身運動,他的超Fit身形跟貼身的舞衣二合為一,健身中心老闆特別騰出私人健身室給城城健身.
城城自言目前是狀態大勇,士氣十足,他稱所有舞衣也是展示線條美的,不能有多餘的肥肉.至於性感尺度,他笑說是隆重華麗而見性感的,據知,其中3套戰衣是挑戰性感極限,他要保持神秘,觀眾入場才可親身感受,昨日他到紅館做總綵排,見場館全新的舞台機關和特別道具,開心得跳起來.

當年四大天王之一郭富城演唱會開鑼
您會唔會買飛去睇?
如果去,會買第幾行既飛呢?
其實您地而家仲覺唔覺有佢既存在?
我就已經唔覺啦
而家仲走出黎武刀弄槍
是否一個大笑話.
我覺得佢份人好少氣,又唔衰得.
所以對佢冇乜好感

積極回覆主題之會員, 每人可加分, 視回覆質素而定
(積極回覆之定義: 字數起碼超過30 及 有意義同時貼題之回覆)

[ Last edited by DrChik on 2005-6-22 at 10:43 AM ]

圖片附件: 01.jpg (2005-5-31 09:12 PM, 6.3 KB) / 下載次數 25
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=345522&k=d3e9b2393f75402458a42a0789b35d9a&t=1719634379&sid=WFAfRc

作者: 腳指o    時間: 2005-5-31 09:28 PM

我d屋企人..由我細細個開始唔like佢..
tv一播佢唱歌就轉台-.-
so 我都變左唔係咁like佢
作者: jasonkat    時間: 2005-5-31 09:39 PM

郭富城...4大天王之一...
我就唔覺佢可以拎到4大天王o既一個位囉,
一向覺得佢唱歌馬馬~地
如果去啊 邊行都無問題喇~最緊要平^O^
作者: ck1009    時間: 2005-5-31 09:43 PM

當年既佢, 其實都唔試真係好差好差, 起碼都有一d 個個都識既歌, 同埋數量都唔算少
不過, 比起張學友呢類實力派, 始終都係未夠班
亦都刺激唔到我去買飛睇

計返宜家...佢真係無乜新歌la, 又無做過d乜創作, 頂多係怕電影lor
我諗佢個concert, 都係唱舊歌居多

佢少唔少氣我就唔知la, 但我覺得佢都幾扮野, 宜家無咁紅, 都仲係擺晒天王款
所以我都對佢冇乜好感
作者: abc123aa    時間: 2005-5-31 10:30 PM

雖然我唔了解佢既歌或者資料.....等等,但係佢比我既感覺幾好,我唔會唔鍾意佢,又唔會鍾意佢,雖然我細個果時係鍾意黎明.........
依家咁多個有實力既男歌手,可以又跳又唱係好難,李克勤,古巨基,劉華,呢d跳舞只算一般,當中劉華應該係最好,李克勤唔洗講啦,都係企返係度唱好過~~"
作者: rayrayip    時間: 2005-5-31 10:44 PM

我真係好耐未聽過佢d歌
仲以為佢退左休
失驚無神又話開演唱會
我唔係討厭佢
不過就一定唔會去睇佢的演唱會
作者: abc123aa    時間: 2005-5-31 10:48 PM

Originally posted by rayrayip at 2005-5-31 10:44 PM:
我真係好耐未聽過佢d歌
仲以為佢退左休
失驚無神又話開演唱會
我唔係討厭佢
不過就一定唔會去睇佢的演唱會
上次開演唱會比人讚十年內最好睇既演唱會呀嘛,可能食住個勢再開啩~
作者: NaTuRaL_GiFt    時間: 2005-5-31 11:35 PM

郭富城跳舞真係幾勁...
演唱會就一定唔會去ga啦,不嬲對佢都無咩野,不過我諗佢開演唱會都係想憑以前當年四大天王之一o既名,o係臨退出樂壇之前撈番筆...
不過唔知點解屋企個個都話佢似gay...""
作者: alok    時間: 2005-6-1 12:22 AM

十年內最好睇的演唱會 .....乜佢懂唱歌架咩 !!!!
馬騮戲
作者: comeon    時間: 2005-6-1 01:30 AM

我仲以為佢走左去做賽車手添..........出親d function都有架車係身邊.............
條友唯一賣點就係跳舞, 早期d歌都仲算入得耳, 近年真係不知所謂, 不過都有一首歌個名我到依家仲記得..................叫"食你落肚"!!!
作者: zz1988    時間: 2005-6-1 09:01 AM

您會唔會買飛去睇? no... I rather watch Csh later.

