標題: [轉貼] 荃灣被騙 大家小心 [打印本頁]

作者: garycheung    時間: 2005-6-26 04:22 AM     標題: [轉貼] 荃灣被騙 大家小心

各位兄弟姊妹請小心
) C' U5 `. U$ y* {4 Z; D0 _3 P! r3 m1 j1 ~0 N2 F
2 b5 k3 d# E8 ^
可以話我蠢啦 但好采今天損失的不是什麼大~~* g% h' |- I# u# [  b7 K
今日下午4:00左右在四坡坊附近經過,3 {2 ~# b& Y/ o/ r% y" B7 C- a0 x4 n
被一名男人問有沒有兩元散子(換兩個一元)2 F2 y& l/ J" x& d
我換比佢 見他又炒褲袋準備拎錢給我的樣子1 s* S2 p" C( u. p! W
我就給了兩元給他
; k+ z! K, ?2 @但他又問我有沒有多兩元# T/ I0 C; E9 a  ?9 K* J
我又再給他 後尾他說
4 R) g4 N$ @/ l/ y明天還回給你問我幾時得閒4 a* v' @! t. }  p
我心想有點唔對路 4 蚊算數比佢呃左9 e5 v9 y( G( P2 W1 E
即轉頭走唔理佢啦 ......6 Q3 v7 f) a6 d2 D  X
但後尾發現我側咩後袋個拉鍊開了一半
* u, W, B' x/ b2 \4 g# O心想一定是剛才那男人肯定有同檔 ; S; U: w( I  M7 Y, T; |, L
唸住引我注意偷我銀包
& ^5 C1 z" H. Y0 A: e好采我銀包放左好低
; C0 f) t3 l' y6 K; B同我走得快唔係損失就一定唔止4蚊: u2 t) l9 k1 y, t
打e篇野可能會給大家說我蠢咖啦
9 Y! K1 z* c: W2 d但我唔想再有人會被同樣給人行騙 
5 f- K3 l% v7 D所以打e篇野出黎* p1 O9 w6 I4 b4 _7 t
希望大家小心d 
8 l4 U7 E5 a' N# M: X1 n5 y. |7 B1 _同話比你身邊住係荃灣既人知道啦
作者: qweqweqwe    時間: 2005-6-26 04:31 AM

THX: r; {9 M- @4 j0 V8 L
9 ^5 T% n" L0 B; e
but posted before
作者: 柏林@清雲    時間: 2005-6-26 12:33 PM

救命呀,睇左咁多次.仲post
作者: abcde1918    時間: 2005-6-26 12:59 PM

我睇過啦
作者: wanmankit    時間: 2005-6-26 01:13 PM

依家d人咁衰既,大家多d睇警訊啦~
作者: d228216    時間: 2005-6-26 11:40 PM

Originally posted by garycheung at 2005-6-26 04:22 AM:
; X& Y$ L! j3 f& n6 T4 B  }0 f, Z各位兄弟姊妹請小...
8 j! h( k7 X0 C! P$ c

) ?/ ~9 Q2 M( R& q9 B# ~3 h- c) ]' ?# M2 h覆卓!
作者: loklovexxx    時間: 2005-6-27 11:53 AM

人心難測

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0