標題: [8/7吹水加分題]自出娘胎有D咩野遺憾不妨入黎直話直講 [打印本頁]

作者: 清揚    時間: 2005-7-4 10:20 PM     標題: [8/7吹水加分題]自出娘胎有D咩野遺憾不妨入黎直話直講

我有三件憾事:
/ s: I+ j2 b; L1.因小學操行差入不到名校.
$ x& A5 Z6 A5 u9 Y4 u2 i7 W( x2.因一件小事令到我同孖生細佬由兩年前不和至今時今日.7 H& y8 U% M+ |% y$ Q$ M+ t
3.在一場很重要的球賽犯手球被逐出場間接導致自己間學校輸波.
- f. I5 R7 ]- Z. A- V' R0 t7 g
) M* X" \5 V1 X5 l1 a5 b[ Last edited by 月月鳥 on 2005-7-7 at 02:36 PM ]
作者: sysykiller01    時間: 2005-7-4 10:24 PM

我今年上學期唔讀好D書
0 ^' ^& ^/ A4 k. d' J搞到今次就算最考都好難追得番
作者: gundamman678    時間: 2005-7-4 10:40 PM

遺憾中學時讀左間廢既男校!
作者: 老鬼X    時間: 2005-7-4 10:45 PM

唔讀書?! z1 j/ u* s6 N& E% C
真係好遺憾
作者: 清揚    時間: 2005-7-4 10:49 PM

Originally posted by gundamman678 at 2005-7-4 22:40:6 k+ S; b# V  j: ]0 |/ q
遺憾中學時讀左間廢既男校!
, f: E0 E, F. n" h
你是否因男校冇女才覺間學校廢???
作者: gundamman678    時間: 2005-7-4 10:57 PM

Originally posted by 清揚 at 2005-7-4 10:49 PM:  J' ?- c+ w0 t7 R- k) b

. i3 t1 @4 R% q/ ~! T' g你是否因男校冇女才覺間學校廢???
# q" I" P. r. A2 s* G- _

0 J6 \, i- S4 s5 YRight,不過只係其中一個原因,最主要都係間學校好衰格。不過之前係校園版鬧過呢間野,而家唔講多次了。
作者: saki    時間: 2005-7-4 11:30 PM

遺憾:
2 h$ z: W- \* Y1.) 自己從未好好玩樂過..- F# m2 s1 z  ~7 K: {( g
2.) 辜負了幾名男子的愛意
4 n7 b3 `5 |% E( d% [3.) 耳仔軟 and then 就會心軟
作者: Yui.i    時間: 2005-7-4 11:42 PM

自己唔係女人......
! _0 z' x. j* y7 t! I2 T2 X玩咩都唔夠人叻.....
* v# [1 e& L- p6 \$ B; @1 G....
作者: sas    時間: 2005-7-5 12:05 AM

1.入左間廢的中學4 V$ c: E  z5 Y5 B6 H
2.因為去左美國旅行,阿(女床床)係呢個期間過左世
; R, W- l7 @5 v2 H3 s3.中學果陣遲左一步表白,眼白白睇住自已心愛的女仔同左人地一齊
7 }) C6 q1 w, \4.會考考得差: z; n4 R% V4 Q1 c( l4 `# R
5.去new zealand果陣,無上前同隔離團個女仔,留低聯絡方法
作者: H00    時間: 2005-7-5 12:15 AM

1.無努力讀書搞到留唔到響原校# u% h7 y4 ~; |$ b' |
2.無響離開學校前媾到果個我好仲意ge女仔
作者: Dr.anger    時間: 2005-7-5 12:17 AM

1.小學轉學,入左間廢柴學校。( r9 C: W, I1 E, f
2.小學時被人屈我出貓,記左兩個大過(攪到個底花左)。我冇去打9屈我個女仔。3 s1 E; ?. m. R6 Z
3.中學入左間廢柴中校。" h- P/ t- ^# @) g0 r) ?  y+ q/ ~
4.去summer camp時識左個日本妹,冇同佢表白。
: ~, V7 l" K; h: }2 L5.讀咁多年書都成績係差。
作者: yeahchan    時間: 2005-7-6 02:15 AM