如果去,會買第幾行既飛呢? 200, want to watch him dance but $400 is not worth

其實您地而家仲覺唔覺有佢既存在?

He is from dancer, he have a cd 'hip hip celebrate' I love a lot
but after d songs are not good already....
that's why his cd only sell 3000....
作者: rockhard    時間: 2005-6-1 01:59 PM

我尋日有同Friend去睇,坐中價位,其實都幾好睇,雖然佢唱歌不是強項,但跳舞真係幾勁,加埋個舞台,音響同服裝,都幾精彩。
當年四大天王之所以受歡迎,是因為他們各有特色,鐘意聽歌可以聽張學友,鐘意靚仔可以睇Leon,劉華,鐘意勁歌跳舞可以睇Aaron。
雖然以歌手來講,我覺得他只是中規中矩,但相比起現在的偶像歌手,有些歌又唔識唱,舞又唔識跳,有些連樣都唔得,都唔明出黎做乜!
就是因為現在香港太少有質數的歌手,所以他還有他的價值,以至再上一輩的許冠傑,除小鳳再出來唱一樣受歡迎。
作者: goodday    時間: 2005-6-1 10:05 PM

其實我都想去睇~~
點知錯過左賣飛既機會

我覺得最重要既係睇佢係台上面既表演,好吸引到人
可能佢唱歌冇跳舞咁好,但係睇佢跳舞表演都值回票價~~
作者: jordi    時間: 2005-6-2 02:12 AM

自從佢o係澳洲摸大脾後 , 佢就越黎越咸咁 .
反而黎明 , 由憎變左討好左 !
作者: johnwu    時間: 2005-6-2 05:44 AM

Aaron is such a copy cat...
First copy Micheal Jackson...
Now copy Janet Jackson (nippo ring).  Spend some time to study music lar...
作者: DrChik    時間: 2005-6-2 10:19 PM

舞林寶典@飛越舞林演唱會二部曲》前晚假紅館開騷,郭富城破天荒以光頭Look出現,震撼全場。城城大玩百變性感形象,赤裸上身武士Look勁騷6腹肌及大隻佬身材,兩側通窿的裙令黑色內褲及大腿若隱若現,極盡誘惑。城城亦毫不吝嗇美好身形,向觀眾展示之餘,右胸更掛上乳環吊墜,令Fans驚喜連場,嘩聲四起﹗[center]http://www.26fun.com/bbs/attachm ... 2&checkid=61995[/center]
前晚演唱會於晚上8時40分開場,城城的光頭Look將演唱會氣氛推至高潮,他的服裝及化妝色彩鮮豔,更一口氣換上10個Look,目不暇給。當城城準備吊上空中舞台時,舞台因故障未有郁動,擾攘一段時間才能如常升起。而演唱會中有部分向已故張國榮、梅艷芳及羅文致敬,以表揚他們是舞台王者。

張叔平建議剃頭
當講到沒想到半年後再開演唱會時,城城感觸眼濕濕,觀眾叫他不要喊,他說﹕「我拍戲先會喊﹗」提到光頭新形象,城城表示是張叔平建議,他二話不說便答應了,這是他除了出世外,第2次沒有頭髮,希望給大家新鮮感,以及看到他進步及成長。安哥時,城城換上有活動飛翼的天使Look,並多謝經理人小美,他會繼續努力唱下去。[center]http://www.26fun.com/bbs/attachm ... 3&checkid=b91f5[/center]
假乳環表現狂野
慶功時,主辦單位張耀榮慰勞他,餵城城食燕窩。談到剃光頭,城城說﹕「已剃了3星期,為保持神秘感,故我一直戴頭巾,好辛苦,但能給大家驚喜實在好開心,我覺得光頭好得意,原來沒有頭髮感覺是這樣的。」至於光頭上有雀仔紋身,城城表示是人體繪畫,每日都要加色﹔乳環亦只是黐上去的裝飾品,這樣是表現狂野一面。[center]http://www.26fun.com/bbs/attachm ... 4&checkid=ea350[/center]
反應好再加開一場
昨日更宣布演唱會再加1場,變成6場演唱會,城城覺得太驚喜,他會施展渾身解數。有指性感程度不及首部曲,是否怕惹批評﹖城城說﹕「我心中有尺度,性感不一定過火,最重要表達線條,或許往後場數會表現放些。」

