標題: 皇馬下季既陣容.... [打印本頁]

作者: michael86    時間: 2005-6-22 10:35 PM     標題: 皇馬下季既陣容....

儘管還沒有得到皇家馬德里俱樂部官方的確認,但是西班牙《阿斯報》卻於今天將皇馬下賽季設想的主力陣容完全曝光。目前處於轉會傳聞中心人物羅比尼奧、塞爾吉奧.拉莫斯、巴勃羅.加西亞以及迪奧戈通通被劃入主力陣容,而索拉裏、菲戈以及薩穆埃爾乃至古蒂則被點名為清洗對象。如果這還不令人驚訝的話,那麼隊長勞爾被迫淪為替補就顯示出皇馬下賽季的魄力與決心了。
  上賽季,皇馬38輪西甲積80分最終取得了聯賽亞軍,但是勞爾的貢獻並不大,無論是進球還是助攻,均令人大失所望。尤其是上賽季在所有賽事中勞爾僅打入16球,為1994-1995賽季以來的最低記錄。《阿斯報》因此大膽預測,皇馬主教練盧森柏格會把更多的機會交給第二前鋒羅比尼奧,而法國中場齊達內也將得到解放而回到中路。
  左路的位置上,《阿斯報》斷言屬於烏拉圭中場迪奧戈,他將與後插上的羅伯特.卡洛斯形成互補的一對搭檔。而中場的另一名阻截者就是來自奧薩蘇納的烏拉圭鐵腰巴勃羅.加西亞,他將取代丹麥人格拉維森的主力位置。同樣,在中後衛的位置上,傷癒複出的英格蘭人伍德蓋特將與塞維利亞的19歲天才後衛塞爾吉奧.拉莫斯共同鎮守中路,而埃爾格拉也將會作為一個全能補丁被擱置至板凳上。
  經過盧森柏格大刀闊斧的改革,皇馬的首發11人配置變為了:門將,凱西利亞斯;後衛線,薩爾加多、拉莫斯、伍德蓋特、卡洛斯;菱形中場,後腰巴勃羅.加西亞、右邊前衛貝克漢姆、左邊前衛迪奧戈、前腰齊達內;鋒線,羅比尼奧、羅納爾多。毫無疑問,改革後的銀河戰艦的攻守將更為平衡,而勞爾、格拉維森、埃爾格拉等上賽季絕對主力也將成為“豪華替補”。如果歐文不走,他仍然只能作為豪華替補的一份子。
  當然,盧森柏格也必須直面一個問題,大量的更換主力陣容需要一定的時間來磨合。如果磨合成功,皇馬中後場長期存在的防守不力痼疾將得到良好改善,而進攻上的損失卻並不明顯,畢竟解放了齊達內,添置了羅比尼奧,皇馬攻擊力的前景令人期待。

魯爾,奧雲,加維臣,森美爾,希古拿全部唔見哂.......
作者: abc123aa    時間: 2005-6-22 10:42 PM

魯爾,奧雲,加維臣,森美爾,希古拿呢4個如果唔用魯爾,奧雲同森美爾的話一定死硬,
森美爾唔係一級中堅咩???佢只不過要一年時間適應,再加上根本打得唔差,所以根本就唔應該係被清洗名單內,魯爾更加唔洗講啦,奧雲依家同魯爾同大哨開始有火花,如果依家唔用佢地的話將會失去將佢地3個再推上高鋒既機會,
作者: 清揚    時間: 2005-6-22 10:45 PM

我好想睇下呢個陣有咩野睇ar
作者: abc123aa    時間: 2005-6-22 10:50 PM

Originally posted by 清揚 at 2005-6-22 10:45 PM:
我好想睇下呢個陣有咩野睇ar
我都想睇下,到時又唔掂既話就好好笑~
作者: 清揚    時間: 2005-6-22 10:56 PM

Originally posted by abc123aa at 2005-6-22 22:50:

我都想睇下,到時又唔掂既話就好好笑~
剩系活基治都笑爆嘴la
作者: michael86    時間: 2005-6-22 10:56 PM

反而我覺得活基治復出會比預期中好
因為大家都對佢冇咩期望
作者: zz1988    時間: 2005-6-22 11:02 PM

加維臣???
why sell him?
作者: abc123aa    時間: 2005-6-22 11:03 PM

Originally posted by 清揚 at 2005-6-22 10:56 PM:

