標題: 謝拉特似乎都係要離開利物浦 [打印本頁]

作者: penp319    時間: 2005-7-4 10:43 PM     標題: 謝拉特似乎都係要離開利物浦

若然又去做每年一[星]的話, 不如去MU好過, 可以replace 堅尼......但真係發夢無咁做, 印象中好似無見過利物浦球員直接轉會MU, Anyway, 如果可以留下來, 我希望佢留, 之後再帶領利物浦重見往日光芒

According to Soccernet     4-7-2005
Gerrard 'set to quit Liverpool' - Reports

Liverpool manager Rafael Benitez wants Steven Gerrard to stay at the club for life.
Gerrard's agent was today reported to have told Sky Sports that talks with Liverpool have 'stalled and are unlikely to be reopened'.

The 25-year-old England midfielder, who has been linked with moves to Real Madrid and Chelsea, still has two years left on his contract and Benitez is determined to keep him at Anfield.

He said: 'I have spoken to Rick Parry. We want Steven Gerrard with us for next season and the rest of his life.

'If I decide to go after eight years or so, I would like to see him as assistant manager, chief scout, if he wants, or maybe as manager.'

He added: 'The main thing is we want him to stay with us and we will try until the end.'

In response to concerns about Liverpool's ambitions, Benitez claimed the club had tried to keep Gerrard happy with a recruitment drive.

As well as the acquisition of Holland international Boudewijn Zenden, Benitez also confirmed the signing of goalkeeper Jose Reina from Villarreal, Mark Gonzales has signed from Albacete and young right back Antonio Barragan from Sevilla.

He added: 'Three times we started to talk to him about a new deal last season, and he always said we need to wait.

'After we had won the Champions League we spoke about how to best improve the team.

'We have today introduced Bolo Zenden as a Liverpool player but we have also signed Jose Reina, the best goalkeeper in Spain, Mark Gonzales, the best player in Chile and Antonio Barragan.

'We will be signing two or three more players this week.'

Liverpool chief executive Rick Parry reiterated Benitez's remarks and flatly denied any wish to sell the player.

He told the Liverpool Echo: 'Rafa wants Steven to stay and couldn't have made it any clearer.

'We still hope this situation is repairable. We are completely surprised by the comments this morning, having made it clear since January we wanted to talk to Steven about a new contract.

'For anyone to make an issue of a delay of just a few days makes no sense. When we met on Wednesday, things were fine.

'We have wanted to keep Steven all along. There has never been any suggestion we wanted to sell him.

'Money is not an issue. There are no financial concerns regarding Steven's contract so any suggestion to the contrary is wrong.''
作者: wanmankit    時間: 2005-7-4 11:01 PM

為錢咩都做得出啦~有邊個'鹽'錢腥丫~
去曼聯機會小d,曼聯老細都唔放水啦
作者: abc123aa    時間: 2005-7-4 11:15 PM

唔係啩.......><"
作者: amigofans    時間: 2005-7-5 12:15 AM

大概佢只有一個目的地....

球星墳墓...

皇家馬德里.....
作者: 藍    時間: 2005-7-5 12:29 AM

Originally posted by wanmankit at 2005-7-4 11:01 PM:
但係今次我睇新聞,好似又吾係完全為哂錢bor,好似話係謝拉特個經理人同物記d高層傾,拖左成個月都未傾掂,最近一次會面,直頭發現利記哥邊連份合約既大致內容都未預備好,好似話係謝拉特對於利記對自己既漠視發嬲喎,仲已經同哂記者過話中止同物記傾續約問題,唉,呢次物記真抵死拉....
作者: abc123aa    時間: 2005-7-5 12:35 AM

Originally posted by at 2005-7-5 12:29 AM:

但係今次我睇新聞,好似又吾係完全...
利記冇左佢差好遠呀~利記真係......
作者: Pharaoh    時間: 2005-7-5 01:30 AM

Originally posted by wanmankit at 2005-7-4 11:01 PM:
點都唔會賣比曼魚喇~ Rivals!

圖片附件: 304895_BIGLANDSCAPE.jpg (2005-7-5 01:30 AM, 34.8 KB) / 下載次數 1
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=419048&k=83495e488f776b636f5ffea2b756c8ce&t=1729074995&sid=X0tZWu

作者: 亨九利    時間: 2005-7-5 01:43 AM

Originally posted by ---fans at 2005-7-5 00:15:
大概佢只有一個目的地....

球星墳墓...

