標題: 究竟閉路電視有咁多帶,佢地收o係邊呢? [打印本頁]

作者: ball@yeah    時間: 2005-6-6 10:53 PM     標題: 究竟閉路電視有咁多帶,佢地收o係邊呢?

有無人曾經想過此問題?; n! `& a! u7 B# e
4 ^- Y: ]6 D. I
有一日去超市,見到有閉路電視.腦裹突然有一提問!
1 N- v: y. _$ j) |7 A4 a究竟閉路電視有咁多帶,佢地收o係邊呢?0 h4 [9 O3 n8 e3 l5 z7 \- ?
又會幾耐洗一次呢?
) a$ b. n8 c7 _& N: @哈哈,無聊問題!
1 {0 N7 M$ d( `: p' r6 K
! ~2 K3 [- S1 J5 K[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-6-7 at 08:09 PM ]
作者: 446622    時間: 2005-6-7 12:57 AM

我相信d錄影帶係循環再用架,好小keep.星期一用完下星期一再用囉.
作者: Project.D    時間: 2005-6-7 02:57 AM

聽聞一個月洗次帶
作者: vivienna    時間: 2005-6-7 03:31 AM

an electrical store i worked at uses remote hard drive to store surveillance clips.
作者: 阿細    時間: 2005-6-7 06:04 AM

其實可唔可以錄左放係電腦..0 ~. o1 \, y1 ?; c) L
咁咪可以放好耐=..=
作者: garycheung    時間: 2005-6-7 09:42 AM

我諗其實係裝假狗,入面係冇帶嘅~
作者: ricky0060    時間: 2005-6-7 02:06 PM

實有方法收的,或者燒DVD
作者: zlkwa    時間: 2005-6-7 06:58 PM

有d鋪頭仔佢地只係比d工作人員即時睇ja....
5 A& ^' _" G1 w  A. X3 ]$ s2 j佢地根本就懶得理............
作者: hiroraymond    時間: 2005-6-7 09:36 PM

其實依家閉路電視多數係用 harddisk,
. H1 Z& i1 l8 G6 h1 l5 H' }2 ?因為帶要成三十幾餅,
  i* X* ^  a8 I: M但 harddisk 用幾個就夠,
  X' E4 s, M6 ^+ f7 m! h' T* G因為0的閉路通常都只係 keep 一個月
作者: hkcitywong    時間: 2005-6-8 11:27 AM

as what i know, most companies will only keep 1 week record tape.
作者: baatkung    時間: 2005-6-8 11:59 AM

照我以前工作地點為例,錄影帶時代係4個畫面"田"字咁錄埋一齊,仲要係黑白,而部錄影機係特別Long Play,比正常家用機仲慢一倍,所以每部錄影機每日只係用兩餅帶,成座Building有64部攝影機,但錄影機得4部,因畫面係跳住跳住攝影機黎錄,而指引係保留一星期!幾年前轉做彩色數碼化,存落電腦保存,但都係保留一星期!/ P& ]+ {, u4 n* ]% z5 p

, T4 W) Z( M6 w7 A0 Q& `+ m0 I5 H[ Last edited by baatkung on 2005-6-8 at 12:00 PM ]
作者: happylion99    時間: 2005-6-13 11:33 PM

如果俾我處理,我會睇下有冇錄到正野,冇的話可能會同d content say bybye

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0