標題: [5/7吹水加分題]有無遇見d神經質細路? [打印本頁]

作者: justtocc    時間: 2005-7-4 10:48 PM     標題: [5/7吹水加分題]有無遇見d神經質細路?

仆街!岩岩係藍球場遇到! 我拎足球落去踢..擺埋一面去打藍球..有個細路問我拎黎踢.我話ok9 E- J/ y  U7 `, }0 U  ~: [7 q
..隔左陣我又同佢踢..跟住話玩傳波..我踢比佢..傳得核突我知(我初學)..但佢傳過黎果陣唔係傳比我..相差甚遠..最攪笑佢猛話自己踢左9年..佢而家12歲~叫佢表演黎睇下..佢控個波唔多過兩下..下下掂地..踢到同細路仔玩泥沙無分別..又無型..之後我話射the wall..佢就射啦..無力地波..look過去咁.之後到我踢..大力過佢點都..之後佢話"我而家12歲,我15歲果陣一定好撚勁"(哇..講粗口?傻左?個樣成個毛都未出齊既小學生咁)..之後佢見到隔離有d同佢差唔多矮既黑鬼係度玩木球..之後聽到佢細細聲講 屌你老味..之後我忍唔住..我坐低..你自己玩飽佢la..之後睇住佢望住我幾秒..之後射過波埋黎..好近兩米左右..我一手檔開話"你傻撚左呀!"之後佢又射個波好遠..自己又唔執..係度企係樹叫果d牛高馬大打緊藍球既人執..無講唔該..一味講"波呀!波呀!屌...執啦"細聲到爆...佢地應該聽唔到..之後我咪話"你on9嫁!自己執啦!咁你落黎乜!呢度藍球場!"你乜都唔帶!" 之後佢話諗住有人踢(個場係藍球場!就算有都係約埋一班牛高馬大果d人踢!點會有細路仔係度傻!)之後我keep住個波..佢自覺走左..  a, X2 |5 A$ l

9 q% t* V6 U: E$ ~$ @[ Last edited by 月月鳥 on 2005-7-4 at 10:53 PM ]
作者: wanmankit    時間: 2005-7-4 11:09 PM

有一次我出街買野,落到樓下,有個細路問我點去某店鋪。我本住助人為快樂之本,話佢知點去~講到一半,個細路同我講:粗口~你識唔識去呀,講咁耐!我同佢講:小朋友,比d耐性啦!細路又話:粗口~不如你帶我去啦,咁q煩...我帶到佢去間野門口,我諗住佢會講唔該,點知佢講:車~原來咁近ja,我都識去啦,你又講到好似咁q遠咁,你去啦~我見到呢條友short下short下咁,我就走左~
作者: saki    時間: 2005-7-4 11:25 PM

有 呀 ~~~, k1 b. k% k5 v
果次入屯門 BBQ , 我地成班 friend 走左落沙灘倒打沙灘波...
$ d- G( X$ p2 v/ T突然之間,殺出個三唔識七 , 大概 3-4 歲靚妹仔...../ K. u! h' s+ p! \* \
佢係咁追住個波..., D+ ^# |5 f& C3 y: @% Z% J2 s! ]! Z; e" h
死攬個波又唔放~~無佢乎~~~0 C9 i4 [% d: H; {) F5 C4 E
我地無理佢, 佢就開始走過黎攬住我隻腳...
' f. i8 f" N" f( v& w. I又唔放手.... 跟住我地去燒野食, 佢又黎.....
! k% @: o! w  @' w- ?係咁攪呢樣,攪果樣 ~~~(過度活躍). x, ^2 y4 n4 R; F
最後, 佢 mother 硬將佢拖走 ~~~ 先至告一段落
作者: siuwing    時間: 2005-7-5 12:31 AM