皇家馬德里.....
如果真的去皇馬? 唉, 又一個英年早誓......
作者: arsenalhrs    時間: 2005-7-5 06:59 AM

踢走都唔奇 , 話哂謝拉特值3000m鎊喎 ,放棄佢一個可以買多兩個一級球員番來 , 況且賓帥一向都鐘意西班牙球員ga la , 之前仲有個統計話謝拉特不在陣既話隊波既勝出率仲高
作者: pkdonald    時間: 2005-7-5 07:23 AM     標題: RE

哎呀,老四唔好走啦
作者: wanmankit    時間: 2005-7-5 07:41 AM

如果係賓尼迪斯要踢佢走搵錢,咁佢都要走啦~唔係留係度都冇癮...
作者: zz1988    時間: 2005-7-5 10:38 AM

皇馬 or car

Liverpool had been Spainish football team already......
作者: kakeidevil    時間: 2005-7-5 11:02 AM

Originally posted by penp319 at 2005-7-4 10:43 PM:
若然又去做每年一[星]的話, 不如去MU...
恩斯好似係....
去曼聯做堅尼接班人...
幫曼聯打殘利物浦...車仔同阿仙奴....
重建曼聯皇朝....
作者: 一樓一    時間: 2005-7-5 11:31 AM     標題: 謝拉特利物浦瀕決裂 傾續約遭球會「拖字訣」壓價

7月 5日 星期二 05:05 更新
謝拉特利物浦瀕決裂 傾續約遭球會「拖字訣」壓價

【明報專訊】助利物浦勇奪歐聯錦標的隊長謝拉特,與球會談續約的事宜遇上阻滯,有指與「紅軍」尚餘兩年合約的謝拉特不滿球會愛理不理的態度,令他感到徹底失望。雖然利物浦堅持希望謝拉特繼續留隊,但亦盛傳領隊賓尼迪斯有意放走這位英格蘭國腳來獲得龐大資金,以進行他重建球隊的大計。

雖然去季曾一直盛傳謝拉特有意離開利物浦,但自他成功替球隊奪得歐聯冠軍後,他已表明心�[渴望繼續穿上「紅軍」戰衣,雙方更展開續約談判。現時周薪110萬港元(8萬鎊)的謝拉特與利物浦目前尚有兩年合約,他希望能再續兩年約,並要求將周薪提升至約137萬港元(10萬鎊)﹔但利物浦有感現時距離謝拉特約滿還有兩年時間,準備採取「拖字訣」來減低開支,此舉已令謝拉特相當不滿。

成功出售可套現4.1億

英國傳媒日前再爆出謝拉特在操練場上與賓尼迪斯互罵,令這位歐聯捧盃功臣離隊的傳聞變得更真實。由於車路士和皇馬等大球會對謝拉特垂涎已久,利物浦若成功出售他,賓尼迪斯將可獲得4.1億港元(3000萬鎊)的額外資金作增兵之用,可足夠讓他引入古積特、米列圖和夏格維斯等猛將,再配合已簽約的前荷蘭國腳辛頓,「紅軍」就可以一個全新班底來競逐來季英超和歐聯等多項錦標。

不過,利物浦已就一切謝拉特離隊的傳聞作出澄清,發言人確頓表示﹕「我們的態度非常清晰,我們都希望謝拉特能夠留下。」謝拉特在利物浦最終的前途可望在下周三晚明朗化,屆時「紅軍」將於歐聯外圍賽首圈面對威爾斯球會TNS。若謝拉特沒有在該仗披甲,意味利物浦將很大機會將這位球隊隊長賣走,讓他可在新球會合資格註冊上陣,以提高他在轉會市場上的身價。

來來去去, 都係金錢掛帥.  賓主一場,  都冇得商量!
作者: chi    時間: 2005-7-5 11:34 AM

而家出得起錢買謝拉特得車仔同皇馬
其他曼聯,阿仙奴除非利記肯賤賣
作者: kakeidevil    時間: 2005-7-5 11:41 AM

唔好唸咁多喇...
利物浦都冇心續約..
低價加盟曼聯...
做堅尼接班人...
激死賓尼迪斯...^^
作者: abc123aa    時間: 2005-7-5 11:42 AM

如果利記真係唔要謝拉特的話去皇馬啦~
作者: wai0818    時間: 2005-7-5 11:43 AM

Originally posted by penp319 at 2005-7-4 22:43:
若然又去做每年一[星]的話, 不如去MU...
從來無利記浦既球員轉會去曼聯 , 只有曼聯既"恩斯"去左利記浦

作者: abcde1918    時間: 2005-7-5 11:43 AM

謝拉特去車仔啦
作者: bbsex    時間: 2005-7-5 11:45 AM

謝拉特去到皇馬的作為未必有去車仔的大!

皇馬的大患始終在於後防線,若然森美爾離隊,重新重用柏雲等「未夠班上位」的球員,中前場有多強也沒用!

反觀加盟車仔,他火拍馬基尼利的效果及對球隊的幫助會十分明顯!
作者: 一樓一    時間: 2005-7-5 11:46 AM

假設利物浦真的有心挽留謝拉特,此時此刻,恐怕只有主席摩亞斯出面才可能挽回那顆受傷的心。波士文法案出現後,利物浦先是一文不得失去了麥馬拿文,去年又以800萬英鎊的廉價賣掉奧雲,他們究竟想不想留住自己的子弟兵?