人生憾事:
9 ?- i0 A% H) |身為中國人中文會考連肥3年
作者: ivan2005    時間: 2005-7-6 02:57 AM

Originally posted by yeahchan at 2005-7-6 02:15 AM:$ R- n) B* z( {; q" @( A
人生憾事:) N/ ~0 I6 D5 d3 g; J. d% D
身為中國人中文會考連肥3年
( \% Q2 D5 y4 @% P
' h) Y, F5 t/ x6 }$ |9 i我都係,
, n" M3 X/ N* O$ E3 @  o但真正憾事係未報答個阿媽
& @; [+ d4 \8 e/ v有時見到佢咁辛苦真係覺得自己好冇用
! ?8 V; j" M" @3 Q3 i. e# D其實我一生人都有好多遺憾或者呢D先叫人生
作者: 良友    時間: 2005-7-6 10:16 AM

當年冇係課室打邊爐,* r1 e# @! F: y/ `
我真係好遺憾,講真的...
* u; @+ [# T; J+ S5 B6 v
1 h$ J  D( X  m2 `- e0 X仲有,有一個女仔我好鐘意佢,但當初自己ON9,佢終於失佢了- v: s# r( F' _4 b

$ o: ?! v9 D! v[ Last edited by 良友 on 2005-7-6 at 10:28 AM ]
作者: doa3    時間: 2005-7-6 07:19 PM

當年為d左星矢玩具冇同我當時最好的朋友~ 講我要般屋就般走左
/ b: l" I% v! `, S2 P' `2 k- E遺憾係本來有好多機會係我面前但冇一個可以把握到~~
作者: Dolly!Sit!    時間: 2005-7-6 09:10 PM

係上星期一,曾經有一份notes 放係我面前,我冇去抄,到派左成績單之後先至後悔莫及,如果有多一次機會既話,我會.....................即刻拎份notes 去影印 @@
作者: 腳指o    時間: 2005-7-6 09:34 PM

未報答媽媽...她就............
作者: 清揚    時間: 2005-7-6 09:54 PM

Originally posted by 腳指o at 2005-7-6 21:34:
* Y" c! W% a$ q# G5 y; f: q" V未報答媽媽...她就............
6 y9 S1 Y2 q, D! c( H7 _2 ?
去世了???
作者: Twincy    時間: 2005-7-7 08:50 AM

Originally posted by 清揚 at 2005-7-6 09:54 PM:4 s# v/ G) m- C0 h  k
9 B9 s) ~) P! G0 S
去世了???
. n' V7 ~2 u3 i7 y) K- d

9 h+ b5 \8 y( L6 ^3 x3 j  T3 D) _NO, 是跟人走老了才對.
作者: long winer    時間: 2005-7-7 02:43 PM

1. 小四開始放棄數學,而家雙位乘數都唔識
, m' O& u4 C5 m- w+ S( Y2. 細個果時見到個阿叔跌左張金牛,唔識走去執. C  h4 l; w, ^2 \4 Q
3. 有次買波,有一場畫錯左,如果唔係就有千幾蚊4 f5 l  m+ J' t; v
4. 鐘意左隔離班一條女,但唔敢同佢講野,icq都只係講過2次,放榜之後就好難再見到佢,嗚嗚....
) h9 Q* {+ u4 W& c% z/ \5. 由細到,做乜都懶...
作者: wanmankit    時間: 2005-7-7 02:53 PM

我都有幾件憾事...
, T5 A- V/ w/ I: q$ X1.入唔到間名校小學,入第三志願,幾日都好傷心
; d, Q& z7 o. \5 H2 i# r: B# G0 ^1 ^2.小學5年級考試,跌晒成績,影響第時升中...
1 ^0 V: h) E: c3 U3.入到間中文中學,傷心到喊...
! a( r* L' X2 M& B! i$ D* T! H4.有次籃球比賽因為我失誤太多,搞到隊波輸埋,自卑...
作者: RahXephon    時間: 2005-7-7 05:02 PM

