標題: [轉貼]同女友解釋足球上何謂越位 [打印本頁]

作者: bikini    時間: 2005-6-20 09:47 AM     標題: [轉貼]同女友解釋足球上何謂越位

同女友解釋足球上何謂越位

各位朋友,如果遇上女朋友問你,咩叫做越位時候,你就可以不妨參考我老友Simon 講 法。

據Simon所講,早幾晚,當佢女朋友為要表現出關懷,而夾硬要陪佢屋企一齊睇波時候,佢女朋友就問佢:「 BB呀,乜野叫做越位呀?」
Simon於是乎就深呼吸一口氣,轉個頭同佢講:「越位之事,簡稱『 越 事
』,
有時係好複雜好難解釋,但每場波都會間中出現 。」
佢女朋友都重未明,於是乎又再追問佢:「咁『越事』之後又會點呀?」
「咁『越事』到咯,當事人就梗會唔開心啦。」Simon告訴她。

「有咩唔開心呀?」Simon執女友的手,情深款款地望向她一面說:「梗係唔開心啦,
『越事』到就無得射喇。」

Simon轉述呢件事畀我聽時候,我個個都笑到肚攣,Simon重話原本想話畀女朋友聽,
『越事』到唔單只無得射,重淨係見到旁證度『扯旗 』
作者: slwong3    時間: 2005-6-20 10:16 AM

this is a nice one...
作者: ahkuan0324    時間: 2005-6-20 10:56 AM

勁呀!~我一定要支持呀!~
作者: joycejo    時間: 2005-6-20 11:20 AM

post before........delete
作者: sinewey    時間: 2005-6-20 01:42 PM     標題: !!!~

I read it from Apple Daily long time ago!~~~~~~~~~~~
作者: sun714    時間: 2005-6-21 12:21 PM

嘩! 呢個笑話真係正! 支持!!!
作者: sandy829    時間: 2005-7-26 08:06 PM

le個正wor...hehe...話比bf 知先~
作者: tell    時間: 2005-7-26 11:21 PM     標題: 一個可以講曬

"正",又或者"好"

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0