麥馬拿文和奧雲都去了皇馬,謝拉特也很可能成為皇馬的下一個galacticos,可離開安菲路謝拉特,只會讓人感到憂傷,讓人感到他失去了那股深入地層的足球之根,讓人感到商業足球的無情和冷酷。

始終係講錢!
作者: abcde1918    時間: 2005-7-5 11:50 AM

Originally posted by bbsex at 2005-7-5 11:45 AM:
謝拉特去到皇馬的作為未必有去車仔的...
如果謝拉特去咗車仔必然實力大增
作者: abc123aa    時間: 2005-7-5 11:50 AM

Originally posted by 一樓一 at 2005-7-5 11:46 AM:
  假設利物浦真的有心挽留謝拉特,...
謝拉特想加少少人工我覺得加比佢囉,佢又唔係廢,始終對球隊根有用既,不過我諗係賓尼迪斯唔想要佢多d~
作者: abc123aa    時間: 2005-7-5 11:52 AM

Originally posted by bbsex at 2005-7-5 11:45 AM:
謝拉特去到皇馬的作為未必有去車仔的...
盧森保高如果真係賣走森美爾的話,我夠膽講句下年皇馬唔會有冠軍落袋,如果唔賣走森美爾的話只要買多個中堅就得,但係賣走左佢起碼要買兩個~邊有咁多好中堅比你買呀
作者: abc123aa    時間: 2005-7-5 11:52 AM

Originally posted by abcde1918 at 2005-7-5 11:50 AM:

如果謝拉特去咗車仔必然實力大增
利記會唔會放比車仔啊= ="
作者: bbsex    時間: 2005-7-5 12:06 PM

Originally posted by abc123aa at 2005-7-5 11:52 AM:

盧森保高如果真係賣走森美爾的話,我...
小弟十分同意 abc123aa兄 所言! 既然皇馬收購到這位具級數的中堅,為何要放棄? 亦不要過份期望活基治康復後立刻可以回復當年勇。同時,國米的戴維斯的現狀並不比加維臣好,不要因小失大!

所以奉觀 謝拉特 一句:「見機行事!去車仔既話,短期內都唔會死得去邊!如果係開波前皇馬唔放森美爾又想出國試下,都可以搏一搏!」
作者: abc123aa    時間: 2005-7-5 12:24 PM

Originally posted by bbsex at 2005-7-5 12:06 PM:

小弟十分同意 abc123aa兄 所言! ...
多謝先~我一路都係度諗,盧森保高會唔會咁白痴賣走森美爾呀~我就一定唔想森美爾走,話晒第一年都踢得唔差呀,而謝拉特真係要走的話,去皇馬都唔錯,皇馬雖然佢呢d守又得攻又得既球員~
作者: 雷公    時間: 2005-7-5 12:26 PM

過檔啦,唔洗諗
作者: bbsex    時間: 2005-7-5 12:31 PM

Originally posted by abc123aa at 2005-7-5 12:24 PM:

多謝先~我一路都係度諗,盧森保高會...
希望皇馬不要再犯放走 馬基里尼 及 甘比亞素 的錯誤 ... ...

現在費高離隊,大衛哥應可「重操故業」踢右中場,施丹如果可以踢正中場便最好,如果再加上加維臣及謝拉特,配搭的確很不錯。 不過右閘是時候交接了,新加入的巴拉圭左閘希望可以盡快上位!

旦願謝拉特會有好出路!
作者: abc123aa    時間: 2005-7-5 12:34 PM

Originally posted by bbsex at 2005-7-5 12:31 PM:
希望皇馬不要再犯放走 馬基里尼 及 甘比亞素 的錯誤 ... ...

現在費高離隊,大衛哥應可「重操故業」踢右中場,施丹如果可以踢正中場便最好,如果再加上加維臣及謝拉特,配搭的確很不錯。 不過右閘是時候交接了,新加入的巴拉圭左閘希望可以盡快上位!

旦願謝拉特會有好出路!
希望係啦,如果皇馬用埋右邊一定勁好多,右閘既沙加度依家都仲ok既,有時真係要靠佢衝撞下,而新加入果個左閘叫咩名???
作者: penp319    時間: 2005-7-5 01:31 PM

Originally posted by wai0818 at 2005-7-5 11:43 AM:

從來無利記浦既球員轉會去曼聯 , 只有曼聯既"恩斯"去左利記浦

wai0818 兄

恩斯都唔係直接從[曼聯]加盟[利物浦], 佢係由[國米]回歸ga.
作者: kubrick    時間: 2005-7-5 02:21 PM

發帖的penp肯定係MU fans....
不過你未免太天真啦....
即使走....
都唔會係去垃圾MU啦...
作者: 迷途小羔羊    時間: 2005-7-5 03:34 PM

Originally posted by kubrick at 2005-7-5 02:21 PM:
發帖的penp肯定係MU fans....
不過你未免太天真啦....
即使走....
都唔會係去垃圾MU啦...
呢位仁兄,曼聯唔係垃圾囉
我唔相信一隊垃圾可以聯賽兩勝阿仙奴
可以排到英超第三(唔通第四及以下英超球隊都係垃圾?)

講翻正題,謝拉特係唔會過曼聯
最主要因果佢本人都唔鍾意曼聯……
加上利記同曼聯兩個球會本身真係唔妥
作者: sagaman    時間: 2005-7-5 03:55 PM

如果係真,就恭喜、恭喜!!!
係利記只會埋沒謝拉特ge能力,阻著他發展為超級球星.....

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0