標題: 女人要"口的"咩? [打印本頁]

作者: dg666    時間: 2005-6-13 12:59 PM     標題: 女人要"口的"咩?

各人唔同,發表下.

女人青春時就要靚仔,高大,型? 大個後就要有事業有成,有錢?
若唔要這些,點解我見大個的女士(24以上)都係這樣選...
作者: 良友    時間: 2005-6-13 01:47 PM

【三級內容被toro 修改】

[ Last edited by toro on 2005-6-13 at 01:58 PM ]
作者: toro    時間: 2005-6-13 01:55 PM

Originally posted by 良友 at 2005-6-13 01:47 PM:
請唔好响戀愛起義版講三級嘢,今次算數,下次會扣分ga,多謝合作

[ Last edited by toro on 2005-6-13 at 01:58 PM ]
作者: dg666    時間: 2005-6-13 02:04 PM

唔係好明.我是問女仔要些甚麼喎?

指要錢,要成熟,要靚仔,要體貼等喎?我打錯字?點講話我講三級???

還是之前那會員"良在"講了三級嘢?是他,還是我?

[ Last edited by dg666 on 2005-6-13 at 02:07 PM ]
作者: toro    時間: 2005-6-13 02:15 PM

Originally posted by dg666 at 2005-6-13 02:04 PM:
唔係好明.我是問女仔要些甚麼喎?

...
你發嘅題目無問題,係良友兄之前嘅回覆內容三級,小弟已作修改,請放心繼續討論

[ Last edited by toro on 2005-6-13 at 02:17 PM ]
作者: trista_cheong    時間: 2005-6-13 02:22 PM

Originally posted by 良友 at 2005-6-13 01:47 PM:

係toro 好人ja
如果我見到即扣你分
請自重

[ Last edited by trista_cheong on 2005-6-13 at 02:24 PM ]
作者: michaelwong71    時間: 2005-6-13 02:56 PM

Originally posted by dg666 at 2005-6-13 12:59 PM:
各人唔同,發表下.

女人青春時就要靚仔,高大,型? 大個後就要有事業有成,有錢?
若唔要這些,點解我見大個的女士(24以上)都係這樣選...
咁你想佢地點樣選呀? 你唔同意,不如提意下. 等d女人學野咯.
作者: 史艷文2    時間: 2005-6-13 03:32 PM

唔同年紀和性格既女人有唔同需要,好難答你!
作者: dg666    時間: 2005-6-13 03:47 PM

Originally posted by michaelwong71 at 2005-6-13 02:56 PM:

咁你想佢地點樣選呀? 你唔同意,不如提意下. 等d女人學野咯.
我沒唔同意甚麼,只是想問各女士或你們女友的看法.

我的女性朋友就要有幽默感,高大.不過有一份不錯的事業都好緊要.
作者: wallaby    時間: 2005-6-13 07:56 PM

if she really likes u, she doesn't need anything....

and if she dislikes u, she will have 100 billion reasons( or bs) such as," u don't understand me", " u are too insensitive...", " i want a career guy".... bah bah bah...

so guys can forget about all those craps....
作者: trista_cheong    時間: 2005-6-13 09:23 PM

Originally posted by dg666 at 2005-6-13 03:47 PM:

我的女性朋友就要有幽默感,高大.不過有一份不錯的事業都好緊要.
totally agree!!!!
作者: Rika    時間: 2005-6-14 12:21 AM

我身邊有幾個好受歡迎既朋友,一個好似方力申,較高大,型
另一個好日本仔feel,較靚仔,個look好日本,有車
雖然佢地有女朋友,個係好多女仔自己走埋去識佢地,我諗女仔想要靚仔或型為主
我估外表係先決,其他例如性格,錢都重要不過就其次啦
作者: JCer    時間: 2005-6-14 11:23 PM

Originally posted by dg666 at 2005-6-13 03:47 PM:

還可以...
oh! 死得了~
(呢一刻心情大起大落,haha)

[ Last edited by JCer on 2005-6-14 at 11:25 PM ]
作者: gundamman678    時間: 2005-6-14 11:49 PM

人就係咁架啦,把口就個個都話要人品好、有內涵修養、唔需要咁靚仔......但到實際就係另一回事! 咪又係要靚仔有錢為最先決條件! 點解人會講一套做一套? 因為怕俾人知道自己鍾意靚仔有錢會令人覺得佢地好膚淺,所以惟有講就好得體,實際上心諗既又係另一回事!

[ Last edited by gundamman678 on 2005-6-14 at 11:56 PM ]
作者: dg666    時間: 2005-6-15 12:28 AM

Originally posted by gundamman678 at 2005-6-14 11:49 PM:
人就係咁架啦,把口就個個都話要人品...
AGREE (雖不是全部男仔女仔都係,但佔8成)
作者: Rika    時間: 2005-6-15 12:54 AM

Originally posted by gundamman678 at 2005-6-14 11:49 PM:
人就係咁架啦,把口就個個都話要人品好、有內涵修養、唔需要咁靚仔......但到實際就係另一回事! 咪又係要靚仔有錢為最先決條件! 點解人會講一套做一套? 因為怕俾人知道自己鍾意靚仔有錢會令人覺得佢地好膚淺,所以惟有講就好得體,實際上心諗既又係另一回事!
同意~
極有可能
作者: dg666    時間: 2005-6-15 09:59 AM

人就係咁架啦,把口就個個都話要人品...
好簡單.一個人你最快看到的是外表,有沒有錢或做咩職業也好快知,加上人有虛榮感.
但內在美就唔同,你要用時間慢慢發現,如果你不是多機會常和那人一起,你根本唔會知.
你更不會在未發現他/她內在美時就和對方拍拖.

一個靚仔靚女,有本事的人.他們自自然然吸引好多人追,根本沒時間給這些平凡人機會.
作者: gundamman678    時間: 2005-6-15 02:06 PM

是呀,我就是這樣的一個例子。我不是讚自己,但我係一個內在幾好既人,所以同我相處得耐既女仔都會覺得我好好......但我份人以往唔多注重外表,諗住有內涵就有女仔鍾意啦,點知我得到既經驗係人(男同女)一定係先睇對方外方最明顯既條件先既,即係外形、身材、財力、身份、對人態度。咁我一直係一個外表唔突出,唔多注重打扮既人,份人又唔係外向健談型,所以一直都冇女仔留意。終於現在都要向"現實"低頭,執正d自己同埋主動d,結果真係更受女仔歡迎,所以話呢,乜都假,一切都係外在行先,冇外在既話係冇人會有心去留意你既內在。

[ Last edited by gundamman678 on 2005-6-15 at 02:09 PM ]
作者: @娛樂滿紛    時間: 2005-6-16 03:51 PM

$$$$$$$$$$$$$$吧 ~唉~~~~
作者: simen022787    時間: 2005-6-16 10:15 PM

我要一個可以保護到我﹐願為我死既男人XD
作者: waterfire    時間: 2005-6-17 03:38 PM

Originally posted by simen022787 at 2005-6-16 10:15 PM:
我要一個可以保護到我﹐願為我死既男人XD
我都要一個有安全感, 可以為我死ge 女人~

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0