+ Y1 y1 }, O  C7 [, C9 w
有次去踢波
. L6 ^/ X& y( ]0 A有個0靚仔話想踢
6 H$ Z( t8 w. G, v9 w5 V但係我地夠人,唔受佢
; f, ^( a8 ^0 @/ @& }
' ~  ~. [7 }4 _之後我同FD 開始踢波LA...- r9 B) }( R. c7 s/ y7 g
開頭都無咩野,佢自己一個0係場邊控0下波咁" [. H$ t; J- M# S2 I& J8 X+ m: Y
點知之後愈泥愈離譜,大大力咁射個波入埸,好似想射人咁.....
& b) N5 j7 F( M6 D仲要射左3 ,4 次...* X2 D$ r+ h6 D
又講曬粗口咁....=.=""
1 u! b; t3 A" S+ K0 `9 U/ T$ @2 E1 C, g
& W! e( p* K! ]講開又講,宜家D 0靚仔好似越泥越不知所謂/ [9 {8 S+ [8 T: ]* y/ D
我試過0係街聽到個8,9歲0既0靚仔同個亞媽話:學校有個仆X 借錢唔還咁0 y$ p  z' P+ E" r4 {
唉...香港0既新一代.......
作者: hayatokasami    時間: 2005-7-5 01:06 AM

樓主所講細路唔只神經質,直頭係傻.話說小弟仲係小學生時候成日走去d平台石製乒乓球打波.有次我同朋友去平台打乒乓球,打冇耐有個細路走埋話想打,咁我見打黎打去都係得我地兩個好悶,又唔好意思拒絕,於是借塊拍比佢打,打幾球我已經知道佢完全唔識打,不過都無計啦,唔通比人打幾球之後趕人走咩.點知後來仲衰,唔知邊到飛隻野埋來,降落左係張到,個細路一見到好似癲左,不停地用塊乒乓球拍拍落隻野度(其實即係拍落張度),仲一邊拍一邊話"阻X住曬,X仆啦!"我即刻阻止佢,但為時已晚,我塊拍上面已經留下一條長長的疤痕,和一團昆蟲屍體(我記得塊拍係紅雙喜).一刻我個心在流血,我即刻拉埋個朋友走人,返屋企洗拍
作者: kawing01    時間: 2005-7-5 05:48 AM

而家d細佬唔只神經質同傻,直頭係冇家教啦,我開工果時,d細佬成日攪我d野,話佢又唔聽喎,咁我又唔理由罵佢架,攪到次次都係等d細佬之後自己汁餐死2 K/ h4 |, m7 ?3 l5 j

/ C% b' f, R2 r3 G% k4 s9 N# F5 Y[ Last edited by kawing01 on 2005-7-5 at 05:49 AM ]
作者: red16    時間: 2005-7-5 07:07 AM

我就暂时没有......如果被我遇到,相信会设法送往HK的青山医院接受治疗
作者: abcde1918    時間: 2005-7-5 08:39 AM

我記得小時侯,我遇到一個神經質的細路,我記得那個細路經常在公園流連,有一次我落到公園$ Q" s& b* P' f5 \
同D細路玩捉迷藏,跟住那個細路問我地尋唔尋佢玩(我地同佢唔咪好熟),我地唔知點拒絕佢好,, p" X& c" e+ h: i9 k. h' ~
只好尋埋佢玩,點知佢玩吓玩吓無端端講起粗口,於是我地話唔尋佢玩,接着,佢竟然話如果唔尋: E6 R  P2 U- Z1 _1 b( A8 e
佢就打我地,赫得我立即跑返屋企,自此以後,我都唔敢落去公園玩啦!
作者: ronychan    時間: 2005-7-5 11:56 AM

有呀 張如誠囉 -0-
作者: joycejo    時間: 2005-7-5 02:37 PM

好多d咁既野,有次去茶樓飲茶,好早就去到擺位,咁通常都係一個去擺位啦...then等屋企人黎,冇啦啦有個11,12歲既o靚仔行過黎,問都唔問就坐低...咁我梗係話有人架,個o靚仔話唔見你張枱有人喎!,,,,我梗係話黎緊啦,佢又話黎到先話我聽啦,....嘩,超嬲,即刻話佢傻,叫佢走6 t" m4 ~! Y, E6 k0 `8 k0 m! t
佢即喊....d人走黎話咩事,我咪話唔知呀,佢冇啦啦喊....個o靚仔同人講話個哥哥話我傻呀!又想打我呀....嘩,我嚇到呆左......最後屋企人到左...個o靚仔行埋黎同我講,你好野!then走左4 N  _- c6 R3 \: s2 d% V2 c5 }
我之後同返屋企人講,佢地都話個o靚仔真係傻既
作者: hayatokasami    時間: 2005-7-5 03:29 PM

