標題: 同女友拍拖一年,點慶祝好?? [打印本頁]

作者: sas    時間: 2005-6-18 01:44 AM     標題: 同女友拍拖一年,點慶祝好??

同女友下個月就一齊左一年啦,
大家應為點慶祝好呀?比D意見小弟呀
作者: 天使藍    時間: 2005-6-18 01:50 AM

你帶佢去"湯"豬喇^^"
作者: antonytwl1679    時間: 2005-6-18 02:19 AM

HAPPY番晚
作者: toro    時間: 2005-6-18 02:35 AM

大家請幫幫忙,盡量唔好講踩界嘢
作者: entkk    時間: 2005-6-18 02:43 AM

去Macau玩一日...
作者: haman_tt    時間: 2005-6-18 04:53 AM

有$既去泰國既布吉
冇$就去深圳既布吉
作者: 遊戲    時間: 2005-6-18 09:31 AM

記住買佢鐘意的禮物比佢~
作者: kaixinren    時間: 2005-6-18 09:50 AM

在屋企,由自己親手煮一次飯給女朋友,送個禮物給她!應該都可以la。第一年好普通,唔用話太多錢,反而可以看到他的真心。
作者: michaelwong71    時間: 2005-6-18 10:01 AM

同佢去婚姻註冊排隊. 佢會唔會開心呢?
作者: sas    時間: 2005-6-18 04:30 PM

結婚?
唔好玩啦
仲有無其他好的idea呀大家?
作者: 愛是最大權利    時間: 2005-6-18 08:24 PM

去開始的地方~食餐好的~
同佢講句~希望(妹)年都能同你在一起在這麼吃飯
作者: homan~    時間: 2005-6-18 11:52 PM

Originally posted by 愛是最大權利 at 2005-6-18 08:24 PM:
去開始的地方~食餐好的~
同佢講句~希望(妹)年都能同你在一起在這麼吃飯
勁 !!!

小弟學野先.....
作者: homan~    時間: 2005-6-19 12:34 AM

brother,

有冇d 地方係好有紀念性, 或者佢好想去先 ?
同佢食好d (ex: 赤柱, 有沙灘)
最緊要有氣氛, romantic 既

brother 作定d 台詞啦~
作者: sas    時間: 2005-6-19 01:42 AM

thx
大家仲有無其他idea
作者: homan~    時間: 2005-6-19 01:46 AM

你送既野一定要DIY !!!!

唔使貴,但係要有心思
仲有,佢有冇d野好想要架???

你諗下佢既喜好,plan 下一日既行情啦
作者: mcsimon0574    時間: 2005-6-19 09:43 AM

..你咪可以同佢食餐好...送隻佢鐘意既公仔..再係公仔上面串住一對刻左你地個名的介子上去...我就覺得好好啦....
作者: @娛樂滿紛    時間: 2005-6-19 11:47 AM

係夜晚..同佢一齊沙灘漫步 lor~好有 feel ga~~我都好想 try 下 ~
作者: 心冷之戀*行    時間: 2005-6-25 11:44 AM

親手設計d野..整d野啦*
作者: fatfatdragon    時間: 2005-6-27 10:23 AM

如果到一週年紀念, 我"唸"住用以前大家一齊影既想做過 slide show 比她. 可能會加一些獨白同寫一些嘢(不要問我寫/講什麼, 未想到, 想到都會收起作秘密), 等她自己看.

最重要是用"真心".
作者: mcsimon0574    時間: 2005-6-27 10:50 AM

最緊要就係買花啦....
我女朋友講嫁....一定要有花..
去佢屋企等佢出門口..介子唔少得..
去食tst自助餐囉...幾好呀..更住去行下..
就好了..
作者: dg666    時間: 2005-6-27 12:48 PM

唔.....每人不同.投其所好.

首先要知她係咩類型?你們幾大?打算用幾錢?
自己有咩建意?那可詳細幫你點.

簡單就花先.
我曾經買過一個好靚的盒,內裡放了一個"溫室蘋果"送給她,不過是平日送.都幾特別.
作者: Kra    時間: 2005-6-27 07:41 PM

我本人覺得花就一定唔小得啦 !

then 之後帶佢出去睇戲, 睇完帶佢去 d high class 少少 o既地方食番餐, 最好係 tst 啦, 食完帶佢去海邊吹下風啦 ~

if 唔想駛太多 $ o既話咪帶佢番 home, 自己親手煮番餐比佢嘆下 ~ 公仔介子之

同埋最重要 o既係送番 d 野比佢啦 ~ 公仔介子都得 o既 ~
作者: homan~    時間: 2005-6-27 08:13 PM

brother 講得好啱, 送花一定好 ~
有邊果女仔唔中意收花先 ?

做 ppt 都好, 好感動架 ^_^

其實最簡單, 投其所好
佢中意咩就俾咩佢啦,
佢好想去而又未去既地方, 就陪佢去啦

最好等佢覺得難忘d !!!
有 feel d 同浪漫 d !!!

brother 加油呀 ~
作者: 迷途小羔羊    時間: 2005-6-27 08:14 PM

其實我有個諗法
同佢兩個起海灘好舒服咁過一晚
作者: saron1    時間: 2005-6-28 09:30 PM

silly
作者: YUEN_LOUIS    時間: 2005-6-28 10:36 PM

Originally posted by michaelwong71 at 2005-6-18 10:01 AM:
同佢去婚姻註冊排隊. 佢會唔會開心呢?
淨係排好啦
作者: herothree    時間: 2005-6-29 12:10 AM

Originally posted by toro at 2005-6-17 01:35 PM:
大家請幫幫忙,盡量唔好講踩界嘢
原來呢道嘅toro版主係十分衛道
我喜歡

一年呀???
如果仲係蜜月期就可以大搞
例如反串一番
如果平時係佢煮開飯就您嚟...etc (當然要係您付出啦...平時您俾$, 果日叫佢俾...想死)

禮物無論係銀彈or DIY
一定要有段故 (可以攞番出嚟講嘛, or continue to theme next yr)(haha)

花...haha, they always say "no lar...waste money...etc"
that's BULL____
get it, 唔駛好大揪, but 一定要有
佢哋鐘意我哋傻仔咁, 攞住喺鬧市中

相, 要影相
一. 睇吓自己女友個sweet樣, 真唔錯
二. for future, 第日炒, 有証據, 你有付出過 (haha, strongly recommend)

等...一定要學識等
佢哋必遲
唔好鬧....住!!! 過幾日先, haha

專心
唔好講返工, 大學, 波經, 打機呀, 阿爸阿媽住...etc
focus on 佢, 您同佢嘅past...etc
(they mind soooo much)

最後, 唔好趕住返屋企咁
女仔唔鐘意您同佢一齊有time limit
等佢提出, 送佢返屋企 (MUST), on the ride, let her rest on you, then u'll get your kiss of the night (hehe)

also...唔好有目的咁
周年s doesn't = 上床 (maybe for adults)
信我, 女仔會知, 有意圖的約會...is the worst....古巨基都話

"猶 如   無 人 敢 碰   秘 密   現 在 被 揭 起  
明 日 想 起   我 們 其 實 承 受 不 了
歡 樂 今 宵   虛 無 飄 渺  
那 樣 動 搖   不 如 罷 了"

承受唔起
博唔過

have a romantic evening and be a good bf

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0