標題: 有冇人做過"凳村石"(兄長團)呀[熱心幫助會員+] [打印本頁]

作者: 左輪仔    時間: 2005-6-29 09:25 PM     標題: 有冇人做過"凳村石"(兄長團)呀[熱心幫助會員+]

我有個朋友就黎結婚,請我做"凳村石",
0 n& j* k$ I8 s' e3 G
$ g, \  b* i( @2 _我又未做過,唔知點咁...有冇人有經驗呀??可否分享??
- y/ Z' H. f  X6 @- v
5 V% Y8 w: P% e% b[ Last edited by sfxc0000 on 2005-6-29 at 09:37 PM ]
作者: neptune1122    時間: 2005-6-29 09:28 PM

Originally posted by 左輪仔 at 09:25 PM 21:25:
& h7 x0 M. h/ J# w5 e& T我有個朋友就黎結婚,請我做"凳村石",
- A+ S9 d/ W4 _8 p% W9 x
- H" e2 `$ a7 x( c* D7 I我又未做過,唔知點咁...有冇人有經驗呀??可否分享??
- t1 Q1 h% V5 O& b2 t" D恭喜你喔!!
1 A4 G- g* b# E, b+ V" X2 H不過我唔知啊~~
作者: 清揚    時間: 2005-6-29 09:34 PM

接新娘時"岸"下義氣,例如姐妺團叫做一百下掌上壓你就去做,姐妺團叫乜都要做,除左姐妺團叫你講I love u/唱情歌/讀情信
作者: 月月鳥    時間: 2005-6-29 09:35 PM

55,行程如下
4 Y- k. S3 _2 F3 Z2 Y, ]: O- q[1]之前幫男家「抬山買水」
" b7 h6 b- q! b2 J# p" v[2]結諙當日接載男家d人7 n# M* [6 r/ m& s6 U( t& y! v6 ]6 J
[3]行禮時安排新朗要準備的事
8 l# w  u. ]& {[4]設「counter」,叫賓客簽名) I+ l$ {1 m5 E# Q
[5]頂洒
. F: r( e' o' F0 x2 M" M
2 J6 a0 P' @' L. ^- q差唔多就咁
作者: d228216    時間: 2005-6-29 09:36 PM

有幾多兄弟先, 多人同小人唔同做法. 而今多兄弟之中你同新郎friend程度排第幾??
作者: 月月鳥    時間: 2005-6-29 09:37 PM

Originally posted by 清揚 at 2005-6-29 09:34 PM:
8 c" S+ `$ H! r' P- b8 a接新娘時"岸"下義氣,例如姐妺團叫做一百下掌上壓你就去做,姐妺團叫乜都要做,除左姐妺團叫你講I love u/唱情歌/讀情信
' _, p6 m' W  [* Q" [: `
55,大致上係人叫您做咩您就做咩,無怨言
作者: 左輪仔    時間: 2005-6-29 09:40 PM

Originally posted by d228216 at 2005-6-29 21:36:- E8 j& g1 Y" D- N( q
有幾多兄弟先, 多人同小人唔同做法. 而今多兄弟之中你同新郎friend程度排第幾??
( j, M' |  ^3 {; l1 _9 O2 Ifd底囉,但又唔係好fd果隻...人數就未知呀@@"
作者: updown    時間: 2005-6-29 09:43 PM

有靚姊妹團咪落力D 表演,  唔好就行行企企得嗱
作者: 左輪仔    時間: 2005-6-29 09:51 PM

Originally posted by updown at 2005-6-29 21:43:+ n8 A5 ~1 `7 v7 o8 r8 T2 B' b
有靚姊妹團咪落力D 表演,  唔好就行行企企得嗱
) S/ [4 f4 C) g1 g, ]' d4 ]點得有一兩個得既,我見過有d幾得嫁(之前出黎玩過)
作者: updown    時間: 2005-6-29 10:28 PM

Originally posted by 左輪仔 at 2005-6-29 09:51 PM:
3 U+ {9 S5 w4 |! W  H
7 f$ \7 ?1 q% r0 R點得有一兩個得既,我見過有d幾得嫁(之前出黎玩過)
- S, `- ^4 o9 r2 U(敢)就要落力D la當左自己去殘酷一叮或者有招出招到玩就得la   仲有好多兄弟  放心la,,第時到自己結婚再驚都未遲  因為主角此終都係你過Fd!!!!!
作者: d228216    時間: 2005-6-29 10:32 PM

Originally posted by 左輪仔 at 2005-6-29 09:40 PM:4 F) t$ W' O6 k

9 s, {0 Y8 V  T2 V& p# `+ R! T! ^fd底囉,但又唔係好fd果隻...人數就未知呀@@"
9 O& i  R) B2 Q+ b" f
8 J' S' ]8 y1 @0 ~
大路野, 就係 moon moon 講果d,* h  l4 T1 F: O/ }9 Q, z( X

4 S1 f! x3 P1 I+ I6 R4 K2 n暗瓦底, 就係吓d姊妹有冇好野,
4 O% w8 P. _* B- ?- m- T1 p' U" o# o
其實應盡快約d姊妹团出黎傾吓, set 返個 running plan, 又可以 check 吓d姊妹.....  i! e! v" c& t1 s; Y! U