我發覺完來好多大大都比呢d外表可愛但行為極有問題神經質細路呃左.所以話細路先係最厲害騙子
作者: joycejo    時間: 2005-7-5 04:39 PM

總之而家d教育冇咩問題,係d大人或者佢地d大佬家姐教壞晒啦....
0 S3 y8 O$ d+ C" ]1 S0 _仲有呀,d電視節目呀!
$ Y1 S' P1 d) n: o, U麻煩啦,d o靚仔醒過頭呀!1 V) @1 F2 ]9 t5 M4 M5 x
希望d教育措施可以幫到啦,不過最緊要都係佢地自己唔好咁易學壞
作者: joycejo    時間: 2005-7-5 04:42 PM

仲有呀,試過有次去球場踢波....我地叫跟隊,佢地班野個個食晒煙...話跟咩呀?冇呀,呢個場我地架...走啦!. F7 Q  a9 G% Z3 X
嘩,超惡....我地梗係唔理佢,叫食蕉出黎....個食蕉之後都有叫佢地走.....
  R) z3 a3 o, S2 m; z4 g& e  j佢地走左之後,係出邊大叫...講晒粗口....好得人驚呀佢地...
3 j" o) V' B9 v9 W/ a我諗佢地都係初一....總要細細粒粒...唉
作者: 畢球人    時間: 2005-7-5 04:47 PM

我家樓下有一個,成日都要鬥快~' V, }( }& D( `( U
每次搭電梯見到佢的時候,每到要快過家人入電梯~
/ Z# a3 U: t3 C# l/ \' z  {當別人想按關門時,佢就要快過別人按,還要大大聲講「我快過你!」~
, b9 F4 R$ x# p( A到出電梯時要第一個出電梯,又要第一個出大廈~
: L* }# T1 G) F出大廈後有一段樓梯,到我要落樓梯時,佢就立刻從我後面走到我正前方,然後衝下去,跟住站在樓梯下大大聲同我講話快過我,我又吾識佢,於是就自顧自走,理佢都傻~
作者: 20001160    時間: 2005-7-5 04:55 PM

係lor   我覺得而家d細路愈喱愈冇家教& J9 N* O# z8 [7 Y1 l9 ~& C
雖然我自已都唔係好好
# o2 d$ w- i: B% I7 q; s9 A9 k但自問都係問心無槐 唔覺得對唔住人9 }( K4 X# B/ ]) ~& {
有次都係踢波  個大場比人book左   我地係旁邊踢la+ I2 H) T) J" q0 U  ?* _
係道玩玩下三人足球   有個細路走過喱  仲同佢阿爸媽; ^- m2 u& h/ B0 E7 g% ?% I+ ?, c
跟住同我地講   我要踢波     走開   跟住我班fd係咁話佢la<---我按都按唔住( f5 f: S. [7 }6 n# m/ ^
跟住佢阿爸媽 到    個細路立刻喊   幾醒呀
' X9 x3 |% R' R4 I: Q% n3 `% t跟住我地係咁比人話=_=
作者: wahaha1234    時間: 2005-7-5 05:26 PM

唉~e家o的出面乜野人都有啦
2 ]1 E. M5 ^7 B2 P1 V' r5 |( B% I3 M
上次係seven諗住買d野飲la..係入面攞野飲果陣有兩個mk o靚妹.佢地係度攞緊野飲
; U2 y  p% j+ t' y8 u5 m  o3 k  N# H* j我係佢地後面伸隻手去攞野飲la諗住...哇..佢地見到我隻手就嗌.唔知做乜~7 ~9 e. z  D! O
仲話我係佢後面野喎...佢有一個著背心~佢話我
9 _' C/ Q  x( s2 U+ h唉..大佬ar..係你後面就你野咩!!而家d女仔真係$ ?6 p8 S8 N/ ?0 k- x
我當時話我冇la...佢地唔順,話會報警喎
- u6 A! k& d2 k: l7 {* ~- X我同佢講你報警都冇人信la..佢個friend好大聲係咁罵我..d人係度睇住都冇人幫我
# _7 m( g  q# g, K* G. H4 O我後來見唔對路..所以冇再理佢地la.拿拿聲攞盒野飲之後比錢走lor...
: ^  R2 d( b$ Qhaha 果次走得luck諗返真係好好彩lor..如果報咗警就有排搞la.佢地chi sin 㗎
$ D" u" |2 m: }以後都唔去seven 買野
作者: 丹山    時間: 2005-7-5 10:10 PM

