標題: 巴西「F4」組合媲美「3R」 [打印本頁]

作者: pig210    時間: 2005-7-1 08:41 PM     標題: 巴西「F4」組合媲美「3R」

距離德國世界盃決賽周不足一年,巴西教練彭利拿藉今屆洲際國家盃,證明巴西有力破天荒6奪世界盃。相比起2002年韓日世界盃以「3R」為主力,預料朗拿甸奴、卡卡、阿祖安奴及羅賓奴等「F4」,勢成巴西明年爭霸的最大本錢。

巴西5奪世界盃後再掌森巴帥印的彭利拿,今屆以強陣出征洲際國家盃。除了朗拿度、隊長卡富及卡路士,巴西在明夏世界決賽周的主力陣容,基本上已在今屆賽事敲定。當中朗拿甸奴、卡卡、阿祖安奴及羅賓奴組成的新進攻組合,合共轟入11球,試驗效果十分理想。被譽為「F4」(Fantastic Four)的他們至明年的平均年齡仍僅24歲,相信到2010年南非世盃時,仍會是巴西的主將。
作者: michael86    時間: 2005-7-1 08:46 PM

巴西06年世界盃如果有狀態十足既朗拿度
而卡富同卡路士依然可以keep住既話
人腳應該係近年最強
前線有近年巴西前線罕見既類型阿祖安奴
又有天才羅賓奴
作者: pig210    時間: 2005-7-1 08:59 PM     標題: 真係巴西玩晒........ =.="

作者: YUEN_LOUIS    時間: 2005-7-1 10:11 PM

Originally posted by michael86 at 2005-7-1 08:46 PM:
巴西06年世界盃如果有狀態十足既朗拿...
16強起場場3箭頭~!
作者: kyleung    時間: 2005-7-1 10:13 PM

唔好幫 d 勁人改埋 d 咁既膠名啦~
頂~
作者: 雷公    時間: 2005-7-1 11:10 PM

2010年  ????
唔係掛
巴西敢多人出
2002世盃又有邊過識羅賓奴呀 ?
4年內巴西出新星唔出奇啦
可能2010又會有其他人取代細哨

作者: harvey22    時間: 2005-7-2 02:02 AM

Originally posted by kyleung at 2005-7-1 10:13 PM:
頂~
AGREE.. dun be so 9 man
作者: 亨九利    時間: 2005-7-2 02:15 AM

Originally posted by kyleung at 2005-7-1 22:13:
頂~
咪就係, 乜春F4??? So naive......!!!
作者: amigofans    時間: 2005-7-2 02:21 AM

Originally posted by 雷公 at 2005-7-1 11:10 PM:
2010年  ????
唔係掛
巴西敢多人出
2002世盃又有邊過識羅賓奴呀 ?
4年內巴西出新星唔出奇啦
可能2010又會有其他人取代細哨
好難下話,因為細哨真係好勁,
而家已經有施丹最fit時既水準,
直迫當年肥馬同比利.....

佢果d波,可謂當今球壇得佢一人
睇巴塞對車仔果兩場,佢可謂 "超晒班"
作者: lliu    時間: 2005-7-2 03:03 AM

But look at their back, only Lucio is a better player
作者: abc123aa    時間: 2005-7-2 05:17 AM

Originally posted by ---fans at 2005-7-2 02:21 AM:

好難下話,因為細哨真係好勁,
而...
我同意佢超晒班,不過佢d體育精神一直下跌
作者: SEAGER    時間: 2005-7-2 10:19 AM

講真,用4個人進攻而效果同3個人一樣,不如用3個人跟住打多個防守中場啦!!!94世杯夢幻組合根本只須2個人就能保證入球.......彭利拿都有d變啦!!!
作者: SEAGER    時間: 2005-7-2 10:26 AM

Originally posted by abc123aa at 2005-7-2 05:17 AM:

而且佢呢一年都踼得好舒服,好似唔使點出力咁,因為國家隊同球會太多人幫佢,
佢最勁同水平最高既時候應該係前季拍戴維斯個屆,幾乎以一己之力將巴塞隆納由十幾位帶上第二,fight低埋皇馬,真係踢到識飛咁..........
作者: lookityourself    時間: 2005-7-2 11:25 AM

Originally posted by abc123aa at 2005-7-2 05:17 AM:

其實巴西咪又係一隊球隊,都一定有攻極攻唔上既時候
今屆唔會再由呢d 咁大路既波贏哂
作者: harvey22    時間: 2005-7-2 02:38 PM

Originally posted by lookityourself at 2005-7-2 11:25 AM:

其實巴西咪又係一隊球隊,都一定有攻極攻唔上既時候
今屆唔會再由呢d 咁大路既波贏哂
大路既波 come on man what do you mean??
作者: 奇    時間: 2005-7-2 02:49 PM

Originally posted by SEAGER at 2005-7-2 10:19 AM:
講真,用4個人進攻而效果同3個人一樣,不如用3個人跟住打多個防守中場啦!!!94世杯夢幻組合根本只須2個人就能保證入球.......彭利拿都有d變啦!!!
其實卡卡都足夠代替李華度有餘,o係ac直頭搶晒位
在國家隊也是越踢越好,如果下年大哨回復狀態,仲要多出個阿祖安奴,牌面真係贏晒!!!!
作者: SEAGER    時間: 2005-7-2 03:12 PM

Originally posted by at 2005-7-2 02:49 PM:

其實卡卡都足夠代替李華度有餘,o係ac直頭搶晒位
在國家隊也是越踢越好,如果下年大哨回復狀態,仲要多出個阿祖安奴,牌面真係贏晒!!!!
卡卡火候未夠李華度最TOP個時,同埋巴西依家咁打未必贏梗架!!!
作者: SEAGER    時間: 2005-7-2 03:20 PM

Originally posted by SEAGER at 2005-7-2 03:12 PM:

卡卡火候未夠李華度最TOP個時,同埋巴西依家咁打未必贏梗架!!!
不過呢!其實最重要睇阿祖既狀態 ,如果阿祖場場踼到好似上場咁就真係打佢一個都掂,大佬,D遠程炮咁勁,起腳又快,點頂???史岱捷哥夫二世呀!!!
作者: 奇    時間: 2005-7-2 03:20 PM

Originally posted by SEAGER at 2005-7-2 03:12 PM:

李華度最top應該係98-00....
02已有回落跡象,只是對手不強,大部份強隊滑鐵盧,只有英格蘭可以威脅他們

誰說巴西贏硬?
牌面贏晒唔=贏梗!!!
作者: sagaman    時間: 2005-7-2 04:42 PM

巴西最頭痛的問題係佢ge後防,要拿世界杯,穩健ge後防是必需。
但無論盧斯奧拍住洛基祖利亞或祖安,俾人感覺都係麻麻。
如果盧斯奧受傷,更加難啦!!!

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0