標題: 你會要一個無牌子既袋定係一個假牌子既袋呢?[積極+] [打印本頁]

作者: yanmatthew2006    時間: 2005-6-7 02:17 PM     標題: 你會要一個無牌子既袋定係一個假牌子既袋呢?[積極+]

你會要一個無牌子既袋定係一個假牌子既袋呢?" H  {0 j; C, }5 F$ C

8 }% j( t1 _( ~2 V
0 I+ u! V% z: l% q* M$ W( b
! f$ X+ J. w. z  q1 [/ v( V請講埋原因
* M0 |" M9 j8 k9 X0 G( Q  H" k' T7 f& E; I& V$ w! t% S
[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-6-7 at 08:20 PM ]
作者: pyliu    時間: 2005-6-7 02:19 PM

Originally posted by yanmatthew2006 at 2005-6-7 06:17 AM:" H6 Y5 M$ \; [2 z) o
你會要一個無牌子既袋定係一個假牌子既袋呢?
' h7 K  t+ @; m1 s. {, o要睇下假得黎真唔真啦!哈哈!
作者: karenmoe    時間: 2005-6-7 02:24 PM

若果外型質料一樣,就取決於價錢,
& o+ f, G2 R5 ?* q; Y; P. U邊個平要邊個.
作者: vivienna    時間: 2005-6-7 02:52 PM

Originally posted by yanmatthew2006 at 2005-6-7 02:17 PM:' L, J: r# `% H5 g6 r6 C
你會要一個無牌子既袋定係一個假牌子既袋呢?
, ~  [! L, w$ x1 S無牌子﹐我無錢係鐵一般既事實﹐我唔會買假袋扮有錢。
作者: kingkong007    時間: 2005-6-7 03:12 PM

i will prefer the no brand one. 買假袋沖衰過買 cheap 袋啦
作者: eraser    時間: 2005-6-7 03:41 PM

不要牌子(貴個D,可以攞去塔門站賣那些), 寧要面子不要牌子, 質素與款式適合已OK.
作者: slwong3    時間: 2005-6-7 08:32 PM

seems to be no difference to me
3 B8 f% J2 `) @0 d# }) qI don't care about brand name too much
9 ?3 f7 h( W% t" E7 G
* x9 ]: l9 ~1 i* Wif the bag is good, no matter it is "no brand  name" or "fake brand name"
) i9 i' @5 u" r9 A2 k) jI will still use it
作者: 火柴仔    時間: 2005-6-7 11:21 PM

無牌子個個啦.........我唔買假野既
作者: 446622    時間: 2005-6-8 01:29 AM

我當然情願用無牌子,都唔願用假袋,好核突架,比人發現(羅)爆,有d人用開名牌既,會經常留意袋既款式,有唔同即時睇得出,又或者費事比人話:著起龍袍唔似太子.
作者: waterfire    時間: 2005-6-8 04:13 AM

有時用假野都幾型....
8 B7 |% m( n8 a  C0 |不過我還是鍾意用d 冇牌子, 貪佢夠平
- O5 u' X/ h! ^5 R: ~) }9 Q5 R假野又會俾人話~_~"
作者: Miz    時間: 2005-6-8 09:18 AM

無牌子2 k5 \& H1 ]+ m3 c, I
唔會比人話用假cheap~
' b; p2 G3 u' x1 ^4 C又唔洗成日驚比人發現係假
作者: secretfj    時間: 2005-6-8 10:46 PM

無牌子果個 --> if similar design and material; ?3 w) o; Q6 Z7 b4 _/ ]
有冒牌貨, 比人拆穿會好疼...
作者: Little Boy    時間: 2005-6-9 01:08 AM

梗係用無牌子好過假野喇% D( c1 b% t* w9 H4 I- y& h8 w
假野, 就算唔俾人睇穿, 自己都會覺得好 cheap, 俾人睇穿就仲 cheap
; X; i; t5 J6 ^' O/ z唔好話假牌子, 仲有果d 扮到同d 名牌子好似既, 我都寧願用無牌子好過' d5 _- @3 g4 a  ?2 n7 F

) g. z2 S$ d$ h+ S+ ?用假野或者d 抄名牌子既野, 即係好似講到明自己無錢買名牌, 就又要充喎, 好似打腫面充肥佬& [: b2 h( q+ ?
但用無牌子就唔同喇, 人地又唔知你個袋係咩來頭6 l6 Q# F  B; ^: {; z
如果個款或者質地好既話, 感覺上好似好有眼光, 有自己既風格, 唔會跟風去追名牌

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0