1. 中一時暗戀一個女仔,佢比晒signal,但始終自己唔敢去馬,終果無疾而終。
6 ]7 j& \9 a# |, ^/ S7 M/ Y( |
- f% }+ c; ]! |( L+ h& O2. 同青梅竹馬拍左八年拖的初戀女朋友分手。+ h# ~9 o' |  D& E! v! F3 L
% z; q. V5 K3 y
3. 讀大學時揀左科頹科,冇去讀law,而家畢業只能做二打六。
) P. P. L% T& F+ v5 w, c5 C- i/ X5 k' k  b+ K" h% w! Y* u
4. 在大學讀書時冇努力去溝女,有關係的女仔五隻手指數得晒。- Y+ {& `. n  G2 A4 S# c; N( a
9 z2 A& m5 c. Z9 y9 K$ J/ {
5. 二十歲後才脫離「處」的行列。% S: ]* h% d: e9 J8 B: P

# b% ]" x" S! H4 P3 F  y6. 打籃球入唔到球隊。
! F4 W$ \  a2 g- l9 S% z) w
( G1 @, K6 [4 Z7. 冇六舊腹肌。
- O* Y; H# n& t# m# |
. [( Z, c' b" M" @& M& J8. 冇喺26fun改加分制的scale前努力post好文,而家只好一分一分咁加落去。
1 H  d3 W$ w" a- [6 _1 Y6 u' H1 V; F# L( v) g2 o
9. 半年前才知道有26fun
作者: 奇    時間: 2005-7-7 05:25 PM

Originally posted by Yui.i at 2005-7-4 11:42 PM:( o  y$ A1 ~2 s. C; e/ l
自己唔係女人......
& F' E4 h+ r$ e+ F: A  R4 b. {: M玩咩都唔夠人叻.....
0 E9 _/ E$ x0 t....
/ |( P+ P' Q2 ?( F
有無諗過變性?
作者: 奇    時間: 2005-7-7 05:37 PM

中4初期上Econ很專心,之後見d人都唔聽書,傻下傻下跟大隊,搞到dum懶晒,番唔到轉頭& x4 s5 h$ q  r/ H
唔早d學踢波和捉棋去唔到職業水平
作者: 清揚    時間: 2005-7-7 06:07 PM

我發覺好多人既遺憾根本系自己既問題,例如有人話冇六舊腹肌咁,點解人地有你又冇呢,系因為你Lazy
作者: ronychan    時間: 2005-7-7 06:44 PM

有個女仔 小學就識 想追 怕醜無追到
# N* [; u& [$ x4 r3 E+ C' N( s過左十年 見返佢 再追過 點知結左婚-0-
作者: Rika    時間: 2005-7-7 06:49 PM

過去講過一個大話,被識破,呢件事竟然成為兩年後今日分手既理由
2 U; ~5 a0 m9 b有一個好女仔出現過響我身邊,自己無珍惜,而家發覺已經太遲3 l! F% [/ @) k1 Q
我一生最大既遺憾相信都係呢次,求奇搵D意外殺左我算啦
作者: 月月鳥    時間: 2005-7-7 06:59 PM

Originally posted by Twincy at 2005-7-7 08:50 AM:9 o: ^3 p( I7 j  M

$ P* h6 \/ X, J( D4 L9 `7 z
0 `' Z* d3 O/ B/ g6 D' ]NO, 是跟人走老了才對.
8 \7 g, @! }3 T- R" K

, v; Z4 V7 R% h做人做到你咁賤,即Ban
作者: siuwing    時間: 2005-7-7 09:47 PM

無好好咁對前女友,攪到宜家成日後悔
' Q2 v; ]" P" `; v' K3 u$ M& u/ Q2 Q; \) B
仲有就係做人成日耳仔軟,比人講兩句就心軟0 E, p9 P* O% I% y" ]6 y7 T  X" @+ B2 D
攪到借左錢比個信唔過0既人.....
$ X2 E0 ]6 Z4 ^1 v' v諗番都肉赤...
作者: 幻影小子    時間: 2005-7-7 11:40 PM