[ Last edited by DrChik on 2005-6-2 at 10:21 PM ]

圖片附件: 01.jpg (2005-6-2 10:19 PM, 6.1 KB) / 下載次數 200
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=350082&k=ab9bec1cb81aebc3da13754f4cc9e35e&t=1719634379&sid=WFAfRc

圖片附件: 02.jpg (2005-6-2 10:19 PM, 6.9 KB) / 下載次數 195
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=350083&k=eb06108d70cdf605014c8a33a99abc98&t=1719634379&sid=WFAfRc

圖片附件: 03.jpg (2005-6-2 10:19 PM, 6.4 KB) / 下載次數 194
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=350084&k=fac74f8a22d4a9d8f6245fa63f99f31e&t=1719634379&sid=WFAfRc

作者: 單字一個撚    時間: 2005-6-2 11:16 PM

對佢好反感呀.....
成日都搞埋d核突野,又露下點,露下毛咁
佢呢個形象,整唔到"性感"既效果....反而搞到好肉酸核突呀

[ Last edited by 單字一個撚 on 2005-6-2 at 11:18 PM ]
作者: city1220    時間: 2005-6-3 12:57 AM

雖然我冇去睇~不過聽人講只係睇佢跳舞就會值回票價~
好有氣氛~其實我覺得佢唱歌都唔錯~跳舞就真係好佩服~
到依家我都唔覺得有人及得上佢~
不過近年佢好似唔見左人影~
作者: 28083003    時間: 2005-6-4 02:09 AM

雖然話佢唱歌唔得,但我覺得佢總好過而家果派新人
作者: 小火山    時間: 2005-6-4 04:41 PM

城城...
我對上一隻喜愛佢o既作品已經係《唱這歌》....
因為真係幾好聽~
而且又hit呢o個排~

而家佢唔響我腦海存在架喇...
更加唔會睇佢個演唱會啦....
一切有關佢o既野~
我都無興趣~

ps.本人對人佢無得別喜惡~
作者: t300    時間: 2005-6-5 04:05 PM

個人意見我就覺得佢唱歌超碼好過現在歌手, 加上佢有舞蹈跟底, 至少現在佢的舊歌都有人記得, 如唱這歌, 愛的呼喚, 聽風的歌......., 本人喜歡他的快歌, 如果我在HK我一定會入場, 坐邊行就隨緣啦, 唯有等待他推出DVD時才能欣賞他的表演~

圖片附件: IMG_0563.JPG (2005-6-5 04:05 PM, 159.7 KB) / 下載次數 2
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=355080&k=6fdf13497fe09df6a3a0726110002047&t=1719634379&sid=WFAfRc

圖片附件: IMG_0568.JPG (2005-6-5 04:05 PM, 137.6 KB) / 下載次數 1
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=355081&k=04850aea8b0d101b87baaf9c3d0a0650&t=1719634379&sid=WFAfRc

圖片附件: IMG_0584.JPG (2005-6-5 04:05 PM, 137.4 KB) / 下載次數 2
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=355082&k=7de45aa99379fe636b80a4cc5542b4c6&t=1719634379&sid=WFAfRc

作者: t300    時間: 2005-6-5 04:31 PM

另外一點致DrChik 兄你,下次開post可否尊重人家一點呢? 乞衣城演唱會 呢句野帶有侮辱成份, 如果可以請你修改一下題目, 加上可能閣下對郭富城有偏見啦! 唔係既話你其他post的歌手名都係用番原歌手名, 唯獨郭富城就修改了, 但是希望你身為版主可否一視同仁呢? Thank you