有啊 有次個遇到個朋友個細路 佢有躁狂 成日打架 個啊哥就局住成日勾佢=.=
1 k9 l( z* d8 |4 P$ `. J" j, Y有次唔知發生咩事啦 同佢玩緊 玩玩下佢黎真發火打我=.=雖然唔痛咁我又無理由真係醒番拳比佢 咁o米捉住佢兩隻手唔比佢郁 但係佢真係好似唔比人打到訓低都唔知自己唔夠打
* _( @. f% M& h6 M! ?明明捉到佢郁唔到 放左佢轉頭又黎過=.=真係好無奈 結果要佢啊哥見到真係勾佢先心息-口-"
作者: sunny505    時間: 2005-7-5 11:22 PM

有呀~but唔係好癲姐~~~5 Q& G, o! }& u, q& |3 {
我之前有個同學好癲架...佢拿8達通買野食...就負果時呢~佢會買一大堆既野食-.-""話 一次過負多d底d wor-.-""""""呆子咁樣~
作者: X-Gang    時間: 2005-7-6 12:29 AM

有一次~同3個朋友去海傍踢波--5 k6 k# E5 t$ |( h7 V/ P) r
根住有個唔知幾多歲...8-10歲左右啦..應該& W" Z& I) U- o- O2 I
行埋黎,拎走我個波..之後係度行...我慢慢跟住佢啦..之後佢唔小心仆親~
7 z0 w+ S# A0 J: o) V: z根住我地當冇事,拎返個波黎踢,踢踢下,個細路行埋去我個fd度係咁問佢野
) H1 c, C" b1 s( ?; R" N6 z  i點知,個細路冇啦啦鬧我fd...我諗住扮踢到佢, 一腳車埋去...踢錯人~~* {' R+ e& C7 V# G, m  n+ o
我fd仆左,波就飛出海,搞到我地4個去執..根住我成隻腳..因為石頭滑~碌左落去1 I; x! A6 p1 t: _$ b
個細路係上面係咁串我地...最後我有個fd好憎人串佢...走去郁個細路
作者: 大波仔    時間: 2005-7-6 02:26 AM

梗係有喇,無就呃你既  d2 R- a* E! P, U
尋日定前日,我去某商場搵工,D死0靚Ken響電梯口到係咁玩
, T$ w! h3 N/ c% R9 U係咁玩,追黎追去,真係想整人仆梯既,懶係快咁跑係咁跑
) }) V! J/ z/ R% \' U唔知有乜好玩囉...響電梯口,阻Q住晒..., P- u$ X! f' y* e6 ?
好彩我身手好,無仆梯,真係想問候佢娘親點解俾佢地咁玩...
% D5 \, T8 Y3 s7 a% ^0 N- x! G8 A7 G, Z$ v8 }  K! U- _
今日淨係響網上,EF入面都有幾條細佬,乳臭未乾
& ]3 y' V4 c* D, q& l! a係咁搞興Aio個場啦~  [5 U% G& h' u1 e* @6 H* ?" U7 b2 a2 D
當然,佢地駁得咀,講野又係無咩Point,我梗係駁返佢轉頭啦
5 r8 R- R. {" W$ p- U/ ?, v
+ a6 u& u) ]* O. `之後,又係搵工..又有D死0靚KEN係咁玩...
' k: v/ C( H4 i  C% N* `真係媽媽佢娘親呀真係想...0 T0 A. M5 m$ @4 _
諗住推門入商場,又係響度通街跑= ="
作者: justtocc    時間: 2005-7-6 02:32 AM

Originally posted by 畢球人 at 2005-7-5 04:47 PM:7 n  g' H8 h* n( b2 ?3 O5 \6 \
我家樓下有一個,成日都要鬥快~
) ]: H/ F8 l. L/ ]9 Q- ]3 o每次...
: |8 k' R! ~; N8 P* P( @諗起我棟樓都有個...but唔係鬥快..係佢係"車立"入面唔著衫有次..之後捉住d扶手杆.舉起兩隻腳..扮大力..之後無lala同我講"做殘酷一丁啦!你睇唔睇呀" 我無奈答:哦...= =
作者: evolution2    時間: 2005-7-6 02:50 AM