我有幾件憾事:0 |2 Y1 [8 `4 }+ h7 q
8 X( Q6 f2 c! B" [' `7 i
1.細個o個陣.....冇認真咁學下游水....
" L% h0 C0 q* z. G) v2.小學個陣冇好好咁上堂....成日都掛住玩.....依家諗) [) |1 u. D$ _+ Q
   番起,都覺得自己好懶...
/ T$ B1 s  a/ }; N2 a# b7 n: S' {3.form3個年,因為冇好好咁上堂,搞到功課同考試成績- z# ~; ]7 O& ^/ @" a& R1 }
  大趺( l8 D- M6 o: J, `
4.做野成日冇主見......比人講兩句就冇晒主見6 O+ W7 l6 D, r9 h) P+ ]2 ~+ x6 M0 F
5.見到自己鍾意既女仔......唔夠薑去同佢表白......
作者: pignose    時間: 2005-7-8 03:07 AM

1.中學時期七下七下咁就過左,無追女,無好好玩過。
8 T& w  M6 F9 w4 b2.中學時期班際籃球及三人籃球比賽都過唔到第一round,中四仲俾人大抄56比6﹗中五個年就輸一分……4 O. w, E, ~; G" B- H, U) ^7 L
3.讀design時鍾意左過女仔,佢亦知我鍾意佢,但佢係怕羞女仔,一定要我做主動先叫做有d機會。但我無好好把握,太無膽,太懦弱,結果第二年佢比佢同班既男仔追左。依家有時諗起都會酸,不過自己都係抵死…
作者: brightlee    時間: 2005-7-8 06:40 AM

1) I didn't study really hard in my 2nd school, as a gift from GOD that I wasted my freedom time in HK7 G" W2 c! ]( e* T8 J6 p# |. Y
2) My anger and toughness that let the people I love in my deep heart... getting a bad relationship for 10 years and I couldn't help them in their weakness. @" S$ ?/ H9 x% {7 g2 a. `1 |
3) I didn't set free to the people I love in Boy-Girl relationship.......then I get so many terrible relationship with them (>2)
作者: fatfatdragon    時間: 2005-7-8 09:07 AM

1. 遺憾中學找到學好英文的方法, 但沒有持之已恆去做. 成積未如人意.
3 W  j( T9 W5 a/ `- r! E3 k* G$ T
2. 遺憾第一份工時, 沒有緊持自己理想. 選了一份另自己好pk的工. 緊持另一份工不一定會有好結果, 但不會覺得還有路可以選擇.7 F/ I5 ?- _& o/ I' z
1 s6 P  }$ j# V) }6 v
3. 畢業論文明知自己唔熟一個topic, 但為了賭氣還是選了去做, 攪到2月還未開工但4月要交. =.="
- _) @  X4 H8 O. r& [7 T! R) ]$ I( U1 k- \' J9 S8 z
4. 遺憾冇能力加冇勇氣留在香港發展, 要遠走人間死城...
0 {$ I  k  r7 C' O0 Q" l& F7 I, {- ^6 {/ H& D  z5 S- w
5. 遺憾唔早些找到 26fun, 太遲開始日日fun (攪gag兼擦鞋 )
作者: abcde1918    時間: 2005-7-8 10:15 AM

我有幾件憾事:3 u7 h1 ~! ?7 ]: T. X* u
1.在小學經常在上課時睡覺,沒有好好讀書2 I" P! b& }9 u6 q, @
2.在中學時期經常打架,攪到我成身傷哂
, S' I0 E3 T' A2 E% i/ _3.自細我就同父母關係好差,真是很憎自己沒有同父母攪好關係' x  P9 D( [! ]) C* ^
4.當我運氣不濟時,只顧著怨天尤人,沒有想過自已的過失
9 t* v$ }) H# u+ y* k- _, r5.我只顅自己,不理別人的感受,諗返起都覺得自已很自私
作者: red16    時間: 2005-7-8 02:12 PM