黎明新碟物超所
陳奕迅 氣勢十足
鄭希怡扭Pat

作者: DrChik    時間: 2005-6-5 06:00 PM

Originally posted by t300 at 2005-6-5 16:31:
另外一點致DrChik 兄你,下次開post可...
我本人覺得冇問題
因每個人意見都不同
對歌手的喜好也不同
批評與鑽賞各有自由
如果您覺得我唔尊重佢
我可向您說聲sorry
但我覺得沒必要去修改標題
因我只是抱著可給大家多一點娛樂性的心態
言論自由是重要的
如果只能在有限范圍內討論問題和興趣
相信話題也沒什麼樂趣.
喜歡某位歌手可鑽揚一下
不喜歡的也可發洩一下
能夠在無拘無拺的環境下暢談,不是比較好些嗎!
其實很多報紙雜誌
對大部份歌手既評論都不太尊重
那麼要他們回收這些報紙雜誌嗎?
其實我沒意得罪任何人
如您覺得是我不對,我再向您說聲
(I"m so sorry)
作者: ~心水~    時間: 2005-6-5 06:31 PM

其實佢既歌同人都冇咩問題,只係而家尼個樂壇跟本就唔係要唱得既歌手,女既都話可以行性感,男既就難lu,加上佢而家人氣又唔係好,開演會我估都唔會多人睇得好邊,不過可能而家仲有人仲停留緊o係以前4大天王既時候,尼d人一定有,所以我估佢個concert都有7成既,不過俾我就唔去lu....
作者: 大b    時間: 2005-6-5 06:38 PM

以言論自由凌駕一切
堂而皇之地羞辱不喜愛的人仕
版主令我太失望了
本人並非存心跟閣下筆戰
我只是以fans的身份捍衛偶像的名譽而已
以乞衣城稱呼aaron 實在侮辱及貶低了他的能力
可知aaron 的努力令他獲得05年舞蹈家年獎
作者: DrChik    時間: 2005-6-5 06:45 PM

Originally posted by 大b at 2005-6-5 18:38:
以言論自由凌駕一切
堂而皇之地羞辱...
唔關什麼堂而皇之地羞辱既事
我不是什麼比較特別的人
我也有我的觀感角度
像您們一樣
作者: t300    時間: 2005-6-5 11:26 PM

你不需向我say sorry, 我只不過都係發表一下我的意見, 如果係既你應該向Aaron既fans say sorry~ 某程度上, 你的說法是正確~ 如果係其他網友發表這個問題我覺得冇問題, 但是你身為版主開個咁既post 確實好似有種威脅感覺, 好像呢句說話:
積極回覆主題之會員, 每人可加 5~30分, 視回覆質素而定
(積極回覆之定義: 字數起碼超過30 及 有意義同時貼題之回覆)

咁係咪即係好似你咁要有所謂既娛樂性修改名或者要批評Aaron才可以加分呢?
如果你沒表明呢句野, 我唔會覺得你濫用職權~ Anyway, 我感謝你為呢個音樂版所付出的精神, 不過注意一下你的發表內容, 以上純屬個人己見, 如不岩聽算罷, 以免傷和氣, 大家都係為左消閒才上來討論haha~
作者: DrChik    時間: 2005-6-6 12:28 AM

Originally posted by t300 at 2005-6-5 23:26:
你不需向我say sorry, 我只不過都係發...
當然不是什麼威脅啦
不論批評或鑽賞
只要講得好,一樣有分加.
好次您不認同我既做法而對我作出批評
我都一樣+左10比您
另一位批評我既會員我亦+左5分比佢
咁您話是否威脅呢
對於濫用職權
這只不過你是衝著板主而來的想法
你根本係對人,並唔係對事.
而你這句
如果係其他網友發表這個問題我覺得冇問題, 但是你身為版主開個咁既post 確實好似有種威脅感覺
我覺得你將這事睇得太重了
不要用板主這名義來錯誤引度問題
基本上我只是一個很簡單的分亨者
只想在這裡增加一點音樂智識,求點開心
您的想法未免太單純了.

請您參考:
【音樂空間意見箱】
希望您明白我只是想給點娛樂比大家
什麼 FANS 不 FANS 我並不在乎
如有人批評我喜愛的歌手,我會痛嗎?
我只是愛歌手的好歌,並不是愛他個人

我不會再因這問題再作出任何回應.浪費時間,請各位見諒
作者: t300    時間: 2005-6-6 06:55 AM

我並不是針對你本人, 我知道你為這版付出許多, 加上你也幫了我幾次找歌, 我感謝你的服務精神, 我也只不過提點一下, 如果你覺得我的說話有錯, 咁就當冇睇過我的留言, 或者可以刪除其留言!!

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0