標題: 如果時光會倒流, 你會第一時間做d乜? [打印本頁]

作者: yanmatthew2006    時間: 2005-6-14 08:35 AM     標題: 如果時光會倒流, 你會第一時間做d乜?

如果時光會倒流, 你會第一時間做d乜?
* e4 \2 U' }4 T+ H6 W% h& r! h4 o2 A2 O2 m
但只有一次機會, 冇得再repeat., C6 P3 U- [2 u/ t8 p9 H6 p

" g' S& l- e  `5 X我要生活得更精彩, 不再優柔寡斷.
作者: honeyharajuku    時間: 2005-6-14 09:02 AM

時光倒流的話  我會回到過去.+ c# g* O! `  m7 H
回到過去把握住失去左既最真摰感情.$ l) L4 Y, @5 L+ N3 H8 g. \3 g
回到過去提醒自己唔好加入乜乜會. 比心機讀書..: k+ G# U; n! Q5 H* H
回到過去...回到過去...回到過去...6 x2 @2 X5 |# M6 B

1 u# T- Z8 C4 M# i) [. N其實都冇乜野值得回到過去啦.
! G* I0 Y; a( g  c有時回到過去未必真係咁好嫁.2 \6 h1 o" w7 l& E% A& J4 f
好可能當你改變既"過去式" " f- E  _* r$ j) Y
你就唔會再對呢個"過去"有咩感覺.
9 \$ S3 n+ d" ^9 U& |假如成日剩係想回到過去...4 m8 s5 P' S. l% ?* Q! ~$ \
我相信自己既人生就冇將來.
. @2 d0 M& ^9 z7 J# p& }" w0 g: y" }7 }% L因為每一日都懷念過去  又點會有明日既精彩呢.., Y' Q5 r; H: _9 M4 w
過去既..始終會流逝
" H/ W: L" h* w1 S* ^+ a9 b而自己唯一可以把握既  就係現在!
! d2 O8 b2 |" ?8 g4 _( y把握現在!就係把握過去 把握將來!4 t) K( T. N& S$ ]& L

% [/ `) f! p' w- C
# H; u& g+ z6 l& y3 X# @; P* B雖然我個人都會對某d事 好後悔% F& S- m* B, ^' l/ b
但始終過去左既就好難追.0 F9 _. M" F: e+ J  k
就由它好好過去吧.
2 O5 v( D$ p0 ?# f8 p寧願積極少少.至少唔會再有"後悔"呢2個字
' C2 s: J4 {7 c: z  r" t* c9 h至少唔洗下下都"回到過去"# V: M' _1 j: o1 d/ T& k
可以試下"回到未來"
7 Z7 k' U  z* S' I5 C) a' M, `: [  c0 {; a4 x) O* Z4 ]+ z6 R
[ Last edited by honeyharajuku on 2005-6-14 at 09:03 AM ]
作者: Gretzky    時間: 2005-6-14 09:06 AM

Originally posted by yanmatthew2006 at 2005-6-14 08:35 AM:3 N4 {( Q3 @- C; V7 s5 O. D
如果時光會倒流, 你會第一時間做d乜?
1 s5 N0 J( `1 g6 b' m! S* c  j+ c2 Y8 J- a8 t
但只有一次機會, 冇得再repeat.
% k5 ~1 Q. ]3 Y/ X$ w, b, z1 w" k- S
我要生活得更精彩, 不再優柔寡斷.
. N* d0 j  a4 f& @4 ]

. f% V& F$ p" p) r; Q+ dIf I can't come back to 'today' I am not going back.
2 \# ^& V" M) c8 J9 J8 H2 B
* w5 }* F$ r; e9 OBesides...I don't think it's fair to change the past...who we are today is credited to how we grow up (however painful).....
% r5 O$ e' a2 o. P# u4 X6 r" i# P( d: J2 @/ }) i' m
No regrets....just move on....I rather dream about what my future would be like and how I can work toward that.
作者: garycheung    時間: 2005-6-14 09:39 AM

如果真係可以時光倒流,我會..........比心機讀多d書.
作者: happylion99    時間: 2005-6-14 04:51 PM

我會去我前10世到睇下我係唔係牛頓
作者: 亨九利    時間: 2005-6-14 04:55 PM

如果時光倒流, 我唔會學賭錢, 吸煙......唉!!!0 F9 g! @$ e5 _' m

作者: 奇    時間: 2005-6-14 05:48 PM

第一時間小個便先
作者: happylion99    時間: 2005-6-14 05:53 PM

時光倒流....從生物學的角度分析,應該是呼吸,因為若果沒有氧氣的吸入,人類的所有活動無可能運行,所有的小便,比心機讀書,唔會學賭錢, 吸煙,優柔寡斷....唔會成立
作者: 奇    時間: 2005-6-14 08:11 PM