上次搭地鐵/....有條癲化望住我唱"哈姆太郎"主題曲....* y% Y4 Q9 D. x; S  T* `- o

- F& Y; V# q/ M% p我幾辛苦忍到下個站....頂唔順
作者: Edison    時間: 2005-7-6 04:57 AM

I remember one time i was playing basketball with my friend, and then a jeg come and ask for a 2 v 1 with him, so me and my friend was like "no", then he keep staying at the court and saying we suck and keep cursing, then i ask him ok can u go away, he say fine play me 2v1 ar , then ok fine then me and my friend beat him like 21-0 then he took my ball and throw it far away then run away like a girl.
作者: tvben    時間: 2005-7-6 02:36 PM     標題: !!!!!!!!!!

更有遇過喇.......重相當難忘呀.....
$ p. {5 k3 h/ \7 o; q8 A% t: a曾經遇過一個細路.....係街扮超人向我發射死光(可能我既身型寵大, 當我係怪獸)
1 j' G, [) s  S+ k4 s5 B4 o我已經唔理佢...走人架喇.....點知佢重由7-11入面跟住我出去...
6 d2 r. j% \# |( O重係門口大叫怪獸咪走呀....等我收拾你....( \  n0 k- w) Z5 S; K, t: |2 v0 R
搞到我都唔知點好...咁我咪更加加快我的腳步離開.......
- U: {: S. p' i: n$ ]2 b點知個細路好似樹熊咁夾住我隻腳.....
1 p% ~' ]- t4 v7 y8 o* p大力拉開佢又唔係.....打佢又唔係.....最後要佢亞媽動手打佢.....
) h, T( Z5 x9 F佢先放手........真係令到我哭笑不得呀.......# c0 _* _  d; c! I7 y: p: x& ]! c
可能佢係神經........唔係神經質.......
作者: ilovelll    時間: 2005-7-7 07:26 AM

上去搭地鐵
% P; {# G8 Z6 Z8 D; G8 C" i, q+ i個細路由東埇唱大長今唱到青衣
& M) W) q9 B) |. c2 Q) C: \最傻o既係全車拍手打拍子# t/ z) D' @7 u9 G3 e
我第一個走左..
作者: 吉b    時間: 2005-7-7 12:02 PM

上次我去上水~係火車到好悶冇野做~之後打機6 V' r: I  i* V* l
有細路係到同我講~玩咩Xyz出左成半年啦~% K1 J+ ?$ H$ \& _
我答佢”咩呀~係唔係你玩”
2 G! a% T  I' u  }! B' g- [% Z佢回我”玩隻咁舊的game成個x仔咁~”
5 K, E- C# }+ X1 x我同佢講”你有得玩咩~”5 [+ l% q* I2 M2 C: I
佢回我”佢都唔玩隻咁舊啦~玩d新d咩x仔# W( e, _  Y# V, t+ r* l3 H3 C
我同佢講”咁你又點~玩咩d咩野”& ]6 q4 y3 [, C/ m
佢同我講”收x”
& S! ?4 f% E! m; S: K; j" M% s; q0 t/ ^我同佢講”你在唔走打x仔呀啦”& w4 r- a1 Z' q9 F
之後佢走左..
作者: 丹山    時間: 2005-7-7 11:46 PM

今日又遇到個啊大佬-口-
: W6 B: b2 E& M6 W果陣我係到街到同個fd行緊街
2 J  l( [# x; L  h7 y6 r3 ?' S吹下勁歌金曲咁-口-點知個細個無啦啦係則邊行埋黎唱埋一份-口-% z4 k. \( g# I: N
我同個fd即刻o左咀然之後佢唱埋之後果句-口-真係唔知想點
作者: 安心    時間: 2005-7-8 06:55 PM

我上次踩單車~有個三十幾歲的男人踩住單車同個11,12歲踩單車的細路相撞【係細路撞男人的】,跟住2個係度嘈,嘈左幾句,個細路走左~男人都走埋啦~男人走左好遠,個細路帶左5,6個fd話有條友撞到佢~仲好串。跟住成班人飛車去追個男人囉~跟住就唔知啦~本來想去睇嫁~但d fd話唔好~咁算囉
作者: 腳指o    時間: 2005-7-9 10:17 AM

