標題: 大家對寓言有咩睇法???? [打印本頁]

作者: pkpkpkpkp    時間: 2005-6-22 02:34 PM     標題: 大家對寓言有咩睇法????

小弟呢輪經常睇到好多寓言,$ D0 ]: H# n- [( J) ^) v! Z1 Q0 J. A
真係令我好不安,又好唔開心,2 Q; V6 I. v( u' W0 n7 G
究竟將來既世界係點???' d5 V2 x2 ~# d! ?
即使唔睇將來,+ ^  Y2 a% a0 j6 A% q! j! t
現在各個國家已經開始勢不兩立,
8 Q* {- W+ X! m- g9 n. {7 R美國已經激嬲左好多亞洲國家,
. A* }8 A0 x# h! i8 d% V; M朝鮮又已經有五粒核彈咁多,
, J1 j2 X2 h4 Z0 L台灣同日本又做D無謂野,激嬲左中國,
' `$ }9 m1 m7 G, N+ W; b. u一切同寓言所講既好相似,. d3 c0 y2 E* T
好明顯打仗既機會好大~~( u% h2 c2 D. ^
不過,你地有冇諗過,D人係點樣推算出咁詳細既資料??
3 k; H0 c' q# ^- F( V0 @/ O) G. A但係所講既又一矢中的!!!!
& a" l3 B) ]! m) ^  X究竟D人係點做到?????
作者: 亨九利    時間: 2005-6-22 03:02 PM

其言中乃寓言者; 其言不中有誰記得? 所以寓言者=江湖術士=玄學家=吹水專家!!!
作者: 雪代緣    時間: 2005-6-22 03:12 PM

係預言定寓言呀?
+ O. Q+ t: A" y* R6 k! Q, f預言就不信則無
作者: pkpkpkpkp    時間: 2005-6-22 04:09 PM

預言呀SORRY
作者: iato    時間: 2005-6-22 04:22 PM

我都覺得呢d神怪野唔一定無既. 不過你講果d都好marco下... 你又做到d咩呢.
2 u; G) L0 B& c$ [* N4 C* c3 ?* ]就算個人d既 都唔好睇咁多好d 比你知道晒 做人都無咩意義啦.2 g) k1 v0 ]# g) I
我聽個一個故事 話有一個民族 佢地既族人用佢地一隻眼同神換取一種預見未來既法力.
- ?; @/ y4 Y4 h6 J5 O0 d- V1 i) R結果佢地所有既預見力就係知道自己幾時死. 咁又有咩用呢.
+ f& Z" k- Y8 p: O5 [( X  |做好今天 期盼明天會開心d^^
作者: 雪代緣    時間: 2005-6-22 05:50 PM

係囉   駛乜驚預言丫* y( r, A8 Q8 V$ |$ |6 e% p
如果係真,你驚又死唔驚都死
: D% ]* H" {/ m係假,你驚就只會浪費精神
作者: 老鬼X    時間: 2005-6-22 07:29 PM

係囉   駛乜驚預言丫
作者: diehardfans    時間: 2005-6-22 07:38 PM

相信你自子!!!!!!

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0