我有几件遗憾的事情,都和读书有关的...% |1 Y- J- g# a0 n4 x9 ^
1.在中学毕业的时候,本来我的成绩可以更好一些的。
, F2 o3 Z7 i8 f5 D# @; g2.我的数学,从小学开始一直就不怎么好
作者: 安心    時間: 2005-7-8 06:58 PM

憾事就大把~3 T# o$ w2 k* s8 D2 ]
, [9 Z$ D% v5 D- k8 v
第一:就係由呢個娘胎出黎囉~佢咩都壓咋住我,乜都拎哂我o既,話幫我keep啵
5 h; r& e3 d7 i9 L% U第2:肥囉~真係好肥~無女吼5 T& u" W" n6 Z! e
第3:鍾意o既人成日唔開心~岩岩俾人飛左><
作者: simc23    時間: 2005-7-9 12:16 AM

唉~, N6 G$ H8 `" e" ]# n$ c
1, 初中讀書成日俾人恰/屈
+ k! J- E  i0 b  B2, 中學會考差一分入唔到原校,入左間差既讀預科
/ ~/ y1 O. _5 E- F) ~3, 鍾意o既人睇我唔想眼
. Q9 [4 A, o8 S: w4 y4, 屋企負資產
作者: 腳指o    時間: 2005-7-9 10:22 AM

Originally posted by 清揚 at 2005-7-6 09:54 PM:" \; D( J" j8 K, D. m# o$ F+ a7 T

. ?8 H3 d: i, c: X  z! q7 v去世了???
+ T- b2 o5 g6 e5 b$ }0 K係呀> <
3 y3 v" K) l3 O. v2 U$ t肝癌> <
作者: wjc5461    時間: 2005-7-9 07:38 PM

遺憾的事應該是無法挽回的---那些父母健在就別說遺憾沒搞好關係
# D! Q3 }) H! @: v8 m9 i3 t% K趕快去補救---其實也是自勉---
作者: conversekita    時間: 2005-7-10 03:51 PM

身高不滿!!!!!!!!!!!!!!!
作者: csstudent2003    時間: 2005-7-11 08:38 AM

初中時一味讀書 , 冇參與其他活動 , 如同同學夾band , E家想玩都冇得玩......
作者: simen022787    時間: 2005-7-11 03:23 PM

1.點解我唔係男仔# l+ N! s' J0 @2 j3 W$ {& ^6 O
2.點解高到想識哈D男仔都怕o左我
# O# C) _1 Q* J( e" H3.試過一腳3搭條船﹐傷到人地.....
作者: hoho886    時間: 2005-7-11 04:59 PM

我覺得自己都唔算有太多遺憾既,不過而家有
) U# w3 K1 ?( S5 A) C: c" I2 n咁多遺憾,第時可能又會有遺憾!!; O/ Y! d7 V4 `% e. E9 F' d

) R+ W% O& W) k3 Z& N0 d遺憾又未算遺憾,只不過可能覺得自己冇讀好; S' Y8 s* R, j! N- k* x
d書,考得唔好.入唔到最好學校最好個班.
; q/ X9 i0 F) _. y* Y$ Y7 n0 a$ [  k
覺得而家自己好似識小好多野,有好多野都2 ]4 U) d% {1 X- O, s) W& e
係唔識,應該要咩都去做,做得多,多經驗
3 [9 j" B8 y# r- U0 J/ D% z就多左野會認識.
+ T  J# K% m* L* v. l0 k, W
( |$ h/ v% S2 X0 g0 f有時會錯失左一d重要既野,對你有好大幫
* c4 P2 l  T, b% Q! P助/影響既野.應該有機會就去,唔係就會5 B* h, W5 _- A
錯失曬一d好/重要既野
作者: 旺角fit人    時間: 2005-7-11 07:46 PM

仲未發大達,對唔住阿媽

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0