標題: 有無人為自已權力、利益而出賣好朋友? [打印本頁]

作者: henrywing    時間: 2005-6-6 01:03 AM     標題: 有無人為自已權力、利益而出賣好朋友?

我剛被人出賣,對這人的信心全失,我的工作、金錢已被佔據。我都好想知他們的心態。
作者: spector.R    時間: 2005-6-6 02:03 AM

我過唔到自己個關去出賣朋友....
作者: 樂壇渣Fit人    時間: 2005-6-6 09:39 AM

呢個問題前排先同人講過
; c, N  l, z+ a6 V, l" b要深入瞭解既話
$ l2 b/ m7 E9 t, A, D0 ]# y9 o我驚嚇親d年青人
作者: karenmoe    時間: 2005-6-7 01:32 PM

權力,利益係一時既,% }. K$ p! |' f. d9 s
朋友,仇恨係永遠既,
$ w5 a' S0 r4 }+ X+ e( X用無限之物換有限之物,你唔覺得好笨的嗎?
作者: yuenlicheng    時間: 2005-6-9 10:06 AM

可能我見得太多 ,亦都被人利用得太多 ...
4 s" P* }$ `5 Z我覺得朋友始終係要拎黎利用 ,therefore我唔會做唔出呢d咁既野...
; Z) G# n3 P% n( N/ M; O; G! v而事實上 ,我亦都做過唔少次...
作者: sfxc0000    時間: 2005-6-9 11:42 AM

Originally posted by karenmoe at 2005-6-7 01:32 PM:5 d0 l: {! A& I4 h7 a; J/ k/ f
權力,利益係一時既,7 Y9 M; v- `$ @" Q4 V4 j9 [1 l
朋友,仇恨係永遠既,
+ S$ O- C1 H% H# d4 f8 @6 ~+ \
用無限之物換有限之物,你唔覺得好笨的嗎?
( D( [" {) u- ]: V* T
你呢句講得好好
* a/ w/ J. @2 ?$ E( z7 i+5
作者: melvin123321    時間: 2005-6-9 09:50 PM

Originally posted by spector.R at 2005-6-6 02:03 AM:
$ h% z  v( d" o) {我過唔到自己個關去出賣朋友....
" }' e% H8 C+ c7 x

) V8 p6 k) L# F, W/ E/ ^3 A4 S
1 @" @# H  s6 Z# i, H9 Z" l. x0 H& f; Q
me too.
作者: justtocc    時間: 2005-6-9 10:27 PM

http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=53250&fpage=2
3 P! ]; l- X3 y! t( o5 Y8 R我呢個fd完全為自己利益!!!!真係好撚賤!!!我好重視朋友所以先忍左佢幾次(忍=一排唔搵佢)* C+ u" [* G; F$ S
到目前為止巳經兩week無搵佢..我要till the end
作者: henrywing    時間: 2005-6-10 02:07 AM

我初期以為原諒別人是對朋友最大的福份,而且自已也可得到解脫* n* F( l% C5 z! u& I
所以我這朋友在最初已經走了我約二十萬,我亦原諒了他,6 z/ h2 o1 ^7 f9 q
他再哭求我幫手時,再三保證不會有下次,結果走數不只,還吞沒了我應得財產,陷我於不義,我現在還要幫他找數。6 D; d  K+ s( Z6 l1 }# i! Z
所以我覺得一次不忠,百次不用,是對的!
作者: happylion99    時間: 2005-6-13 11:25 PM

咁樣算唔算出賣?
  Q8 z3 _& b# ~- T5 r# M" [$ x我打麻雀輸左20蚊唔小心隊左贏我20蚊個個friend胸口一刀

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0