; _3 p' n2 A! o7 H3 U1 q不過最緊要有一個熟手, 由頭帶到尾....知規舉...如男家開車去女家前, 所有人一定要先去厠所及洗手....新郎出門口一定要伴郎開門..新郎先出...出曬人之後...由屋內家人関門...新郎上車, 要坐車尾, 一定要伴郎開車門....新郎先上車...伴郎再上同坐 ..及關門.(車尾只可坐新郎及伴郎兩人).一個兄弟坐車頭..連.司機...新娘車共四人一部車...其他人要搭其他車....車到伴郎開車門..先落車....新郎再落...(留意...新郎的手, 不能開關車門): Y  {7 B' E, q" o# C

: @3 m8 Q; U6 |- Y* r新娘出閣最緊要!  要哭早点哭...出門口一定要哭!! 邊哭邊出門口.....一出門口..無論發生咩事...不能望回頭!!.....一直行入, 門関上方可轉身! (先揾人襟先)( D, ]% @: O: G$ f+ t

; J( |/ a- l% _1 [9 X' G1 ^1 a之後唔係好記得....不過d熟手 影相佬(影結婚照的) 多數識!
作者: 月月鳥    時間: 2005-6-29 10:37 PM

Originally posted by 左輪仔 at 2005-6-29 09:51 PM:/ s( p; K& V  K1 T- Y& v! p
. K; n, h8 [- J. ?. T
點得有一兩個得既,我見過有d幾得嫁(之前出黎玩過)
- A7 c$ M9 v$ h係就似悉賣悉,咩埋佢
作者: d228216    時間: 2005-6-29 10:38 PM

Originally posted by 左輪仔 at 2005-6-29 09:51 PM:
) S4 `. y, _/ n* u- G" n  G+ E5 t) \4 P9 m9 i
點得有一兩個得既,我見過有d幾得嫁(之前出黎玩過)
  Z) T# b4 V7 z

' q0 G7 s3 S, h# R; r/ \嘩! 正播! 快d背熟我d料, 飲茶果陣, 揾又正又落力果個....曬吓我d料...然後同佢鴿吓d running..........順手 搭埋...... wa ha ha .....無得頂!$ R  j3 H+ A. R0 s+ M1 s

5 B$ A/ p3 V: _[ Last edited by d228216 on 2005-6-29 at 10:42 PM ]
作者: 月月鳥    時間: 2005-6-29 10:41 PM

Originally posted by d228216 at 2005-6-29 10:38 PM:! O1 q+ ?7 v- n/ X
9 f2 `, h1 k" P3 X2 G( l# i( ^0 m
- i. e5 t6 G* ]7 v7 d6 H. \
嘩! 正播! 快d背熟我d料, 飲茶果陣, 揾又正又落力果個....曬吓我d料...然後同佢鴿吓d running..........順手 搭埋...... wa ha ha .....無得頂!
9 e' [# s, L+ q! `$ J/ t我諗一定滿足到你,左左
作者: 左輪仔    時間: 2005-6-29 10:47 PM

Originally posted by d228216 at 2005-6-29 22:32:
$ e% b: L0 R$ I2 D4 N" k
3 u5 h' p. ^* s3 G4 I' h. F4 P- ^, l6 v4 J% G& C2 r
大路野, 就係 moon moon 講果d,0 G- a& X0 i: ?8 B, {2 P
...
1 Z# e# H3 w: p1 S6 B7 ]
嘩~好詳盡呀  r. G, }+ O4 Z0 O" G3 h1 [- N
thx~d兄
作者: 左輪仔    時間: 2005-6-29 10:48 PM

Originally posted by updown at 2005-6-29 22:28:
! ?6 D" T$ t& D( ~" ^, U
# i. L1 {% i* L2 N$ t3 u(敢)就要落力D la當左自己去殘酷一叮或者有招出招到玩就得la   仲有好多兄弟  放心la,,第時到自己結婚再驚都未遲  因為主角此終都係你過Fd!!!!!
' Z. t9 b5 @# g3 y7 s% l不是嘛...要咁多才多藝!?
作者: 左輪仔    時間: 2005-6-29 10:49 PM

Originally posted by d228216 at 2005-6-29 22:38:
: i& ?$ L. u5 U: c% r& C- Q嘩! 正播! 快d背熟我d料, 飲茶果...
! Y- h) `( n/ W
你咁心邪嫁,不過我鍾意
作者: 左輪仔    時間: 2005-6-29 10:49 PM

Originally posted by 月月鳥 at 2005-6-29 22:41:
7 O; |& N$ ?$ g6 L  ?0 b# d% G3 L- x- l7 w0 H
我諗一定滿足到你,左左
4 d6 N* V8 g' `. J* {$ F當然啦
作者: gundamman678    時間: 2005-6-29 11:27 PM

未做過,但見人地做既時候都幾辛苦.......要好玩得囉,同埋要睇排姐妹有冇人性囉......
作者: ricojohny    時間: 2005-6-30 04:28 PM

我做過幾次
; _. ]5 C% j  g; \& K' T9 B) z. ]. s5 m
你想問d咩

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0