剩系活基治都笑爆嘴la
一出場就傷=_="
作者: abc123aa    時間: 2005-6-22 11:03 PM

Originally posted by michael86 at 2005-6-22 10:56 PM:
反而我覺得活基治復出會比預期中好
因為大家都對佢冇咩期望
那當然會啦,因為佢傷左咁耐
作者: michael86    時間: 2005-6-22 11:05 PM

Originally posted by abc123aa at 2005-6-22 11:03 PM:

那當然會啦,因為佢傷左咁耐
其實活基治係有質素ga,如果佢可以o係頭幾場打返起個信心,相信佢o係皇馬後防既作用唔會低
同埋有時傷呢樣野對前鋒既影響可能會高過後防
作者: tkk2p    時間: 2005-6-22 11:08 PM

活基治既制空力對皇馬中路防守有極大幫助
作者: abc123aa    時間: 2005-6-22 11:11 PM

Originally posted by michael86 at 2005-6-22 11:05 PM:

其實活基治係有質素ga,如果佢可以o係頭幾場打返起個信心,相信佢o係皇馬後防既作用唔會低
同埋有時傷呢樣野對前鋒既影響可能會高過後防
如果拍住森美爾咪勁爆........^^"
作者: abc123aa    時間: 2005-6-22 11:11 PM

Originally posted by tkk2p at 2005-6-22 11:08 PM:
活基治既制空力對皇馬中路防守有極大幫助
對英格蘭都好有幫助^^"
作者: SEEK    時間: 2005-6-22 11:58 PM     標題: 皇馬下季既陣容....

沙治奧.拉莫斯係西維爾係踢右後防個喎.....做咩會踢中堅?
柏寶路.加西亞....實力只屬一般....
至於烏拉圭中場迪奧高唔知佢係乜水?
作者: lookityourself    時間: 2005-6-23 12:01 AM

Originally posted by SEEK at 2005-6-22 11:58 PM:
沙治奧.拉莫斯係西維爾係踢右後防個喎.....做咩會踢中堅?
係law..........佢代希古拿唔好....

果兩條友買番黎,都唔知咩料....仲有羅賓奴無咁快上正選ar ma
作者: SEEK    時間: 2005-6-23 12:05 AM

Originally posted by lookityourself at 2005-6-23 12:01 AM:

係law..........佢代希古拿唔好....

果兩條友買番黎,都唔知咩料....仲有羅賓奴無咁快上正選ar ma
希古拿踢返防中會好過踢中堅~
作者: wai0818    時間: 2005-6-23 12:23 AM

都唔知佢諗咩 ..... 加維臣打左皇馬半季就話唔用佢 , 佢都打得唔差  ......
奧雲在皇馬 , 計出場時間佢係全 team 入球率最高果個 ...... 都要打後備 ......
最不知所謂既係朗拿度 , 佢明顯係走緊下波果個, ( 除魯爾外 ),打左 3/4 球季先話打番好 d , 需唔需用咁耐時間先提升番狀態呀 ......反而重用佢.......
活基治情況同曼聯既李奧唔同 ..... 李奧係停賽八個月復出 , 期間不斷有跟操 , 所以可以 keep 住.. 反而活基治係傷左成年咁耐 , 我對佢有所保留

皇馬下年都.......

good luck la .....

圖片附件: tsubasa5.gif (2005-6-23 12:23 AM, 278.2 KB) / 下載次數 5
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=387802&k=13d3b7b9db932e282912066634cd354f&t=1727263053&sid=Z76od1

作者: lookityourself    時間: 2005-6-23 12:34 AM

Originally posted by wai0818 at 2005-6-23 12:23 AM:
都唔知佢諗咩 ..... 加維臣打左皇馬半...
講得好/.........但係若果留番哂原陣,咁同上季有咩分別wo
我覺得唔到左邊好過la,右邊就比哂碧咸同希古拿,or第二個人,左邊比哂卡路士
再係中場同前鋒買多幾個
作者: abc123aa    時間: 2005-6-23 02:40 AM

Originally posted by lookityourself at 2005-6-23 12:34 AM:

講得好/.........但係若果留番哂原...
照返原陣其實冇問題,但係打歐聯同聯賽唔可以用死一個陣,一定要搵人做大哨同施丹後備
作者: YUEN_LOUIS    時間: 2005-6-23 11:07 AM

其實打3箭頭都ok呀~
作者: 清揚    時間: 2005-6-23 02:12 PM

卡斯拿斯,睇黎今季皇馬又靠你喇,醒定D ar
作者: bettman    時間: 2005-6-23 02:26 PM

Originally posted by SEEK at 2005-6-22 11:58 PM:
呢個乜水係河床中場新星

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0