我有一次晚上去打波....同埋個fd.諗住 路吹水一路打波架ma...[個場好少人去o架]9 o9 w% T* }3 M* x" O# E  }
無啦無啦..有一個細佬大約10歲到啦..佢話想同我玩鬥波喎..咁我咪....同佢鬥囉..心諗[恰細路]6 r0 z' n; o1 d6 I& ^; a' {
佢身高唔夠我高..射波又唔係準=.="
9 W7 R  {2 E; w' i, i# i0 f玩左一陣10比0 我話唔玩啦~.~, I5 ?+ v/ t+ F  \  D) @! g
我同我個fd吹水啦..俾左個波佢玩wo
. w" U" p) M9 w( D$ k. k/ ithen...吹到興起..佢無啦啦搵個波車埋黎...仲要笑騎騎..扮q-.-!, ^$ p' G# t  u8 @3 J* o# I
wa...佢個x樣丫.我一個箭步行到佢身邊 問佢做乜春搵個波車我@@?
9 a2 y9 I' d6 c- \9 a- D佢話唔掟得咩?...佢咁串緊係打獲佢啦-.-; B5 j. |- v. K. i
無啦啦..佢老豆又出現..又問我咩事打佢個仔; F/ D" L( Z- x
我叫佢問下你個仆街仔啦~.~
# W# g1 x' c% e* g; q' I9 C8 O. |咁我就冇事...返屋企啦
作者: i4826c    時間: 2005-7-9 08:08 PM

大家下午搭地鐵唔知有無遇過呢?+ b/ O0 M# S6 d
通常太約三點至四點呢段放學時間,
4 N$ m- g( W6 n6 F+ r. M" h起美孚站有好多應該係尼泊爾藉既學生上車,5 b8 \1 {' V* t9 i  _9 ~5 v* s3 k2 ?
尤其係最尾果卡。- _& ?( g$ q) i* I7 v' ^
呢班友仔真係好鬼嘈,2 z3 I" m3 Z$ o1 ^& H
成架車即刻嘈到折天。
5 f% z. V" F3 l8 b% y/ c) h將部 MP3 校到最大聲都仲可以聽到佢地嘈,/ H) N9 ~* t. R1 o  X8 u
仲要成日周圍跑,真係俾呢班友煩死!
+ j5 F/ J5 W; b% I3 f# v9 ^我每次都係由佢地上車啤到佢地落車。
作者: justtocc    時間: 2005-7-10 03:08 AM

Originally posted by 腳指o at 2005-7-9 10:17 AM:
' h5 }0 R' E1 a5 o- w6 _我有一次晚上去打波....同埋個fd.諗住...
+ `1 U# R5 |. [! G$ l/ E* ^
點打法?5 z9 s7 R4 S  j0 f
and真係同佢阿爸講話佢個仔係"仆街"仔? =0=咁佢有咩反應
作者: 腳指o    時間: 2005-7-10 12:24 PM

Originally posted by justtocc at 2005-7-10 03:08 AM:/ j; {( V# L1 v$ e! R, i

. N% S* o, i, A+ `- H! J4 C5 W+ s, n點打法?
% f9 M: @; x0 z' m. Y3 m) m; Q0 Gand真係同佢阿爸講話佢個仔係"仆街"仔? =0=咁佢有咩反應
8 ]6 U+ `( u9 R2 C4 P. G6 }
佢老豆好矮咋嘛....- g  i7 e  Q, _& R6 H
佢都唔敢打我-.-
作者: long winer    時間: 2005-7-10 02:58 PM

有d細佬一個人冇啦啦喺條街度大嗌幾廿秒之後狂喊,攞自己d嘢嚟"掟",睇得出佢唔係"扭計",! U4 W7 h- z8 o1 M
係嗌得好辛苦咁....可能有情緒病。
作者: conversekita    時間: 2005-7-10 03:50 PM

有呀~~有次去行街~唔係; U! m. A5 t0 L, m9 i  p1 J! Y
係好多次行街~! }2 z- g9 A8 V+ `, [% i8 M
都有個甩甩地hair既細佬# ]2 ?, X1 D9 ]7 ~4 C8 B
追住我~
. {9 |  C" U" E( I9 N% I問我羅錢架~仲一路笑架...fufu地架..好可怕

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0