Originally posted by happylion99 at 2005-6-14 05:53 PM:
7 R' k6 K( U% n* n& Q- P因為若果沒有氧氣的吸入,人類的所有活動無可能運行
7 D. E) r* L6 a! F% T* ], u1 u( T點解我唔吸氣,都屙到尿ga~我係咪唔正常?
作者: 阿細    時間: 2005-6-15 09:30 AM

比心機讀書=.=~成日約d frd出街~>.<!
作者: kwokyin1009    時間: 2005-6-24 08:39 PM

返去10年前: V/ k) [) ?5 Z6 x
離開教會,我係教會哂左10年時間
作者: Dr.anger    時間: 2005-6-24 09:25 PM

會努力讀書,考過晒o的試(一定滿分罷!!!)。同埋唔會放棄結他...
作者: chk8667    時間: 2005-6-24 11:10 PM     標題:

我會返去我出生的一天
3 W/ N- }. l! M6 z  `$ |9 o同媽媽說,,我係你個仔
作者: fatfatdragon    時間: 2005-6-25 12:09 AM

我覺得要睇一下是什麼形式的回到過去.* _+ Q- G  O" a- W
1. 回去解決一個問題然後回到現在. 可能會先儲起這次機會(唔知得唔得?) 始終, 人不是十全十美. 一定有些過去的事自己唔滿意. 冇可能用一次機會解決所有過去的問題. 到時返轉頭最大的遺憾是用錯機會. 加上如果一生冇後悔/遺憾事, 人點會珍惜眼前的事. 只要不是錯誤的生死決擇, 先儲起可能好些.
" ?0 v8 L; ]: |$ ]! D1 q5 ^1 N# `' ~# a; K2. 如果回去某一時刻, 重新開始. 要睇是否可以帶回現有記憶. 不能帶回就冇意義. 在同一點上, 其他不變, 決定都應該一樣.
, J' L7 t& N' J- c% \) _如果可帶回記憶, 當然最好. 應該可以改變某一個去的遺憾(如唔賭金, 吸毒, 對xxx好些......).
7 S" W5 n$ e  F  P# @( I  |但是既然因果改變, 除了這刻意去改的事外, 其他事都會變成未知數. 是好是壞無人會知(電視, 小說情節都是有時是好有時是壞).
+ F6 v) h# E1 o7 ~- C1 w
: }1 |8 C* C9 e6 s; m. O2 h其實, 考慮完, 都是覺得過去就過去, 想改變過去不如最好現在. 等儲起的一次機會永遠都是後備.
作者: gundamman678    時間: 2005-6-25 12:32 AM

返到十幾年前,然後開始做預言家!!
作者: 雷公    時間: 2005-6-25 12:33 AM

唔會再一腳搭兩船
) J: _7 H: a! z8 s7 g+ u6 {初戀女友好D

作者: d228216    時間: 2005-6-25 01:06 AM

Originally posted by 亨九利 at 2005-6-14 04:55 PM:
1 [; \" h$ G' \如果時光倒流, 我唔會學賭錢, 吸煙......唉!!!
% |; u# F$ H! P; w4 A
& ?# z/ q" N: E1 w8 n
yes, 學d 勁d 既! (講笑)% A0 c, K3 L* x* w  v

* H; V7 Z  Q5 y+ d; E# ]3 F3 o" G如果時光倒流: 有大把野的....; B  G3 Q, k- {& C
, _* J$ u0 I7 w
我會 去d最貴既地方, 食d最好既野, 然後時光倒流, 再食過.......最後倒流未入門口之前..鬆人...食佢幾十獲, 唔駛比錢....
作者: siuwing    時間: 2005-6-25 01:24 AM

對舊女友好d' q& S3 X  \/ Z: V; n! r
唔好咁大洗同埋大膽d去識多d女仔
作者: 良友    時間: 2005-6-25 09:38 AM

我會選擇上佢度睇電視,唉.....
作者: a19711017    時間: 2005-6-25 10:33 PM

努力讀書

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0