標題: 大家驚唔驚D女人做你上司 [打印本頁]

作者: hongshiu    時間: 2005-7-2 11:50 PM     標題: 大家驚唔驚D女人做你上司

做野對人唔對事.
作者: 亨九利    時間: 2005-7-2 11:56 PM

Originally posted by hongshiu at 2005-7-2 23:50:  b: g5 h& m& z
做野對人唔對事.
  O& i" I  y' H# `% t  u
完全同意, 女人上司寧舍麻煩, 細眉細眼, 小事化大......尤其那些老處女, 簡直變態!!!
* \. p  L7 @8 }  \
作者: fatfatdragon    時間: 2005-7-2 11:59 PM

一般女上司要求都會好子細同時又要精美. 如果她唔會因此而好煩都可以接受, 但是相反的就 唔好攪我啦 .....
作者: HansChan    時間: 2005-7-3 12:02 AM

我上司係女人.....但佢冇乜點....好好人!好關照我添..............或者只係個別例子啦.......
作者: Kenh    時間: 2005-7-3 12:07 AM

totally agree,bad move,
作者: SitBobby    時間: 2005-7-3 12:44 AM

好大鑊!之前份工嗰個係,而家份工啱啱又嚟一個.E-mail永遠祇打"FYI",永冇解說.可能我時運底,未遇到個好呱?
作者: gundamman678    時間: 2005-7-3 01:46 AM

我老細係女人來的,因為做我地呢行女人既比例較高嘛。  x9 L/ L2 q) {. X% D0 ?  d& K
8 w7 A- n- l2 B" c% r+ l/ V
佢就做得幾好,公事上都可以稱得上係公正處事既。但始終有一樣唔太好,就係佢都鍾意搞小圈子關係,即係同某d下屬friend d,咁樣當然會影響佢對人既睇法啦! ,佢熟個d,講句野都唔同d!& b2 k( }: l0 G" Z2 E7 x

' {9 Z3 m, V- u" f不過呢個都唔係女人既問題,應該係做老細既人都常有既毛病。
作者: bodycharge    時間: 2005-7-3 08:19 PM

女人做老細, 即係你無運行咁解!
/ U6 O3 t3 h( F* _( i- B# b1 v我都試過兩次俾無知女人做阿頭, 唉....
! V1 v7 O$ r. s4 E. l; D你睇下"PTU" 或都其他杜Sir啲戲, 佢都會話俾你知女人做老細係點...
作者: yutik    時間: 2005-7-3 09:35 PM

男女冇所謂, 最驚d  pk上司
作者: annie628    時間: 2005-7-5 06:32 PM

女人做上司,簡直會係無運行呀!!!!!!
# b2 N6 I: q0 u+ C9 ^) P之前做個間公司,我個女上司簡直係難頂呀!' ^+ o/ N5 b9 c* _8 ^9 k5 O
小氣、猜忌、霸道、講是非、潑辣、搞小圈子、玩手段、斤斤計較.......簡直唔係人* j8 }) e0 P1 S: r6 y
6 N2 J' c- h$ M+ t* F
佢好中意人地討好佢,千祈咪得罪佢呀,唱你成世架!" A+ O" U! g3 ^. ]3 I
又中意認叻喎,咩都要佢叻晒,如果唔係就左挑右挑,挑到你一文不值% J/ U1 ?  Z5 P5 L9 U/ u/ L3 a8 s

' e! X: w. v" ]" X: h所以我有甘快走甘快, 離開左間公司啦,0 t: K7 h- c# Z8 o. q
但重同D舊同事有聯絡, 佢地話佢依家係度玩手段,話辭職又唔走,扭加人工呀; Z, C) ]* L7 A: Y
今年已扭左兩次啦,都重係度呀!(黑人憎)
作者: 良友    時間: 2005-7-5 06:57 PM

但我希望我上司係果D索女得黎又性慾強果D三十幾歲既女人
作者: johnwu    時間: 2005-7-6 08:36 AM

Originally posted by 良友 at 2005-7-5 06:57 PM:2 a+ q0 p, U" p3 _/ j
但我希望我上司係果D索女得黎又性慾強果D三十幾歲既女人
6 J+ u* E  H% G7 [' |$ L
8 L& q( x. Q+ y/ R, {% m. o笑死...有冇可能...., i6 I9 |7 s7 W+ G- e
有都未必輪到你wor...: ^$ q% e1 l% E& t" D# r
又索女又性慾強一定好多大粒佬照住.
作者: ricojohny    時間: 2005-7-7 04:26 PM

好驚
( `0 f" ~, |3 g/ H* q非常驚
* `# K- @; A# l0 r最驚係d又唔岩胃口又嫌3縑4,又煩又老,又成日迫你ot,又要響成office人面前講d令人誤會ge野
! W, n: F& q  l唉辭職好過

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0